FARE teden - z nogometom proti diskriminaciji

Kot vsako leto se tudi letos Slovenija pridružuje evropskemu tednu mreže FARE (Football Against Racism in Europe), ki poteka v oktobru na nogometnih igriščih širom Evrope. Od leta 2001 in prve izvedbe projekta v 10 državah se je omenjeni projekt v tem času razširil v več kot 50 evropskih držav v okviru več kot 1.000 dogodkov.

Slovenska manifestacija FARE tedna z geslom “Nogomet smo ljudje” v organizaciji društva DIH, Out in Slovenia ter Spolint Inštituta ob podpori Nogometne zveze Slovenije je bila izpeljana 20.10.2013 na tekmi 8. Kroga 1. slovenske ženske nogometne lige med ekipama ŽNK AH Mas Tech in Velesovo Kamen Jerič v športnem parku Ankaran Hrvatini. Punce so s ponosom nosile majico z napisom "rdeč karton diskriminaciji" in s tem pokazale, da ne sprejemajo diskriminacije na nogometnem igrišču in poleg njega. Protokol je s pomočjo prijaznih sodelavcev kluba AH Mas Tech in ostalih udeležencev potekal v duhu Fair Playa in športne igre. Ekipi sta se v športni in zanimivi tekmi spopadli za nove točke. Organizacija Fare pa je aktivna skozi celotno leto, njihove aktivnosti pa lahko spremljate na spletni strani farenet.org.

Tekst in foto: AK

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA