Šolski nogomet med najmnožičnejšimi

Zavod za šport Planica preko svojih področnih centrov in lokalnih organizatorjev tudi letos uspešno izvaja Šolska športna tekmovanja, ki počasi iz občinskih prehajajo na področno raven. Dobili smo poročilo osnovnošolskega nogometnega tekmovanja v Novem Mestu, kjer so hkrati objavili tudi razpis tekmovanja na področni ravni.

Agencija za šport Novo Mesto in njen kordinator šolskih tekmovanj Miran Jerman imajo polne roke dela, saj se športna tekmovanja po šolah vrstijo eden za drugim. Nogomet je še posebej priljubljen med osnovnošolci in s terena prihajajo rezultati občinskih in področnih tekmovanj. Smisel teh tekmovanj je predvsem druženje in dinamika, ki ga ponuja šport mladostnikom v njihovem zorenju in bogatenju vzgojnih vsebin šol. Tekmovanje je le vzporedno sredstvo za doseganje vzgojnih ciljev preko športa, ki ima velik vpliv na vrednote in samopodobo najmlajših.

Čeprav rezultat ni najpomembnejši pa je tekmovanje vseeno motiv in želja otrok letnika 1997 ter mlajših in v Novem Mestu so igrali za uvrstitev na področno raven. Nadaljne tekmovanje si je priborila OŠ Center, ki je v finalu premagala OŠ Grm šele po streljanju kazenskih strelov. Najboljši strelec s petimi zadetki pa je bil Matej Trščinar iz OŠ Stopiče, ki je končala na tretjem mestu. Decembra najboljše na področni ravni čaka novo tekmovanje.

Tekst: NZS/RK
Foto: Agencija za šport Novo Mesto

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA