Dan nogometa na Gorenjskem

V Medobčinskih nogometnih zvezah v zadnjih letih poteka vrsta aktivnosti, s katerimi poizkušajo dvigniti popularnost nogometne igre med mladimi. Hkrati pa so te prireditve tudi širjenje strokovne ozaveščenosti kaj nogomet mladih je in na kakšen način naj bi se ga lotili. Zato so zaživeli Dnevi nogometa, kjer se ob nogometni igri otroci predvsem zabavajo in družijo.

Na igrišču NK Kranj v krajevni skupnosti Drulovka se je minulo soboto zbralo 80 otrok starostne kategorije U-10. Poleg igranja tekem so se otroci preizkusili tudi v preciznosti udarjanja v cilj. Dan nogometa je organizirala MNZ Gorenjska Kranj v okviru Grassroots aktivnosti kot uvod v tekmovanja najmlajših kategorij v novi sezoni. Poleg športnega druženja in nogometne igre je cilj takšnih  aktivnosti tudi  pridobivanje tako socialnih kot športno nogometnih  izkušenj, zato so bili na koncu zmagovalci vsi,  za spomin pa so prejeli tudi spominsko medaljo ne glede na rezultate tekem.

Takšne prireditve so vedno bolj pogoste tudi v ostalih medobčinskih nogometnih zvezah in tudi njim gre zahvala, da je v zadnjih letih močno poraslo število regitriranih mladih nogometašev, saj predstavljajo nogomet v luči športnih tekmovanj, kjer je v centru pozornosti otrok in njegove potrebe po igri ter sklepanju novih poznanstev z vrstniki. To pa so vrednote, ki jih tudi starši spoznajo za dobrodošle in otroke z veseljem vpisujejo v nogometne klube. In prav te cilje so sledili in izpolnili tudi na prireditvi v Kranju.

tekst: RK

foto: Stojan Humar

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA