Tekmovanje RIN U-10 in U-8 pred sklepnim dejanjem v Podčetrtku

Letošnje finale priljubljene nogometne akcije pod imenom RIN je tik pred finalom. Osem in deset letniki so se preko celotne zime na področju Slovenije dokazovali z zadetki in dobrimi potezami. Najboljši pa so se v marcu preko polfinalnih turnirjev borili za vstop v finale. 

Čestitke najboljšim, čeprav je v tej starostni kategoriji bolj pomembno nabiranje igralnih izkušenj in pohvala trenerjem, ker to razumejo kot športno popestritev za otroke in ne rezultatski pritisk najmlajšim. S tem pa tekmovanje dobiva pravilno podobo in je koristno prav za vse male nadobudneže, ki se šele odločajo za daljše vztrajanje na nogometni poti. Polfinalni turnirji v Metliki, Podčetrtku, Šoštanju, Šenčurju in Turnišču pa zaslužijo pohvalo tako po organizacijski plati kot tudi prikazanem nogometu. Spet se je pokazalo, da imamo v Sloveniji dobro razvito mrežo Grassroots organizatorjev in velik interes odgovorn ih v Medobčinskih n ogometnih zvezah, da se nogomet igra množično, saj le to zagotavlja boljše stanje nogometa v Sloveniji in nove talente tudi za vrh slovenskega nogometa.

Pri osemletnikih se bodo na finalni prireditvi 24. marca v Podčetrtku predstavili NK Vipava, ŠD Šenčur, NK Šoštanj in ND Mura 05. Dve leti starejši vrstniki pa so zastopani z ekipami NK Rudar Velenje, NK Kolpa in NK Krško. Zadnjega udeleženca pa bomo dobili to nedeljo v Škofijah. Ne glede na končnega zmagovalca pa tudi letos zaključujemo s prepričanjem, da se za prihodnost nogometa ni bati saj so turnirji vsako leto kvalitetnejši z več športnega talenta in igre.

tekst: NZS/RK
foto:NK Kolpa

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA