Predsednik NZS

Radenko Mijatović

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (2016 - 2020), 2020 - 2024

Izvoljen: 15. 12. 2016; 26.10.2020

 

Datum rojstva: 16.11.1963

Kraj rojstva: Radjiči (BiH)

Državljanstvo: Slovensko

Stopnja izobrazbe: VIII/1, magister znanosti

Delovno mesto: Direktor MSIN d.o.o., družbe za svetovanje in investiranje; član upravnega odbora skupine Cetis

Znanje tujih jezikov: angleški, nemški

Funkcije v nogometu: Podpredsednik NZS 2009 - 2016, član IO NZS, predsednik komisije NZS za profesionalni nogomet, član komisije NZS za sodniške zadeve, vodja strokovnega izobraževanja kontrolorjev in kontrolor ZNSS, delegat na tekmah pod okriljem UEFA.

Radenko Mijatović je bil na mesto predsednika Nogometne zveze Slovenije izvoljen na volilni skupščini NZS, dne 15. decembra 2016.

Radenko Mijatović je rojen v mestu Radjići v Bosni in Hercegovini, v Slovenijo pa ga je prvič zaneslo ob služenju vojaškega roka, potem pa še v začetku osemdesetih, ko je bil najbolj dejaven tudi na nogometnih zelenicah. Igral je za Litijo, Slavijo, Slovan, Ilirijo in Svobodo, nato pa se je za osem let preselil v Avstrijo, kjer se je preizkušal pri različnih avstrijskih nižjeligaših.

Po zaključku igralske kariere je ostal zvest nogometu skozi funkcionarske vloge. Najprej se je preizkušal kot sodnik, v tistih časih tako v nogometu kot futsalu. V futsalu je postal tudi mednarodni FIFA sodnik.

Predsednik NZS premore bogate izkušnje v nogometu, od leta 2009 je bil podpredsednik NZS, ter s tem tudi član IO NZS, ob tem pa tudi delegat na tekmah pod okriljem Uefe in predsednik komisije za profesionalni nogomet pri NZS. Bil je še član komisije NZS za sodniške zadeve in vodja strokovnega izobraževanja kontrolorjev ter kontrolor NZS. 

Zanimiva je tudi Mijatovićeva poklicna pot, ki jo je začel v koncernu Valkarton. Opravljal je različne naloge in delovna mesta, vključno z delovnim mestom predsednika uprave, kjer je Valkarton uspešno vodil 11 let. Trenutno opravlja funkcijo direktorja v družbi MSIN d.o.o.

Intervju: Radenko Mijatović v prvem intervjuju po izvolitvi za Naš nogomet

 

DELI NA