V soboto testiranje, prihodnji teden tekma

Vnovič so oživela nogometna igrišča. Tudi zavoljo tega prihaja na spored tudi vsakoletno testiranje nogometnih motoričnih sposobnosti (NMS) deklet.

Prvi del opravljen

Novost letošnjega testiranja je bila uvedba dodatnega termina v okviru izrednega testiranja NMS za dekleta letnika 1999 in starejša, ki se imajo namen prešolati v program nogometnega razreda Gimnazije Šiška in ŠC Pet, da opravijo testiranja NMS z namenom zvišanja statusa športnika. Z opravljenim testiranjem si dekleta lahko zagotovijo višje število točk ob vpisu na omenjeni srednji šoli. Ti testi so bili na sporedu 5.3. v Ljubljani.

Drugi del sledi

To soboto, 15.3., pa bo potekalo testiranje v Slovenski Bistrici. Ob 11. uri se bodo zbrala dekleta letnika 1996, 1997 in 1998, ob 12. uri pa dekleta letnika 1999, 2000 in 2001.

Testiranje služi pridobivanju in analiziranju podatkov z namenom izboljšanja rezultata, izboljšanja motoričnih sposobnosti ter tehničnega in taktičnega znanja. Rezultati testov ter norme bodo posredovani vsem udeleženim klubom, in sicer predvsem z namenom spremljanja napredka igralk, primerjave med njihovimi predhodnimi in zdajšnjimi rezultati ter predvsem v pomoč pri načrtovanju procesa treniranja in samih treningov. Dekleta bodo na testiranju opravila dva antropometrična testa in šest motoričnih testov.

Izbirna tekma v Velenju

Hkrati pa obveščamo, da bo izborna tekma deklet U17 (letnik 1998 in 1999) v soboto, 22.03.2014, in trening tekma selekcijskega izbora deklet U15 (letnik 2000 in 2001) v nedeljo, 30.03.2014. Obe tekmi bosta predvidoma odigrani v Velenju. Seznam igralk in podrobnejše informacije bodo klubom posredovane naknadno.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA