Datum od
Datum do

14.11.2011 | Šolska športna tekmovanja
Rad igram nogomet začel na Gorenjskem
Priljubljeno zimsko tekmovanje selekcij U-8 in U-10 je v prvi fazi izvedbe po celotni Sloveniji. Prvo poročilo je prispelo iz Gorenjske, kjer je Grassroots organizator Stojan Humar izvedel tekmovanji v Škofji Loki in Železnikih.
11.11.2011 | Šolska športna tekmovanja
V Lendavi na temo ONŠ
MNZ Lendava je v Veliki Polani organizirala izobraževanje na temo Otroške nogometne šole. Temo je predstavil Grassroots organizator pri NZS Rajko Korent, ki je v dobri uri nanizal bistvene značilnosti in pomen dela v osnovnih šolah. Predavanja se je udeležilo 25 slušateljev.
10.11.2011 | Šolska športna tekmovanja
Grassroots pomemben tudi v Domžalah
Na praznovanju 90. obletnice Nogometnega kluba Domžale so se predstavili tudi otroci s posebnimi potrebami, ki jim nogomet veliko pomeni. Pozornost vsem oblikam nogometa ob visokem jubileju pa je dokaz, da so NK Domžale klub družbenega in ne le tekmovalnega pomena.
03.11.2011 | Šolska športna tekmovanja
Šolska športna tekmovanja v polnem teku
Šolski nogomet jevsako leto množično zastopan v Šolskih športnih tekmovanjih. Organizacija in izvedba pa zahtevata veliko koordinacije in dela na terenu. NZS se aktivo vključuje v tekmovanje kot koordinator šolskih tekmovanj in prva poročila s terena so že prišla.
24.10.2011 | Šolska športna tekmovanja
V Lendavi uspešen izborni kriterij deklet
»Zahvalila bi se vsem klubom, ki so svoja dekleta usmerili na dogodek, ki je s številčno udeležbo pridobil pravi pomen. Vodstvo reprezentance si prizadeva, da izborni kriterij postane vsakoletna tradicija,« še pove selektorka.
18.10.2011 | Šolska športna tekmovanja
V Lendavi izborni kriterij deklet letnika 96', 97' in 98'
Tekma bo poleg spoznavanja novega igralskega kadra služila tudi selekcijskemu izboru za reprezentanco deklet do 17. leta starosti v letu 2012.
17.10.2011 | Šolska športna tekmovanja
Nogomet kot orodje sodobne družbe
Nogometna igra ima zaradi svoje popularnosti velik vpliv v celotni družbi. Ob vseh užitkih, ki nam jih ponuja kot tekmovalni šport pa se moramo zavedati njegovega vpliva na vseh nivojih skupnega bivanja. Med ostalim je tudi učinkovito sredstvo za boj s težavami sodobne družbe kot so alkohol, droga, mladostniško prestopništvo in podobno.
14.10.2011 | Šolska športna tekmovanja
Finale Specialne olimpijade Slovenije
V velenjskem športnem parku Ob jezeru je bilo 1. oktobra organizirana finalna prireditev Specialne Olimpijade Slovenije v nogometu. Finalno prireditev, na kateri je sodelovalo trinajst moštev, ki so že pred tem tekmovala v treh kakovostnih skupinah na predhodnih turnirjih v avgustu in septembru se je tudi v Velenju pomerilo v treh skupinah, ki so dale končnega zmagovalca letošnjega tekmovanja.
29.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
Nogomet povezuje
Na MNZ Ptuj so se lotili posebnega projekta skupaj s kolegi iz Hrvaške pod skupnim naslovom Zabavna šola nogometa. 170 otrok osnovnih šol, od tega 89 iz Slovenije, je izkoristilo nogomet za druženje in spoznavanje vrstnikov preko meja svoje domovine.
28.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
Mariborski Grassroots vedno bolj aktiven
V Mariborskem MNZ-ju se zavedajo pomembnosti nogometa za vse, ki je podlaga za vse nogometne programe. Med vsebinami pa je zaživelo tudi izobraževanje Vaditelj, ki so ga organiziral konec avgusta in se ga je udeležilo 33 slušateljev.
20.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
SOS – Specialna olimpiada Slovenije – odigran že drugi turnir
Specialna olimpijada je način življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju, prek njih pa tudi njihovih družin in programov. Rezultat te ideje je ohranjanje psihofizičnih sposobnosti in vsesplošna socializacija oseb z motnjami v duševnem razvoju. Slogan specialno-olimpijskega gibanja se glasi: »Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.« Danes je v svetovno gibanje specialne olimpijade vključenih že prek 200 programov iz 150 držav sveta.
13.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
Tečaj Vaditelj v Lendavi
V okviru Grassroots programa pomembno mesto med aktivnostmi zaseda tudi izobraževanje staršev, trenerjev, volonterjev, skratka vseh, ki so na kakršenkoli način povezani ali vključeni v nogomet na najrazličnejših nivojih. Izobraževanje in usposabljanje smo poimenovali z nazivom Vaditelj. Eno takšnih, je bilo tokrat že drugič izvedeno v MNZ Lendava, ki se ga je udeležilo 22 slušateljev. Izobraževanje je vodil Danijel Žalik, ki je pripravil zanimive vsebine za vse prisotne.
07.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
Dan nogometa na Gorenjskem
V Medobčinskih nogometnih zvezah v zadnjih letih poteka vrsta aktivnosti, s katerimi poizkušajo dvigniti popularnost nogometne igre med mladimi. Hkrati pa so te prireditve tudi širjenje strokovne ozaveščenosti kaj nogomet mladih je in na kakšen način naj bi se ga lotili. Zato so zaživeli Dnevi nogometa, kjer se ob nogometni igri otroci predvsem zabavajo in družijo.
01.09.2011 | Šolska športna tekmovanja
V Planici o šolskih tekmovanjih
Zavod za šport RS Planica je organiziral enodnevni posvet na temo šolskih športnih tekmovanj. Nogomet je ena najpopularnejših športnih vsebin med učenci in dijaki, zato na NZS tej temi posvečamo veliko pozornosti. Sestanka se je udeležil koordinator ŠŠT na NZS Rajko Korent.
31.08.2011 | Šolska športna tekmovanja
Prestižna nagrada UEFE v slovenskih rokah
Uefa vsako leto izbira najpomembnejše dosežke v Grassroots programu in ob tem nagrajuje klube, dogodke in vodje, ki so ob svojih dosežkih pripomogli k razvoju in prepoznavnosti nogometa. Letos so bile nagrade v okviru »UEFA Grassroots Day« razglašene na izvršnem odboru Uefe v Nyonu. V odlični družbi nagrajencev se je zasluženo pojavil tudi Danilo Lukner, predsednik Otroške nogometne šole Ljubljana
22.08.2011 | Šolska športna tekmovanja
Romska nogometna akademija
Nogomet je v Sloveniji vsak dan bolj popularen. Z nogometom se ukvarja vedno večje število ljudi, ki z veseljem spremljajo tudi vrhunske dosežke naših nogometašev. In prav zaradi svoje popularnosti je nogomet lahko tudi družbeno koristen. Eden takih primerov je vsekakor romski nogomet v Prekmurju, kjer je Športno kulturno društvo Roma Pušča izredno uspešno pri vključevanju Romov v vsakodnevno življenje in integracijo v družbo preko nogometa.
17.08.2011 | Šolska športna tekmovanja
Počitniški nogomet
Nogomet je med najmlajšimi zelo priljubljen tudi kot počitniška aktivnost. V zadnjih letih je NZS v sodelovanju s področnimi nogometnimi zvezami spodbudila veliko Grasroots vsebin, ki so namenjene popularizaciji nogometa predvsem pa so pisane na kožo najmlajšim.
26.07.2011 | Šolska športna tekmovanja
Nogometno druženje zamejskih Slovencev
Nogomet nima samo tekmovalnih uspehov ampak jih dosega tudi na drugih področjih vsakodnevnega življenja. Širi pozitivne vrednote in druži ljudji. Ena takih prireditev, ki združuje vse Slovence po svetu, se je odvila na stadionu Ljubljane v Šiški, kjer so se v štiridnevnem druženju ob nogometni žogi srečali Slovenci, ki živijo izven meja naše domovine.
20.06.2011 | Šolska športna tekmovanja
Na Japonskem o znanosti in nogometu
V Nagoyi na Japonskem se je letos odvijal že sedmi kongres »Znanost in nogomet«. Na konferenco je bil povabljen tudi Miloš Rus, sicer dejaven v grassroots oddelku Nogometne zveze Slovenija. Na šestdnevnem druženju so poleg predavanj organizirali številne okrogle mize, ena od njih se je dotikala teme »Pogledi ekspertov na svetovni nogomet«, ki jo je vodil eden od najbolj priznanih evropskih kondicijskih trenerjev Jens Bangsbo.
11.06.2011 | Šolska športna tekmovanja
Prvič turnir v Vanči vasi
Prvi junijski konec tedna se je v Vanči vasi odvijal prvi mednarodni turnir mlajših selekcij, ki ga je organiziralo tamkajšnje romsko društvo. Udeležili so se ga klubi iz medobčinskih nogometnih zvez Murska Sobota in Maribor ter klubi iz Hrvaške in Srbije.
1
2
3
...
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

DELI NA