Značka nogometaša v Lendavi

V polčasu tekme mladih U-20 reprezentanc Slovenije in Srbije se je zgodil svečan dogodek namenjen popularizaciji nogometne igre med otroci. 81 otrok je prejelo značko nogometaša, ki so si jo prislužili z uspešnim izpolnjevanjem posebnih nogometnih nalog.

Grassroots program izvaja vrsto aktivnosti, s katerimi želi dvigniti popularnost nogometne igre med otroci. Značka nogometaša je le ena izmed njih, ki poteka že vrsto let in je med otroci do 10. leta starosti zelo priljubljena. Naloge so prilagojene njihovim sposobnostim ter niso prezahtevne tako, da si z nekaj truda otroci pridobijo prve večje priznanje za udeležbo v nogometni igri, ki je vzpodbuda tudi za nadljnjo treniranje. Značka nogometaša pa bo v bodoče še pestrejša in zahtevnejša, saj se bo razširila tudi na starejše nogometaše.

V Lendavi je 81. otrok ponosno razkazovalo svojo nagrado, ki sta jih podelila aktivna nogometaša Patrik Raduha, Dejan Sreš in nogometašica Mateja Zver.

tekst: NZS/RK
foto: Daniel  Žalik

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA