Izobraževanje trenerjev v Kopenhagnu
Slovenska delegacija trenerjev različnih licenc se je konec novembra mudila na Danskem, kjer je bila glavna tema delo na področju usposabljanja in izobraževanja trenerjev. Poleg Slovencev in gostiteljev so se tridnevne izmenjave udeležili še predstavniki Walesa in Slovaške. Teoretično delo so podkrepili s praktičnim prikazom načina dela in sodelovanjem s profesionalnim klubom iz Kopenhagna.

Zbrani so primerjali poglavitne usmeritve na področju šolanja v svojih nogometnih zvezah. Bistvenih razlik med državami ni, razlikujejo se le po finančnem vložku in moči same zveze.  

Na dan so prišle tudi ideje o delu mentorjev, ki v času izobraževanja trenerjev oz. njihovega praktičnega usposabljanja sodelujejo z njimi, jim pomagajo in z njimi rešujejo težave.

Danska je tudi zgled države na Grassroots področju, saj je dosegla že šesto zvezdico. Nova perspektiva nacionalne zveze je usmerjenost v individualni razvoj tehničnih sposobnosti posameznikov. Danci so izpostavili tudi sistem licenciranja nogometnih klubov že v mladinskem okolju.

Kot izhodišče dobrega dela so poudarili zdravo nogometno okolje, veselje v procesu učenja tako učenca kot trenerja ter optimalni razvoj posameznika. Za konec so si vse to ogledali v praksi na treningu igralcev selekcije U10, kjer so Danci pokazali kako teorija deluje  tudi na zelenicah.

Tekst in montaža: MR/Andreja Potočnik
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA