Datum od
Datum do

17.10.2011 | Šolska športna tekmovanja
Nogomet kot orodje sodobne družbe
Nogometna igra ima zaradi svoje popularnosti velik vpliv v celotni družbi. Ob vseh užitkih, ki nam jih ponuja kot tekmovalni šport pa se moramo zavedati njegovega vpliva na vseh nivojih skupnega bivanja. Med ostalim je tudi učinkovito sredstvo za boj s težavami sodobne družbe kot so alkohol, droga, mladostniško prestopništvo in podobno.
14.10.2011 | Šolska športna tekmovanja
Finale Specialne olimpijade Slovenije
V velenjskem športnem parku Ob jezeru je bilo 1. oktobra organizirana finalna prireditev Specialne Olimpijade Slovenije v nogometu. Finalno prireditev, na kateri je sodelovalo trinajst moštev, ki so že pred tem tekmovala v treh kakovostnih skupinah na predhodnih turnirjih v avgustu in septembru se je tudi v Velenju pomerilo v treh skupinah, ki so dale končnega zmagovalca letošnjega tekmovanja.
29.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
Nogomet povezuje
Na MNZ Ptuj so se lotili posebnega projekta skupaj s kolegi iz Hrvaške pod skupnim naslovom Zabavna šola nogometa. 170 otrok osnovnih šol, od tega 89 iz Slovenije, je izkoristilo nogomet za druženje in spoznavanje vrstnikov preko meja svoje domovine.
28.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
Mariborski Grassroots vedno bolj aktiven
V Mariborskem MNZ-ju se zavedajo pomembnosti nogometa za vse, ki je podlaga za vse nogometne programe. Med vsebinami pa je zaživelo tudi izobraževanje Vaditelj, ki so ga organiziral konec avgusta in se ga je udeležilo 33 slušateljev.
20.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
SOS – Specialna olimpiada Slovenije – odigran že drugi turnir
Specialna olimpijada je način življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju, prek njih pa tudi njihovih družin in programov. Rezultat te ideje je ohranjanje psihofizičnih sposobnosti in vsesplošna socializacija oseb z motnjami v duševnem razvoju. Slogan specialno-olimpijskega gibanja se glasi: »Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.« Danes je v svetovno gibanje specialne olimpijade vključenih že prek 200 programov iz 150 držav sveta.
13.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
Tečaj Vaditelj v Lendavi
V okviru Grassroots programa pomembno mesto med aktivnostmi zaseda tudi izobraževanje staršev, trenerjev, volonterjev, skratka vseh, ki so na kakršenkoli način povezani ali vključeni v nogomet na najrazličnejših nivojih. Izobraževanje in usposabljanje smo poimenovali z nazivom Vaditelj. Eno takšnih, je bilo tokrat že drugič izvedeno v MNZ Lendava, ki se ga je udeležilo 22 slušateljev. Izobraževanje je vodil Danijel Žalik, ki je pripravil zanimive vsebine za vse prisotne.
07.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
Dan nogometa na Gorenjskem
V Medobčinskih nogometnih zvezah v zadnjih letih poteka vrsta aktivnosti, s katerimi poizkušajo dvigniti popularnost nogometne igre med mladimi. Hkrati pa so te prireditve tudi širjenje strokovne ozaveščenosti kaj nogomet mladih je in na kakšen način naj bi se ga lotili. Zato so zaživeli Dnevi nogometa, kjer se ob nogometni igri otroci predvsem zabavajo in družijo.
01.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
V Planici o šolskih tekmovanjih
Zavod za šport RS Planica je organiziral enodnevni posvet na temo šolskih športnih tekmovanj. Nogomet je ena najpopularnejših športnih vsebin med učenci in dijaki, zato na NZS tej temi posvečamo veliko pozornosti. Sestanka se je udeležil koordinator ŠŠT na NZS Rajko Korent.
31.08.2011 | Šolska športna tekmovanja
Prestižna nagrada UEFE v slovenskih rokah
Uefa vsako leto izbira najpomembnejše dosežke v Grassroots programu in ob tem nagrajuje klube, dogodke in vodje, ki so ob svojih dosežkih pripomogli k razvoju in prepoznavnosti nogometa. Letos so bile nagrade v okviru »UEFA Grassroots Day« razglašene na izvršnem odboru Uefe v Nyonu. V odlični družbi nagrajencev se je zasluženo pojavil tudi Danilo Lukner, predsednik Otroške nogometne šole Ljubljana
22.08.2011 | Šolska športna tekmovanja
Romska nogometna akademija
Nogomet je v Sloveniji vsak dan bolj popularen. Z nogometom se ukvarja vedno večje število ljudi, ki z veseljem spremljajo tudi vrhunske dosežke naših nogometašev. In prav zaradi svoje popularnosti je nogomet lahko tudi družbeno koristen. Eden takih primerov je vsekakor romski nogomet v Prekmurju, kjer je Športno kulturno društvo Roma Pušča izredno uspešno pri vključevanju Romov v vsakodnevno življenje in integracijo v družbo preko nogometa.
17.08.2011 | Šolska športna tekmovanja
Počitniški nogomet
Nogomet je med najmlajšimi zelo priljubljen tudi kot počitniška aktivnost. V zadnjih letih je NZS v sodelovanju s področnimi nogometnimi zvezami spodbudila veliko Grasroots vsebin, ki so namenjene popularizaciji nogometa predvsem pa so pisane na kožo najmlajšim.
26.07.2011 | Šolska športna tekmovanja
Nogometno druženje zamejskih Slovencev
Nogomet nima samo tekmovalnih uspehov ampak jih dosega tudi na drugih področjih vsakodnevnega življenja. Širi pozitivne vrednote in druži ljudji. Ena takih prireditev, ki združuje vse Slovence po svetu, se je odvila na stadionu Ljubljane v Šiški, kjer so se v štiridnevnem druženju ob nogometni žogi srečali Slovenci, ki živijo izven meja naše domovine.
20.06.2011 | Šolska športna tekmovanja
Na Japonskem o znanosti in nogometu
V Nagoyi na Japonskem se je letos odvijal že sedmi kongres »Znanost in nogomet«. Na konferenco je bil povabljen tudi Miloš Rus, sicer dejaven v grassroots oddelku Nogometne zveze Slovenija. Na šestdnevnem druženju so poleg predavanj organizirali številne okrogle mize, ena od njih se je dotikala teme »Pogledi ekspertov na svetovni nogomet«, ki jo je vodil eden od najbolj priznanih evropskih kondicijskih trenerjev Jens Bangsbo.
11.06.2011 | Šolska športna tekmovanja
Prvič turnir v Vanči vasi
Prvi junijski konec tedna se je v Vanči vasi odvijal prvi mednarodni turnir mlajših selekcij, ki ga je organiziralo tamkajšnje romsko društvo. Udeležili so se ga klubi iz medobčinskih nogometnih zvez Murska Sobota in Maribor ter klubi iz Hrvaške in Srbije.
06.06.2011 | Šolska športna tekmovanja
Nogometna grassroots zabava Žogarija
Osemletniki iz osnovnih šol po Sloveniji so se to soboto zabavali z nogometno žogo v Velenju, kjer se je odvijala finalna prireditev letošnje Žogarije v organizaciji NZS in Mediašporta. Predtekmovanja so potekala na devetih prizoriščih širom Slovenije, od koder smo dobili letošnje finaliste tako pri dečkih kot tudi deklicah.
06.06.2011 | Šolska športna tekmovanja
Zaključek ONŠ na Šiški
Dan pred tekmo med Ferskimi otoki in Slovenijo se je nogometno dogajanje v prestolnici preselilo na štadion ŽŠD Šiška, kjer so se ob zaključku šolskega leta 2010/11 že tradicionalno predstavile starejše skupine Otroške nogometne šole Ljubljana. Na zelenici se je predstavilo preko 600 otrok, kot vedno pa ni manjkalo zabave, dobrega razpoloženja in eminentnih gostov.
05.06.2011 | Šolska športna tekmovanja
Slovenski mladinski nogomet primerljiv s škotskim
Konec aprila se je v Glasgowu na izmenjavi znanja v sklopu UEFA Study Group Scheme mudila slovenska delegacija v zasedbi vodij mladinskih šol 1. SML in 1. SKL, trener nogometnega razreda na Gimnaziji Šiška in odgovorni za mladinski nogomet na NZS.
20.05.2011 | Šolska športna tekmovanja
Mariborčani na evropskem finalu v Budimpešti
Pretekli konec tedna je Madžarska prestolnica gostila finalni turnir evropskega dela tekmovanja Nike Premier Cup, v katerem sodelujejo igralci do 14. leta starosti. Slovenske barve je zastopal NK Maribor in tekmovanje ob nekaj porazih z dvema zmagama in remijem končal na 15. mestu.
20.05.2011 | Šolska športna tekmovanja
Konec šišenske vladavine
Z rezultatsko zelo prepričljivo zmago je II. gimnazija Maribor v finalu deklet proti Gimnaziji Šiška prekinila vladavino Ljubljančank, ki so tako lani kot predlani osvojile naslov državnih prvakinj v nogometu. Tretje mesto je zasedel novomeški Center biotehnike in turizma, medtem ko je pod odrom končala Ekonomska šola iz Murske Sobote. Finale so ta teden odigrali tudi osnovnošolci s prilagojenim programom, nogometno sezono pa naslednjo sredo zaključujejo osnovnošolci in osnovnošolke v Ljutomeru.
17.05.2011 | Šolska športna tekmovanja
Naslov se vrača v Maribor
Približno leto dni po celjskem finalu, kjer so lovoriko državnega prvaka odnesli novogoriški gimnazijci, je na prestol te sezone ponovno stopila mariborska ekipa. Pred dvema letoma je podvig uspel Ekonomski šoli, tokrat pa so v velikem finalu največji pokal odnesli predstavniki Trgovske šole iz štajerske prestolnice.
1
2
3
...
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

DELI NA