Zaključek Otroške nogometne šole 2013

Otroška nogometna šola Ljubljana že tradicionalno prvo sredo v mesecu juniju v Športnem parku Ljubljana pripravi zaključno prireditev za osnovnošolce. Tudi tokrat so zelenico preplavili otroci, ki so svojim staršem in obiskovalcem pokazali, kaj vse so se naučili v tekočem šolskem letu.

Če smo pred leti na nogometnih zelenicah videli pretežno dečke, je vsako leto več zanimanja za ta šport tudi med dekleti.

Motivacije za nogomet otrokom ne manjka. Razlogov za igro je toliko, kot otrok samih.

Otroci v tej starostni skupini še nimajo tako napornih in zahtevnih treningov. Glavnino veščin se naučijo preko igre in z zabavnimi pedagoškimi prijemi.

Ob koncu leta otroke čaka tudi preizkus, tako imenovana značka nogometaša.

Dve uri trajajoča prireditev, ki poteka v duhu fair play igre in na kateri se srečajo otroci iz različnih koncev, kaže na to, da se za podmladek slovenskega nogometa ni potrebno bati. Bo pa potrebno veliko odrekanja, trdega dela in sreče, da se bo kateri od teh malčkov razvil v vrhunskega nogometaša, ki bo nekega dne morda oblekel tudi državni dres.

Tekst in video: AP

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA