21.03.2024 | 1. SFL
Štirje v lov na polfinalni vstopnici

V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer. V četrtfinalu končnice za državnega prvaka se igra na dve dobljeni tekmi iste ekipe.

Za popolnitev 1. SFL

Prav tako v petek pa se začenjajo tudi dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. SFL. KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025.

Pred polno dvorani bi radi premagali Sevnico

V prvem polfinalu se bosta merila Oplast, 4. ekipa po rednem delu, in KMN Sevnica, ki je bila peta. Oplast je sezono začel s trenerjem Matejem Kavčičem in izjemnim Kristjanom Čujcem, ki se je po letih igranja v Dobovcu in na tujem vrnil domov, da pomaga pri dodatnem razmahu futsala v Posočju. A mu zdravje tega ni dovolilo, poslovil se je, za njim tudi trener Kavčič. Nadomestil ga je dvojec Jaka Sovdat&Primož Zorč. Oplast je v zadnjih tekmah potrdil 4. mesto in napovedal boj za polfinale. Tudi s povratnikom, izkušenim Danijem Vulikičem, vmes je kariero sklenil še Tine Kravanja.

„Oplast Sevnice v tej sezoni še ni premagal, vendar smo najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ pa trener Sovdat spomni na medsebojno statistiko: v tej sezoni sta ekipi v 1. SFL odigrali tri tekme: vse je dobila Sevnica - s 7:1, 1:0 in 5:2. Še več: Sevnica je dobila zadnja štiri medsebojna srečanja.

„V ekipi ni več Čujca in Kravanje, ki sta zaključila karieri, zato je bilo treba marsikaj spremeniti. Imamo pa v ekipi 10 ostalih borcev, ki so pripravljeni na četrtfinale. Sevnica že nekaj časa igra z istimi igralci, zato je to njihov največji plus. Bo pa naša dvorana polna navijačev, kar je dodatna vzpodbuda za naše fantje, da pokažejo, iz kakšnega testa so,“ Sovdat opozori na pluse gostov, hkrati pa izpostavi pomen navijačev, ki bodo napolnili športno dvorano v Kobaridu.

Oplast jim ustreza

Sevničani so spet v končnici, v boju za polfinale 1. SFL. Z letošnjo sezono so lahko zadovoljni. „Ko si tam, kjer smo mi, je vedno prisotna želja. Po dolgem času smo v igri za polfinale, imamo realne možnosti, da nam to uspe. Težko bi pa rekel, ali so pod pritiskom igralci Oplasta ali mi. Glede na izkušnje je Oplast favorit, ima tudi prednost domačega terena. Imamo pa tudi mi svojo računico,“ v napovedi uvodne četrtfinalne tekme pove trener Sevnice Matej Zakšek.

Strateg Sevnice potrdi, da so minule dni dobro trenirali. Kot kaže še danes, bi lahko na pot v Posočje odšla močna sevniška zasedba.

„Vemo, da je končnica nova zgodba, novo poglavje v futsal sezoni. Naši igri smo dodali nekaj novih stvari, ki bi jih radi vnovčili prav v Kobaridu,“ rahlo skrivnostno dodaja Zakšek, ki pravi, da med izgledom Oplasta pod taktirko Mateja Kavčiča in Jake Sovdata ni bistvenih razlik.

„Je pa res, da na zadnjih tekmah večkrat pokrivajo visoko, v igro upeljujejo vratarja. Morda pa so pred končico na zadnjih tekmah tudi kaj skrivali. So trda in agresivna ekipa, težko bo,“ se zahtevnosti tekme zavedajo v Sevnici, kjer so ponosni, da je kapetan Sebastijan Drobne v 19. krogu letošnje 1. SFL zabil svoj 200. prvoligaški gol!

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma, 22.3.
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
KMN Meteorplast Šic Bar – THE Nutrition Extrem (20.30)

2. tekma, 29.3.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)

* 3. tekma, 5.4.
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (TBD)
KMN Meteorplast Šic Bar – THE Nutrition Extrem (TBD)

Play off/tekme za obstanek oz. napredovanje:

1. tekma, 22.3.
KMN Bronx Škofije – KN Oplotnica (20.00)

2. tekma, 29.3.
KN Oplotnica – KMN Bronx Škofije (TBD)

Tekma z dobrodelno noto

Proti polfinalu gledata tudi KMN Meteorplast Šic bar, tretja ekipa rednega dela, ter THE Nutrition Extrem, povratnik v 1. SFL in ekipa, ki je zasedla 6. mesto po 21. krogu ligaškega dela.

Zasedbi sta se v tej sezoni v 1. SFL merili trikrat. Ekipa trenerja Roberta Grdovića je dobila eno prvenstveno tekmo (7:3), dvakrat se je obračun končal brez zmagovalca (6:6, 4:4). KMN Meteorplast Šic bar je bil previsoka prepreka za Sodražane v osmini finala pokala Terme Olimia, s 4:5 je zmagal v Sodražici, kjer so meteorji začeli pot do finala pokala.

Po težavah s poškodbami, ki so ekipo pestile v minulih tednih, bodo tokrat trenerju Robertu Grdoviću na razpolago vsi igralci razen mladega vratarja Luke Lovreca, ki še ni povsem okreval. Po treh mesecih odsotnosti se na parket vrača tudi občasni članski reprezentant Tilen Rajter.

"Čaka nas zelo, zelo pomembna tekma. Najpomembnejša v tej sezoni. Nasproti nam stoji mlada, poletna ekipa, ki nam je v sezoni že povzročala nekaj preglavic, sploh s temi hitrimi tranzicijami. Zavedamo se kakovosti svoje ekipe, zavedam se, da smo bistveno popravili igro v obrambi. Napovedujem zmago," je optimističen Rajter, ki od 8. decembra, ko je z dvema zadetkoma pomagal pri zmagi proti Sevnici (5:4), zaradi poškodbe ni odigral nobene uradne tekme.

Tokratni četrtfinalni dvoboj v Ljutomeru, ki se bo jutri v dvorani ŠIC pričel ob 20.30, bo imel tudi dobrodelno noto. Zbrani prostovoljni prispevki se bodo namenili za 3-letnega Oskarja s Cvena pri Ljutomeru, ki ima neozdravljivo genetsko očesno bolezen, mrežnično distrofijo, ki povzroča slepoto. Zbrana sredstva se bodo namenila za posebne talne oznake za slepe in slabovidne. Strošek teh oznak znaša 4000 evrov.

Oslabljeni v Ljutomer

THE Nutrition Extrem se je v tej sezoni izkazal, trener Nik Jelič, čigar rokopis se vidi, ima pred začetkom četrtfinala precej skrbi. Drejc Kljun in Andraž Žlindra sta poškodovana in verjetno izgubljena za končnico. Ob tem je že prej sezono končal Miha Čop, poškodovan je tudi Timotej Debeljak. Zavoljo vseh težav je Jelič že odločil, da bo kadru, ki ga ima na voljo, prilagodil igro. Tega niti ne skriva.

„Pobudo bomo prepustili domačinu. Povlekli se bomo na našo polovico in čakali napake, vse pa skušali izkoristiti v protinapadih,“ napoveduje Jelič, ki je na zadnji tekmi izkoristil tudi igro z vratarjem v polju. To je šlo, vsaj sodeč po statistiki in pregledu povzetkov, THE Nutritipn Extremu dobro od nog. Vratar Jure Vetrih je na zadnji domači tekmi rednega dela Sevnici zabil kar štiri gole.

„To je eno od naših orožij, če bomo slučajno zaostajali proti KMN Meteorplastu. Potem bomo zaigrali z vratarjem v polju,“ potrdi Jelič, ki spoštuje tekmece.

„So ekipa, ki je v vrhunski formi, za njim je res več kot le soliden mesec. Premorejo širok igralski kader, povsem zasluženo so redni del lige končali na 3. mestu. So favoriti. Na nas pa je, da odigramo čim boljše,“ je jasen Jelič, ki spomni, da je tokratni gostitelj tekme ekipa, ki je še niso premagali.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA