Nike Premier Cup v Krško

Nogometaši starostne kategorije U-15 iz Krškega in Kranja so se pomerili v finalu tekmovanja Nike Premier Cup, ki so ga na koncu osvojili mladeniči iz Krškega. Pokal zmagovalcem in drugouvrščeni ekipi sta podelila Otmar Komel in Dušan Kosič.

V Kranju smo bili priča finalni tekmi tradicionalnega NIKE Premier Cup-a v starostni kategoriji U-15. Nastop sta si ekipi NK Krško in NOGA Triglav zagotovili preko četrtfinalnih in polfinalnih turnirjev že lansko jesen. Vzdušje pred tekmo je bio slovesno in glavno igrišče kranjskega stadiona je gostilo tako mlade nogometaše kot zanimivo prvoligaško srečanje članskih ekip Triglava in Maribora.

Igranje na prvoligaški zelenici s prav takšnim vzdušjem je bila nagrada za mladeniče, ki si šele utirajo pot v svet vrhunskega nogometa. Finalna tekma pa je opravičila svoj naziv. Bila je sila zanimiva in tudi dramatična, saj se je odločila v zadnjih trenutkih srečanja, ko so mladi nogometaši iz Krškega z dvema zadetkoma uspeli spreobrniti rezultat srečanja po vodstvu domače ekipe. Publika je z aplavzom nagradila tako drugo kot tudi prvouvrščeno ekipo. Veliko vzpodbudnih besed in priznanja pa sta na koncu vsem namenila tudi Otmar Komel in Dušan Kosič in s tem zaokrožila zgledno organizirano športno prireditev.

tekst in foto: RK/NZS

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA