Tečaj Vaditelj v Lendavi

V okviru  Grassroots programa pomembno mesto med aktivnostmi zaseda tudi izobraževanje staršev, trenerjev, volonterjev, skratka vseh, ki so na kakršenkoli način povezani ali vključeni v nogomet na najrazličnejših nivojih. Izobraževanje in usposabljanje  smo  poimenovali z nazivom Vaditelj. Eno takšnih, je bilo tokrat že drugič izvedeno v MNZ Lendava, ki se ga je udeležilo 22 slušateljev. Izobraževanje je vodil Danijel Žalik, ki je pripravil zanimive vsebine za vse prisotne.

V zadnjem obdobju je zaznati vedno večji interes za nogomet, predvsem pri najmlajših. Klubi jih sprejemajo z največjim veseljem, na žalost pa se ob tem soočajo s pomanjkanjem primernih pogojev za učinkovito učenje in treniranje, pa tudi s primerno usposobljenimi ljudmi, ki bi znali pravilno ravnati z otroci. Zato so amaterskih delavci, ki v prostem času brez obveznosti pomagajo pri nogometnih aktivnostih športnim strokovnjakom še kako zaželjeni. Sem spadajo v veliki večini starši, katerih otroci se aktivno udeležujejo športnih vsebin posameznih klubov in velika večina njih nima interesa po trenerski karieri. Tudi takšni ljudje v športu pa morajo poznati osnovne zahteve športnega treniranja mladih, da bi se pozitivno vključili v športno vzgojni proces. Ob delu pa nekateri izmed njih tudi pridobijo željo po trenerskem izobraževanju in resnem strokovnem delu.

V Lendavi so se najprej pogovarjali o Grassroots programu in pomenu le tega za nogomet.  Danijel Žalik je na hitro opisal glavne vsebinske značilnosti in cilje. Pomen in uspešnost programa pa je poudaril z dejstvom, da se je v letu 2010 število registriranih igralcev povečalo za 8,2%.  Nadaljevali so s predavanjem o vlogi staršev pri delu z mladimi nogometaši, zaključil pa je Branko Gros na temo ženski nogomet.

tekst: RK
foto: MNZ LE

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA