Datum od
Datum do

05.11.2013 | Šolska športna tekmovanja
Z žogo proti diskriminaciji
Romska športna zveza Slovenije jeoktobra v Murski Soboti organizirala kongres, ki je bil namenjen opozarjanju na probleme diskriminacije. 24. in 25. oktobra so v hotelu Diana potekle okrogle mize in govori tako predstavnikov Romske skupnosti kot ostalih povabljenih gostov.
30.10.2013 | Šolska športna tekmovanja
FARE teden - z nogometom proti diskriminaciji
Kot vsako leto se tudi letos Slovenija pridružuje evropskemu tednu mreže FARE (Football Against Racism in Europe), ki poteka v oktobru na nogometnih igriščih širom Evrope. Od leta 2001 in prve izvedbe projekta v 10 državah se je omenjeni projekt v tem času razširil v več kot 50 evropskih držav v okviru več kot 1.000 dogodkov.
29.10.2013 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Po prazniku v Kopru festivalni dan še v Velenju
Že jutri, v sredo, 30.10., pa se tak festivalni dan obeta v Velenju: »Sedaj pa znova vabimo vse deklice od 6. do 15. leta, da se nam na tej akciji pridružijo v Velenju na mestnem štadionu z umetno travo s pričetkom ob 14.30,« še doda Kelenbergerjeva.
01.10.2013 | Šolska športna tekmovanja
V Covercianu spoznavali delo italijanske nogometne zveze
Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se v okviru projekta UEFA Studi Group sredi septembra mudili na izobraževalnem seminarju v Italiji, v nogometnem centru Coverciano na robu Firenc. V sklopu tridnevnega seminarja so strokovni vodje italijanske nogometne zveze (FIGC) predstavili način in filozofilo dela v mlajših selekcijah italijanskih reprezenbtanc ter način tekmovanja v mladinskih kategorijah.
11.09.2013 | Šolska športna tekmovanja
Zabavna šola nogometa na Vidmu
Med 20. in 24. avgustom se je na igriščih kraja Bednja na Hrvaškem in športnega parka na Vidmu odvijala že tradicionalna, 6. Odprta zabavna šola nogometa.
29.08.2013 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Ko moči združijo ženski klubi
Cilji priprav so bili tako izpoljnjeni – dekleta so združila nogomet, druženje in zabavo, trenerji pa so izmenjali svoja znanja, mnenja in izkušnje. Vsi skupaj pa so dokazali, da je nogomet ob pravem pristopu in dobri organizaciji sredstvo strpnosti in združevanja.
26.06.2013 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Po prazniku ženskega nogometa v Ljubljani
»Dekleta, ki so prišla, so lahko spoznala številne skrivnosti nogometa, vsaki od njih pa smo se lahko posvetili. Beležimo soliden obisk, veliko pa je zanimanje deklet, ki jih mika trenersko delo. Želim si, da bi naredili korak bližje klubom, saj bi radi s to akcijo pomagali prav njim, da bi bili še uspešnejši pri novačenju mladih igralk,« pravi Petra Mikeln, koordinatorka akcije.
20.06.2013 | Šolska športna tekmovanja
Dominika Čonč o ženskem nogometu v Sloveniji in ZDA
Nogometna zveza Slovenije v soboto na Viču ob 9. uri pripravlja že tretji festival dekliškega nogometa. Pred dogodkom smo se o ženskem nogometu v Sloveniji in ZDA pogovarjali s slovensko reprezentantko Dominiko Čonč.
17.06.2013 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Tudi Žlogar pohvalno o akciji Rada igram nogomet, v soboto v Ljubljani
»Dobro bi bilo, da bi se v te akcije vključile tudi klubi, da se ta dekleta hitro in uspešno usmeri v nogomet,« še doda Urška, ki je prve nogometne korake naredila že v osnovni šoli. Pri delu z dekleti so pomagale tudi igralke Ženskega kluba Izola, ki so si na ta način nabrale tudi nekaj dodatnih praktičnih izkušenj dela z mladimi.
12.06.2013 | Šolska športna tekmovanja
Ljubljana v znamenju ženskega nogometa
Prihodnjo soboto, 22.6., pa bo naslednji festivalni dan ženskega nogometa. Od 9. ure naprej se bo igralo v Športnem parku Svoboda, prijave pa se zbirajo na elektronskem naslovu petra.mikeln@nzs.si.
12.06.2013 | Šolska športna tekmovanja
Zaključek Otroške nogometne šole 2013
Otroška nogometna šola Ljubljana že tradicionalno prvo sredo v mesecu juniju v Športnem parku Ljubljana pripravi zaključno prireditev za osnovnošolce. Tudi tokrat so zelenico preplavili otroci, ki so svojim staršem in obiskovalcem pokazali, kaj vse so se naučili v tekočem šolskem letu.
08.06.2013 | Šolska športna tekmovanja
Združeni v pogumnem poizkusu - UNIFIED
V Kopru na dnevu Slovenskih pokalnih final se je zgodil poseben trenutek. V polčasu članskega finala so na igrišče stopili člani nogometne lige SOS, ki so se držali svojega slogana in bili pogumni v svojem športnem poizkusu. Pred nekaj tisoč gledalci so nastopili v nogometni tekmi ob pomoči znanih slovenskih športnic in si zaslužili močan aplavz s tribun Bonifike.
06.06.2013 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Festivalni dan ženskega nogometa na Obali
Dekleta, ki so se udeležila druženja v športnem parku Bonifika, so bila navdušena nad dejavnostmi in igrami, ki so jih pripravili animatorji in trenerji. Med animatorkami je bila tudi državna reprezentantka Urška Žganec, zbrane pa je obiskal tudi Lipko, maskota EuroBasketa 2013.
04.06.2013 | Šolska športna tekmovanja
Grassroots day Slovenija 2013
Maj je mesec nogometa za vse, ki ga obeležimo tudi z Grasroots dnevom nogometa. Promocija nogometa mladih se je tokrat zgodila v Kopru 29. maj 2013 ob tekmah final Slovenskega pokala.
03.06.2013 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Medalje za najboljše v kategoriji U14, naslov v Beltince
Medalje in priznanja so podeljevali Branko Gros, predsednik komisije za ženski nogomet, Alan Bukovnik, župan Radelj ob Dravi, ter selektorica reprezentance do 19 let Petra Mikeln.
24.05.2013 | Šolska športna tekmovanja
Turnir dijakinj dobile Kranjčanke
Šolska športna tekmovanja se bližajo koncu in tokrat so na parket dvorane na Kodeljevem stopile dijakinje. Finale je bilo zanimivo in razburljivo najbolj vesele pa so bile dijakinje Gimnazije Franceta Prešerna iz Kranja.
22.05.2013 | Šolska športna tekmovanja
UEFA Grassroots Day 2013
Maj je mesec, ki tudi v nogometu prinaša veliko nogometnih izzivov. Liga prvakov je vrhunec tekmovalne sezone v Evropi, ki ga UEFA proslavi s festivalom nogometa za vse pod imenom UEFA Grassroots day. Letošnji praznik nogometa za vse bo 22. maj 2013. Tudi v Slovenij proslavljamo mesec množičnega nogometa s finalno prireditvijo in festivalom nogometa v okviru prireditve pokalnih finalnih tekem v Kopru.
20.05.2013 | Šolska športna tekmovanja
Učenke v Murski Soboti odigrale finale
I OŠ Murska Sobota je organizirala finalni turnir učenk v tekmovanju Slovenskih osnovnih šol. V prijetnem vzdušju in ob zanimivih tekmah so uspele domačinke ubraniti naslov, ki so ga v svoje vitrine prinesle že lansko leto. Dekleta iz OŠ France Prešeren iz Ribnice, OŠ Dante Alighieri iz Izole in OŠ Brežice pa tudi niso razočarale.
19.05.2013 | Šolska športna tekmovanja
FOTO in VIDEO: V Mariboru uspel 1. festivalni dan ženskega nogometa
»Led je prebit, začeli smo, to je najbolj pomembno. Odziv je bul dober, v prihodnje pa pričakujemo še več deklet.«
15.05.2013 | Šolska športna tekmovanja
V Gorišnici odlično vzdušje in zmaga OŠ Leskovec pri Krškem
V Gorišnici pri Ptuju smo doživeli pravi mali nogometni praznik, kjer so se na finalnem turnirju srečale najuspešnejše nogometne ekipe slovenskih osnovnih šol. Podatek, da se je nogometnega tekmovanja udeležilo 450 šolskih ekip pove veliko o izjemnem uspehu vseh štirih šol, ki so se v tako veliki konkurenci uspele prebitio med štiri najboljše. Zato gredo OŠ Dobrova, OŠ Leskovec pri Krškem, OŠ Preserje pri Radomljah in OŠ Destrnik Trnovska vas velike čestitke za doseženo.
1
2
3
...
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

DELI NA