11.05.2024 | 1. SŽNL
Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi

Danes se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek, ko je na sporedu derbi vodilnih, tudi v televizijskem prenosu na Sportklubu (ob 17. uri). Prosta je bila ekipa WFC Drava Ptuj, ki je že sklenil s sezono.

SŽNL, 23. krog, 11.5.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex 1:1
(0:0)
1:0 Pintarič (67.), 1:1 Gerbec (78.)

Obračun 3. in 4. ekipe je prinesel delitev točk. V prvem polčasu so imele nekaj več od igre domačinke, ki so v uvodnih minutah prek Mirjam Kastelec stresle okvir vrat. Gola pa sta bila dosežena v zadnji četrtini tekme. Domačinke so povedle z golom Nike Pintarič, zadela je v 67. minuti. V 78. minuti pa je na 1:1 poravnala Špela Gerbec, ki je v svoji 16. tekmi v SŽNL dosegla svoj sedmi gol.

12.5.
ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (17.30)

13.5.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Mura Nona (17.00) (Sportklub)

V Ljubljani se bosta pomerila Krim in ŽNK Cerklje. To bo tretja medsebojna tekma: eno so dobile Gorenjke (2:0), ena se je končala z remijem.

„Pred nami je zadnja tekma sezone in veseli nas, da jo bomo odigrali na domačem terenu. Dolga sezona je pustila nekaj posledic na igralkah, tako smo precej zdesetkani, nekaj igralk pa bo prav tako moralo stisniti zobe in odigrati zadnjo ligaško tekmo, čeprav ne stoodostotno pripravljene. Ne glede na vse je bil drugi del sezone soliden oz. precej boljši kot prvi in želeli bi ga zaključiti z dobrim rezultatom. Tekme s Cerkljami so vedno napete in izenačene, tako tekmo pričakujemo tudi v nedeljo,“ trener krimovk Žiga Grgasovič pogleduje proti nedeljski tekmi, ko gostijo ŽNK Cerklje, varovanke trenerja Primoža Štrajharja.

Primorski derbi

V Kopru bo na sporedu primorski derbi, ekipi pa sta lahko zadovoljni s sezono. ŽNK Gažon nabira izkušnje, Ajdovke pa so s prihodom trenerja Petra Kristana naredile velik korak naprej.

„Zadnja tekma prve sezone v prvi SŽNL bo potekala po scenariju, ki nas je spremljal praktično celo sezono. Polovica igralk prve ekipe je poškodovana, bolna ali na šolskih obveznostih. Tokrat bo priložnost dobilo kar devet igralk kadetske ekipe. Na sezono gledamo pozitivno, ne glede na nekatere namige vezane za licenciranje, smo zadevo pojasnili, da bo ŽNK Gažon nastopal v prvi ženski nogometni ligi tudi v bodoče. Želimo delati na dolgi rok in v naslednjih letih pustiti določen pečat v ženskem nogometu. Pogovori za naslednjo sezono že potekajo, Prva odlična novica je, da bo vratarka Nadin Ferk tudi v naslednji sezoni nosila dres ŽNK Gažona. Ravno tako pričakujemo, da bodo pogovori uspešni z večino igralk, ki so letos branile barve Gažona,“ trener Gažona Robert Zirnstein uvodoma že poda oceno sezone in pogled naprej, za tem pa nekaj besed nameni nedeljskim tekmicam ekipi Primorje Gaia Naturelle. Ekipi sta se letos pomerili dvakrat: dve identični zmagi za Ajdovke – vsakič s 7:0.
„Nasprotnik je dobra ekipa z dobrim trenerjem, a se z nasprotnikom ne obremenjujemo. Tudi zadnja domača tekma bo služila za nabiranje neprecenljivih izkušenj za naše mlade igralke,“ dodaja Zirnstein.

„Vesel sem novice, da bo ŽNK Gažon v novi sezoni igral v članski ligi. Da se bodo še naprej igrali primorski derbiji. Spremljam jih. Pohvaliti jim moram, ker iz tekmo v tekmo napredujejo. Vesel sem za njih. Mi pa gremo v Koper izpolniti še zadnji cilj v tej sezoni, poleg tega pa pogledujemo v novo sezono, s tem pa so povezane tudi nove postavitve v igri in sistemi. Želimo pa v nedeljo odigrati dobro tekmo na visokem nivoju, ob tem pa igrati hitro. Želimo pa tudi domov odnesti vse tri točke. Priložnost za igro bodo dobile tudi igralke, ki so dosedaj igrale manj,“ pa nedeljski tekmi na pot podaja trener Ajdovk Peter Kristan.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje Medex/P.D.

SORODNE NOVICE

 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
 • 17.05.2024 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)
 • 12.05.2024 | 1. SŽNL
  Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
  V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
 • 11.05.2024 | 1. SŽNL
  V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
  Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
 • 05.05.2024 | 1. SŽNL
  Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
  Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
 • 05.05.2024 | 1. SŽNL
  Spletni prenos iz Radomelj
  V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
 • 04.05.2024 | 1. SŽNL
  Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
  Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.

DELI NA