Rad igram nogomet začel na Gorenjskem

Priljubljeno zimsko tekmovanje selekcij U-8 inU-10 je v prvi fazi izvedbe po celotni Sloveniji. Prvo poročilo je prispelo iz Gorenjske, kjer je Grassroots organizator Stojan Humar izvedel tekmovanji v Škofji Loki in Železnikih.

Otroci imajo radi nogomet predvsem zaradi igre in tekmovanja. Zimsko obdobje za naše najmlajše pa že zdavnaj ni več izgubljen nogometni čas. Veliko je k temu pripomoglo prav tekmovanje RIN, ki ga že vrsto let izvaja NZS v sodelovanju z Medobčinskimi nogometnimi zvezami  in  Mediašportom. Celoletni stik z nogometno žogo pa veliko pripomore k še večji priljubljenosti nogometa med mladimi ter jim zagotavlja prepotrebne nogometne izkušnje pri njihovem nogometnem razvoju.

Tekmovanje poteka v vseh devetih nogometnih področjih in je z dobro organizacijo Grassroots vodij v vseh teh letih doseglo velik razmah z rekordno udeležbo več kot 5000 udeležencev v lanskem tekmovanju. Prvi so se oglasili Gorenjci, kjer so si na dveh turnirjih nadaljne tekmovanje zagotovili nogometaši iz Žirov in Škofje Loke. V prihodnje pa pričakujemo poročila še iz ostalih MNZ-jev, kajti zimsko tekmovanje RIN U-8 in U-10 spada med najbolj priljubljena zimska tekmovanja med najmlajšimi.

Tekst: NZS/RK
Foto: Stojan Humar

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA