Združeni v pogumnem poizkusu - UNIFIED

V Kopru na dnevu Slovenskih pokalnih final se je zgodil poseben trenutek. V polčasu članskega finala so na igrišče stopili člani nogometne lige SOS, ki so se držali svojega slogana in bili pogumni v svojem športnem poizkusu. Pred nekaj tisoč gledalci so nastopili v nogometni tekmi ob pomoči znanih slovenskih športnic in si zaslužili močan aplavz s tribun Bonifike.

Nogomet je več kot le igra je slogan, ki se je potrdil tudi ob polčasu pokalnega finala v Kopru, ko so stopili na igrišče nogometaši Specialne Olimpiade Slovenije v mešanih ekipah z znanimi imeni Slovenskega športa, ki so jih zastopale simpatične Slovenske vrhunske športnice.. Ob stranski črti sta se jim pridružila Sergaš Danilo in Milan Miklavič za strokovno spodbudo. Ljudje s posebnimi potrebami so pokazali, da jim nogomet veliko pomeni, Slovenske športnice z udeležbo in gledalci na Bonifiki pa so z aplavzom nagradili sodelujoče ter organizatorje za trud in dejstvo, da je nogomet tudi družbeno koristna dejavnost. Pohvale zaslužijo delavci NZS, Stanko Pintar kot koordinator akcije in pedagogi, ki so omogočili nastop svojim varovancem. Prav posebno slovesni pa so bili koprski udeleženci, saj so nekateri prejeli priznanja za dolgoletno udeležbo v nogometni ligi SOS, ki je letos praznovala 20. obletnico obstoja. Športni vložek je popestril finalno tekmo v spomin pa se nam bo vtisnil nepozaben aplavz s tribune, ko so se akterji dogodka iz igrišča vrnili na svoja mesta med gledalce.

Tekst in foto: RK/NZS

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA