19.04.2024 | 1. SFL
Igrali bodo tudi za Jureta

Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.

Na tri zmage

V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe.

1. SFL, polfinale:

1. tekma, 19.4.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30) (spletni prenos na Futsal.si)

2. tekma, 26.4.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

3. tekma, 3.5.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30)

4. tekma, 7.5.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (20.00)

Menjali pripravo na polfinale

„Seveda se veselimo polfinala. Premor od zadnjega kroga rednega dela pa do danes je bil predolg. Smo pa ga izkoristili na svojevrsten način. Lani smo trenirali, bili ves čas v tem premoru v dvorani. Ko se je začel polfinale, smo bili prazni, brez prave volje. Letos smo naredili povsem drugače: ves čas smo bili zunaj, odigrali smo tri tekme, od ponedeljka pa smo spet v dvorani. Pri igralcih vidim lakoto in željo po žogi,Mile Simeunovič, trener Silika, razkrije, da je letošnji premor po rednem delu spremenil v upanju, da bi ekipa boljše odigrala polfinale.

Simeunovič potrdi, da komaj čakajo prvo tekmo proti THE Nutrition Extremu. Tudi nekdanji futsal as opaža, da sta tako Nik Jelič, danes vodi ekipo iz Sodražice in Jaka Sovdat, trener Oplasta, novi val futsal trenerjev.

„Sta trenerja mlajše generacije: v ekipo sta prinesla dovolj energije. Jaka je povsem preporodil Oplast, ki se v polfinalu ne boji niti Dobovca. Pa saj to je šport, prav je tako. Podobno je tudi pri Niku Jeliču, ki je v tej sezoni dozorel,“ nadaljuje Simeunovič, ki se zaveda, da je letos Siliko z Sodražani odigral tri tekme, vse pa dobil.

Radi bi prizemljili goste

„Vemo, kaj nas čaka. Ne morejo nas presenetiti z ničemer. Pripravljeni smo. Vemo tudi to, da bodo igrali visoki presing, da bodo igrali odprto. To jim je uspevalo tudi na prvih treh medsebojnih tekmah,“ Simeunović nameni pozornost gostom, v isti sapi pa pove tudi to: „To je končnica, to je povsem nova tekma. Zdi se mi, da nam je THE Nutrition Extrem na vsaki tekmi bližje. Ob tem pa se tudi mi dobro zavedamo: ŠD Extrem leti, so kar v nebesih. Naša naloga je, da jih prizemljimo. To je bilo jasno v četrtfinalu proti KMN Meteorplastu Šic bAru. Vse tri tekme sem si ogledal in lahko rečem, da je ŠD Extrem povsem zasluženo napredoval v polfinale. Nihče jim ni nič podaril. Tako kot so vsi govorili, da je KMN Meteorplast že v polfinalu, tako danes vsi vidijo naš Siliko v finalu. Pa to ni res! Prednost ŠD Extrema je, da nima kaj izgubiti. Ne bo enostavno. Nismo mi Dobovec ali pa Litija včasih, ki sta zmagovala s kvaliteto v napadu.“

Brez Jureta Subana

Vrhničani, ki so pred dnevi dopolnili 10 let uspešnega delovanja, se nadejajo dobre podpore s tribun. „Smo leto dni starejši, leto dni več izkušenj imamo, moramo zmagati. Pripravljeni smo,“ je jasen Simeunović, ki ima na voljo vse fante z izjemo Jureta Subana, ki se je poškodoval na reprezentančni tekmi Portugalske in Slovenije. „Ko sem to slišal, sem bil jezen. Izgubili smo izjemnega igralca, ki za Siliko pomeni zelo zelo veliko. Zato bomo do konca sezone igrali tudi za njega! Vem pa, da se bo Jure vrnil še močnejši. Čaka ga dolgotrajna rehabilitacija, a Jure je borec.“

Prihaja knjiga

Ob tem pa še to: dan po tekmi, torej v soboto, 20.4., bo luč sveta ugledala knjiga "MILE – Milivoje Simeunović in njegova največja ljubezen". Napisali so jo Mirko Plaznik, Jaka Bregar in Klavdija Rabuza. „Ob branju te knjige vas vabimo, da se prepustite zgodbi, ki vas bo navdihnila in osvetlila izjemno kariero tega futsal velikana. Želimo vam, da boste ob vsaki strani čutili enako strast in navdušenje, ki smo ju doživeli sami med pisanjem tega dela. Hvaležni smo Milivoju Simeunoviću za njegovo sodelovanje in navdih, ki nam je omogočil ustvarjanje knjige. Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki so nam pomagali pri raziskovanju in ustvarjanju tega projekta. Naj vas potovanje skozi življenje in kariero Milivoja Simeunovića navdihne in obogati vašo ljubezen do futsala. Najlepša hvala in uživajte v branju!“ so knjigi na pot dodali avtorji, predstavitev knjige pa bo v soboto, 20.4., v Kulturnem Centru Litija, kamor ste vsi lepo vabljeni!

„Mirko Plaznik me je že pred desetimi leti povabil, da bi napisal knjigo o meni. Pred petimi leti me je vnovič pozval, pa sem že drugače gledal na vse skupaj. Pred dvema letoma pa smo se lotili dela, v katerega se je intenzivno vključil tudi Jaka Bregar. Celotna ekipa, ki je pripravljala knjigo, je dve leti garala. Zdaj tudi vem, da sem se prav odločil in sem ponosen ter hvaležen, ker je nastala knjiga, ki je nekaj posebnega zame in futsal,“ je ob izidu knjige povedal Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2024 | 1. SFL
  Na Vrhniki v torek tekma, kot je še ni bilo
  „V soboto je bilo nekaj analize, sicer pa smo v nedeljo trenirali. Igralce sem opozoril na malenkosti in nekaj situacij, okoli katerih smo se domenili, kako odigrati,“ Mile Simeunovič, trener Silika, opiše priprave na jutrišnjo 4. tekmo finala 1. SFL. Siliko Vrhnika vodi 2:1 v zmagah, z morebitnim jutrišnjim uspehom bi prišel do 1. naslova državnega prvaka
 • 24.05.2024 | 1. SFL
  Oplast tretji, THE Nutrition Extrem četrti
  To je epilog današnje povratne tekme za 3. mesto, ki jo je Oplast v svoji dvorani dobil s 3:1. Gole so dosegli Žak Obid, Tilen Leban in Dani Vulikič, za goste Denis Totoškovič.
 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Siliko vodi v finalu
  Siliko le še ena zmaga loči od premiernega naslova futsal prvaka Slovenije. V finalni seriji proti branilcu naslova Dobovcu so povedli z 2:1. Četrta tekma bo v torek, 28. maja na Vrhniki.
 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Sezono bodo končali pred kamerami in polno dvorano
  Ekipi iz Sodražice in Kobarida sta na prvi tekmi v Sodražici remizirali, 2:2 je bilo. Druga tekma bo v petek, ob 19. uri, v Kobaridu, tudi v neposrednem prenosu na Futsal.si. Bron bo osvojila ekipa, ki bo v skupnem seštevku obeh tekem dosegla več golov.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Zavedajo se, da so vse bližje Dobovcu
  „Pilimo detajle, pozorni smo le na to, ter na napake, ki smo jih naredili,“ pa javljanje iz tabora Silika začne trener Mile Simeunovič. Tudi on je v pričakovanju 3. tekme finala, ki bo jutri, v četrtek, ob 20. uri v Rogaški Slatini. Tudi s televizijskim prenosom na Šport TV-ju.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Po prvi zmagi proti Siliku jim je odleglo
  Ekipi Silika in Dobovca sta odigrali dve vrhunski tekmi: prvo je v Rogaški Slatini dobil Siliko, drugo na Vrhniki pa Dobovec. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20. uri, tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.

DELI NA