Dominika Čonč o ženskem nogometu v Sloveniji in ZDA

Nogometna zveza Slovenije v soboto na Viču ob 9. uri pripravlja že tretji festival dekliškega nogometa. Pred dogodkom smo se o ženskem nogometu v Sloveniji in ZDA pogovarjali s slovensko reprezentantko Dominiko Čonč.

Dominika, ki se je leta 2011 odpravila v Združene države Amerike, kjer danes igra in študira v dekliškem moštvu UT Martin Skyhawks, je lahko vzornica marsikateri deklici, ki se bo med festivalnimi dekliškimi dnevi spoznala z nogometom. Dvajsetletnica onstran luže, kjer je nogomet prvi ženski šport, živi svoje sanje, z nogometom se želi ukvarjati poklicno, po končani karieri pa se vidi med trenerji. Ker že opravlja šolanja za trenersko licenco, je na prvem festivalnem dnevu v Mariboru kot prostovoljka pomagala tudi pri predstavitvi nogometne igre in njenih elementov mladim dekletom.

Sicer pa se bodo tokrat deklice z nogometno igro lahko spoznavala na igrišču NK Svoboda v Ljubljani, s pričetkom ob 9. uri dopoldan. Vabljene.

Tekst: NZS/MaK
Video: AP

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA