Zmag je več vrst

 

Rak in nogomet niso samo številke.

»Na zelenici se vedno borimo do konca. Na vsaki tekmi stremimo k zmagi. Igramo timsko in vztrajno. Smo pogumni in srčni, pa vendar nam vedno ne uspe. Naša tekma traja 90 minut in v njo vložimo vso svojo energijo in strast.

Obstajajo pa tekme, ki jih ne prekine zadnji sodnikov žvižg. Tekme, kjer so ravno tako potrebni pogum, vztrajnost in cilj. Cilj, ki se mu reče preživeti. Obstajajo tekme, ki so pomembnejše od številk na semaforju. In teh se zavedamo.

Spoštovani, življenje niso samo številke in zmag v življenju je več vrst. Kakor zmago na zelenici vi želite nam, tako srčno zmago mi želimo vam. Vaše osebne zmage so tiste, ki so pomembne.

V mesecu oktobru bomo na vaše osebne zmage opozarjali in vas pri tem podpirali«,

Nogometna reprezentanca Slovenije

Kampanjo so aktivno podprli: Boštjan Cesar, Jan Oblak, Jasmin Kurtić, Josip Iličić, Valter Birsa, Bojan Jokič in Rene Krhin.

 

Življenje niso samo številke.

»Slovenska Europa Donna v letošnjem letu praznuje 20. obletnico delovanja, osveščanja o zdravem načinu življenja in o raku dojk. V tem času smo dosegli že veliko, predvsem smo pozitivno vplivali na detabuizacijo besede ”RAK”. Ob praznovanju smo si zastavile tudi nekaj večjih izzivov, med katerimi je tudi reprezentančna nogometna tekma med Slovenijo in Škotsko. Na tak način želimo doseči tudi moško populacijo. Moški podpirajo ženske, ko se srečujejo z boleznijo, in jih mimogrede opomnimo, da tudi oni niso odporni na raka dojk. Sicer zbolevajo 100-krat manj kot ženske, kar je v Sloveniji od 10 do 15 na leto. Po drugi strani pa je nogomet gibanje, telesna dejavnost, ki močno prispeva k zdravju,« razloži predsednica zrduženja Europa Donna, Tanja Španić.

Nogometna zveza Slovenije in Europa Donna, slovensko združenje za boj proti raku dojk, smo združili moči v ozaveščanju o problematiki raka dojk, za katero v Sloveniji vsak dan zbolijo tri ženske. Te tri ženske so naše mame, hčere, žene, sestre, babice, prijateljice in sodelavke, s katerimi preživljamo skupne trenutke. Samo zaradi raka dojk bo danes umrla vsaj ena Slovenka.

Ozaveščanje o zdravem načinu življenja, preventiva, zgodnje odkrivanje, učinkovito zdravljenje in celostna obravnava ne le rešujejo življenja, ampak vplivajo tudi na izboljšanje njegove kakovosti in ekonomskega statusa bolnikov, njihovih družin in družbe kot celote.

Oktobra pošlji SMS sporočilo s ključno besedo POGUMNA ali POGUMNA5 na številko 1919 in prispevaj 1 ali 5 evrov za Združenje Europa Donna Slovenija, ki bo z zbranimi sredstvi nadaljevalo osveščanje o raku dojk in rakih rodil.

 

DELI NA