Končuje se akcija Zimsko igranje nogometa RIN

V marcu se bodo končali turnirji akcije RIN, ki je letos doživela korenite spremembe iz tekmovanja v družabno nogometno prireditev, ki je bolj pisana na kožo otrokom na igrišču in njihovim potrebam po igri in veselju.

Varno in prijetno igralno okolje je ena bistvenih postavk pri vzpostavljanju takšnega okolja, kjer otroci uživajo in preizkušajo skrivnosti nogometne igre. S tem pridobivajo na samozavesti in se zato tudi hitreje učijo. In prav takšno okolje smo želeli in uspeli ustvariti v akciji Zimsko igranje nogometa v starosti U-11 ter U-9. Vodje nogometa za vse so širom Slovenije organizirali turnirje z nogometno zabavno vsebino, kjer so otroci poleg igranja nogometa preizkusili še kakšno nogometno spretnost. Odrasli so imeli vlogo pomagati otrokom pri igranju brez tekmovalnih pritiskov, sodnikov ali pritiskov s tribun. In v praksi so svojo vlogo organizatorji, trenerji in gledalci opravili odlično. Če bi vprašali otroke, bi z veseljem igrali še kakšen turnir več te vrste.

Pohvala za vse, ki so se potrudili in akcijo RIN izpeljali za naše najmlajše ter jim pričarali veliko nogometnih užitkov. Zima je bila za ti starostni kategoriji tudi zaradi akcije RIN bolj nogometna veseli pa nas, da smo jo lahko zaradi netekmovalne narave prilagodili otrokom in posameznim področjem, ki so lahko ocenila, kaj je najbolje za njihove nogometaše in jim priredila nepozabne nogometne trenutke tudi pozimi.

Tekst: NZS/RK
Foto:Stojan Humar

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA