29.08.2021 | 1. SŽNL
Točke ostale doma

Tokratni krog SŽNL je prinesel štiri zmage domačim ekipam, na lestvici strelk na vrhu Ana Milović s šestimi doseženimi goli, 3. krog je na sporedu 5.9.

Štirje goli Anje Eferl

Do 2. zmage v sezoni so kot prve prišle Pomurke, ki so ŽNK Ljubljano premagale s 6:0. A so se morale za to potruditi. Še posebej v prvem polčasu, ki so ga dobile s tesno razliko 1:0. V 44. minuti je gol prispevala Helena Božić. Delo ekipi je v nadaljevanju olajšala Kaja Korošec, ki je zadela v 50. minuti. Za zadnje štiri gole je poskrbela Anja Eferl, ki je v tej sezoni zabila že pet golov.

Pet golov Ane Milović

Najvišja zmaga kroga je pripadla ljubljanski Olimpiji, ki je bila s 14:0 boljša od ŽNK Cerklje. Manja Rogan je mrežo gostij načela v 2. minuti, nadaljevala je Ana Milović s tremi goli, vmes je gol dosegla še Izabela Križaj, končni rezultat 6:0 ob polčasu pa je postavila Evelina Kos. V nadaljevanju so se med strelke vpisale še Neva Kumalić, Anja Prša, Anja Žvokelj, Tina Paliska in Ana Milović, ki je tekmo sklenila s petimi goli.

Štirje goli Zale Kuštrin

V prvem polčasu so tekmo v svojo korist odločile tudi Radomljanke, ki so bile ob polčasu s 5:0 boljše od Ptujčank, na koncu pa so slavile zmago s 7:0. V prvem polčasu so se izkazale Zala Kuštrin (2), Ines Krajnc (2) in Eva Vodušek. V drugem polčasu je Zala Kuštrin z dvema goloma le še potrdila zmago proti novinkam v ligi. »Čestitke puncam za prikazano igro in zasluženo visoko zmago. Kot trenerja me veseli dejstvo, da naša igra postopoma lepo napreduje. Kljub temu pa imamo v fazi napada še veliko prostora za napredek. Predvsem moramo biti še bolj mirni na žogi in se še bolj smiselno odkrivati v prazne prostore, saj bo na tak način naša igra postala še bolj povezana, kombinatorna in učinkovita. V nov teden vstopamo z dvema lepima zmagama in polno paro motivacije ter zagnanosti za delo, saj nas naslednji vikend čaka nov, zahteven izziv,« po tekmi Aljaž Gornik, trener Radomelj, ni skrival navdušenja.

Tri točke Ajdovk

Zmage in treh točk se veselijo v Ajdovščini. V neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si so ljubitelji nogometa videli obračun domačink in krimovk, ki so kljub domači pobudi povedle v 12. minuti. Uspešna je bila Nika Krajnc. V samem zaključku tekme pa veselje gostiteljic: Eva Sulič je poravnala rezultat v 77. minuti, v 93. minuti pa je zmago, peto prvoligaško, priborila Tina Wanek Perschl, ki je dosegla svoj prvi ligaški gol v članski konkurenci, zaigrala pa je na 40. tekmi v SŽNL.

SŽNL, 2. krog, 29.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Ljubljana 6:0 (1:0)
ŽNK Radomlje – ŽNK Doxakey 7:0 (5:0)
Primorje Gaia Naturelle – Krim 2:1 (0:1)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje 14:0 (6:0)

SŽNL, 3. krog, 5.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00)
Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Doxakey – Primorje Gaia Naturelle (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje (16.30)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 5
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 5

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/Mi-Press

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA