21.03.2024 | 1. SFL
Štirje v lov na polfinalni vstopnici

V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer. V četrtfinalu končnice za državnega prvaka se igra na dve dobljeni tekmi iste ekipe.

Za popolnitev 1. SFL

Prav tako v petek pa se začenjajo tudi dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. SFL. KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025.

Pred polno dvorani bi radi premagali Sevnico

V prvem polfinalu se bosta merila Oplast, 4. ekipa po rednem delu, in KMN Sevnica, ki je bila peta. Oplast je sezono začel s trenerjem Matejem Kavčičem in izjemnim Kristjanom Čujcem, ki se je po letih igranja v Dobovcu in na tujem vrnil domov, da pomaga pri dodatnem razmahu futsala v Posočju. A mu zdravje tega ni dovolilo, poslovil se je, za njim tudi trener Kavčič. Nadomestil ga je dvojec Jaka Sovdat&Primož Zorč. Oplast je v zadnjih tekmah potrdil 4. mesto in napovedal boj za polfinale. Tudi s povratnikom, izkušenim Danijem Vulikičem, vmes je kariero sklenil še Tine Kravanja.

„Oplast Sevnice v tej sezoni še ni premagal, vendar smo najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ pa trener Sovdat spomni na medsebojno statistiko: v tej sezoni sta ekipi v 1. SFL odigrali tri tekme: vse je dobila Sevnica - s 7:1, 1:0 in 5:2. Še več: Sevnica je dobila zadnja štiri medsebojna srečanja.

„V ekipi ni več Čujca in Kravanje, ki sta zaključila karieri, zato je bilo treba marsikaj spremeniti. Imamo pa v ekipi 10 ostalih borcev, ki so pripravljeni na četrtfinale. Sevnica že nekaj časa igra z istimi igralci, zato je to njihov največji plus. Bo pa naša dvorana polna navijačev, kar je dodatna vzpodbuda za naše fantje, da pokažejo, iz kakšnega testa so,“ Sovdat opozori na pluse gostov, hkrati pa izpostavi pomen navijačev, ki bodo napolnili športno dvorano v Kobaridu.

Oplast jim ustreza

Sevničani so spet v končnici, v boju za polfinale 1. SFL. Z letošnjo sezono so lahko zadovoljni. „Ko si tam, kjer smo mi, je vedno prisotna želja. Po dolgem času smo v igri za polfinale, imamo realne možnosti, da nam to uspe. Težko bi pa rekel, ali so pod pritiskom igralci Oplasta ali mi. Glede na izkušnje je Oplast favorit, ima tudi prednost domačega terena. Imamo pa tudi mi svojo računico,“ v napovedi uvodne četrtfinalne tekme pove trener Sevnice Matej Zakšek.

Strateg Sevnice potrdi, da so minule dni dobro trenirali. Kot kaže še danes, bi lahko na pot v Posočje odšla močna sevniška zasedba.

„Vemo, da je končnica nova zgodba, novo poglavje v futsal sezoni. Naši igri smo dodali nekaj novih stvari, ki bi jih radi vnovčili prav v Kobaridu,“ rahlo skrivnostno dodaja Zakšek, ki pravi, da med izgledom Oplasta pod taktirko Mateja Kavčiča in Jake Sovdata ni bistvenih razlik.

„Je pa res, da na zadnjih tekmah večkrat pokrivajo visoko, v igro upeljujejo vratarja. Morda pa so pred končico na zadnjih tekmah tudi kaj skrivali. So trda in agresivna ekipa, težko bo,“ se zahtevnosti tekme zavedajo v Sevnici, kjer so ponosni, da je kapetan Sebastijan Drobne v 19. krogu letošnje 1. SFL zabil svoj 200. prvoligaški gol!

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma, 22.3.
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
KMN Meteorplast Šic Bar – THE Nutrition Extrem (20.30)

2. tekma, 29.3.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)

* 3. tekma, 5.4.
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (TBD)
KMN Meteorplast Šic Bar – THE Nutrition Extrem (TBD)

Play off/tekme za obstanek oz. napredovanje:

1. tekma, 22.3.
KMN Bronx Škofije – KN Oplotnica (20.00)

2. tekma, 29.3.
KN Oplotnica – KMN Bronx Škofije (TBD)

Tekma z dobrodelno noto

Proti polfinalu gledata tudi KMN Meteorplast Šic bar, tretja ekipa rednega dela, ter THE Nutrition Extrem, povratnik v 1. SFL in ekipa, ki je zasedla 6. mesto po 21. krogu ligaškega dela.

Zasedbi sta se v tej sezoni v 1. SFL merili trikrat. Ekipa trenerja Roberta Grdovića je dobila eno prvenstveno tekmo (7:3), dvakrat se je obračun končal brez zmagovalca (6:6, 4:4). KMN Meteorplast Šic bar je bil previsoka prepreka za Sodražane v osmini finala pokala Terme Olimia, s 4:5 je zmagal v Sodražici, kjer so meteorji začeli pot do finala pokala.

Po težavah s poškodbami, ki so ekipo pestile v minulih tednih, bodo tokrat trenerju Robertu Grdoviću na razpolago vsi igralci razen mladega vratarja Luke Lovreca, ki še ni povsem okreval. Po treh mesecih odsotnosti se na parket vrača tudi občasni članski reprezentant Tilen Rajter.

"Čaka nas zelo, zelo pomembna tekma. Najpomembnejša v tej sezoni. Nasproti nam stoji mlada, poletna ekipa, ki nam je v sezoni že povzročala nekaj preglavic, sploh s temi hitrimi tranzicijami. Zavedamo se kakovosti svoje ekipe, zavedam se, da smo bistveno popravili igro v obrambi. Napovedujem zmago," je optimističen Rajter, ki od 8. decembra, ko je z dvema zadetkoma pomagal pri zmagi proti Sevnici (5:4), zaradi poškodbe ni odigral nobene uradne tekme.

Tokratni četrtfinalni dvoboj v Ljutomeru, ki se bo jutri v dvorani ŠIC pričel ob 20.30, bo imel tudi dobrodelno noto. Zbrani prostovoljni prispevki se bodo namenili za 3-letnega Oskarja s Cvena pri Ljutomeru, ki ima neozdravljivo genetsko očesno bolezen, mrežnično distrofijo, ki povzroča slepoto. Zbrana sredstva se bodo namenila za posebne talne oznake za slepe in slabovidne. Strošek teh oznak znaša 4000 evrov.

Oslabljeni v Ljutomer

THE Nutrition Extrem se je v tej sezoni izkazal, trener Nik Jelič, čigar rokopis se vidi, ima pred začetkom četrtfinala precej skrbi. Drejc Kljun in Andraž Žlindra sta poškodovana in verjetno izgubljena za končnico. Ob tem je že prej sezono končal Miha Čop, poškodovan je tudi Timotej Debeljak. Zavoljo vseh težav je Jelič že odločil, da bo kadru, ki ga ima na voljo, prilagodil igro. Tega niti ne skriva.

„Pobudo bomo prepustili domačinu. Povlekli se bomo na našo polovico in čakali napake, vse pa skušali izkoristiti v protinapadih,“ napoveduje Jelič, ki je na zadnji tekmi izkoristil tudi igro z vratarjem v polju. To je šlo, vsaj sodeč po statistiki in pregledu povzetkov, THE Nutritipn Extremu dobro od nog. Vratar Jure Vetrih je na zadnji domači tekmi rednega dela Sevnici zabil kar štiri gole.

„To je eno od naših orožij, če bomo slučajno zaostajali proti KMN Meteorplastu. Potem bomo zaigrali z vratarjem v polju,“ potrdi Jelič, ki spoštuje tekmece.

„So ekipa, ki je v vrhunski formi, za njim je res več kot le soliden mesec. Premorejo širok igralski kader, povsem zasluženo so redni del lige končali na 3. mestu. So favoriti. Na nas pa je, da odigramo čim boljše,“ je jasen Jelič, ki spomni, da je tokratni gostitelj tekme ekipa, ki je še niso premagali.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2024 | 1. SFL
  Na Vrhniki v torek tekma, kot je še ni bilo
  „V soboto je bilo nekaj analize, sicer pa smo v nedeljo trenirali. Igralce sem opozoril na malenkosti in nekaj situacij, okoli katerih smo se domenili, kako odigrati,“ Mile Simeunovič, trener Silika, opiše priprave na jutrišnjo 4. tekmo finala 1. SFL. Siliko Vrhnika vodi 2:1 v zmagah, z morebitnim jutrišnjim uspehom bi prišel do 1. naslova državnega prvaka
 • 24.05.2024 | 1. SFL
  Oplast tretji, THE Nutrition Extrem četrti
  To je epilog današnje povratne tekme za 3. mesto, ki jo je Oplast v svoji dvorani dobil s 3:1. Gole so dosegli Žak Obid, Tilen Leban in Dani Vulikič, za goste Denis Totoškovič.
 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Siliko vodi v finalu
  Siliko le še ena zmaga loči od premiernega naslova futsal prvaka Slovenije. V finalni seriji proti branilcu naslova Dobovcu so povedli z 2:1. Četrta tekma bo v torek, 28. maja na Vrhniki.
 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Sezono bodo končali pred kamerami in polno dvorano
  Ekipi iz Sodražice in Kobarida sta na prvi tekmi v Sodražici remizirali, 2:2 je bilo. Druga tekma bo v petek, ob 19. uri, v Kobaridu, tudi v neposrednem prenosu na Futsal.si. Bron bo osvojila ekipa, ki bo v skupnem seštevku obeh tekem dosegla več golov.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Zavedajo se, da so vse bližje Dobovcu
  „Pilimo detajle, pozorni smo le na to, ter na napake, ki smo jih naredili,“ pa javljanje iz tabora Silika začne trener Mile Simeunovič. Tudi on je v pričakovanju 3. tekme finala, ki bo jutri, v četrtek, ob 20. uri v Rogaški Slatini. Tudi s televizijskim prenosom na Šport TV-ju.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Po prvi zmagi proti Siliku jim je odleglo
  Ekipi Silika in Dobovca sta odigrali dve vrhunski tekmi: prvo je v Rogaški Slatini dobil Siliko, drugo na Vrhniki pa Dobovec. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20. uri, tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.

DELI NA