19.04.2024 | 1. SFL
Igrali bodo tudi za Jureta

Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.

Na tri zmage

V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe.

1. SFL, polfinale:

1. tekma, 19.4.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30) (spletni prenos na Futsal.si)

2. tekma, 26.4.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

3. tekma, 3.5.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30)

4. tekma, 7.5.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (20.00)

Menjali pripravo na polfinale

„Seveda se veselimo polfinala. Premor od zadnjega kroga rednega dela pa do danes je bil predolg. Smo pa ga izkoristili na svojevrsten način. Lani smo trenirali, bili ves čas v tem premoru v dvorani. Ko se je začel polfinale, smo bili prazni, brez prave volje. Letos smo naredili povsem drugače: ves čas smo bili zunaj, odigrali smo tri tekme, od ponedeljka pa smo spet v dvorani. Pri igralcih vidim lakoto in željo po žogi,Mile Simeunovič, trener Silika, razkrije, da je letošnji premor po rednem delu spremenil v upanju, da bi ekipa boljše odigrala polfinale.

Simeunovič potrdi, da komaj čakajo prvo tekmo proti THE Nutrition Extremu. Tudi nekdanji futsal as opaža, da sta tako Nik Jelič, danes vodi ekipo iz Sodražice in Jaka Sovdat, trener Oplasta, novi val futsal trenerjev.

„Sta trenerja mlajše generacije: v ekipo sta prinesla dovolj energije. Jaka je povsem preporodil Oplast, ki se v polfinalu ne boji niti Dobovca. Pa saj to je šport, prav je tako. Podobno je tudi pri Niku Jeliču, ki je v tej sezoni dozorel,“ nadaljuje Simeunovič, ki se zaveda, da je letos Siliko z Sodražani odigral tri tekme, vse pa dobil.

Radi bi prizemljili goste

„Vemo, kaj nas čaka. Ne morejo nas presenetiti z ničemer. Pripravljeni smo. Vemo tudi to, da bodo igrali visoki presing, da bodo igrali odprto. To jim je uspevalo tudi na prvih treh medsebojnih tekmah,“ Simeunović nameni pozornost gostom, v isti sapi pa pove tudi to: „To je končnica, to je povsem nova tekma. Zdi se mi, da nam je THE Nutrition Extrem na vsaki tekmi bližje. Ob tem pa se tudi mi dobro zavedamo: ŠD Extrem leti, so kar v nebesih. Naša naloga je, da jih prizemljimo. To je bilo jasno v četrtfinalu proti KMN Meteorplastu Šic bAru. Vse tri tekme sem si ogledal in lahko rečem, da je ŠD Extrem povsem zasluženo napredoval v polfinale. Nihče jim ni nič podaril. Tako kot so vsi govorili, da je KMN Meteorplast že v polfinalu, tako danes vsi vidijo naš Siliko v finalu. Pa to ni res! Prednost ŠD Extrema je, da nima kaj izgubiti. Ne bo enostavno. Nismo mi Dobovec ali pa Litija včasih, ki sta zmagovala s kvaliteto v napadu.“

Brez Jureta Subana

Vrhničani, ki so pred dnevi dopolnili 10 let uspešnega delovanja, se nadejajo dobre podpore s tribun. „Smo leto dni starejši, leto dni več izkušenj imamo, moramo zmagati. Pripravljeni smo,“ je jasen Simeunović, ki ima na voljo vse fante z izjemo Jureta Subana, ki se je poškodoval na reprezentančni tekmi Portugalske in Slovenije. „Ko sem to slišal, sem bil jezen. Izgubili smo izjemnega igralca, ki za Siliko pomeni zelo zelo veliko. Zato bomo do konca sezone igrali tudi za njega! Vem pa, da se bo Jure vrnil še močnejši. Čaka ga dolgotrajna rehabilitacija, a Jure je borec.“

Prihaja knjiga

Ob tem pa še to: dan po tekmi, torej v soboto, 20.4., bo luč sveta ugledala knjiga "MILE – Milivoje Simeunović in njegova največja ljubezen". Napisali so jo Mirko Plaznik, Jaka Bregar in Klavdija Rabuza. „Ob branju te knjige vas vabimo, da se prepustite zgodbi, ki vas bo navdihnila in osvetlila izjemno kariero tega futsal velikana. Želimo vam, da boste ob vsaki strani čutili enako strast in navdušenje, ki smo ju doživeli sami med pisanjem tega dela. Hvaležni smo Milivoju Simeunoviću za njegovo sodelovanje in navdih, ki nam je omogočil ustvarjanje knjige. Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki so nam pomagali pri raziskovanju in ustvarjanju tega projekta. Naj vas potovanje skozi življenje in kariero Milivoja Simeunovića navdihne in obogati vašo ljubezen do futsala. Najlepša hvala in uživajte v branju!“ so knjigi na pot dodali avtorji, predstavitev knjige pa bo v soboto, 20.4., v Kulturnem Centru Litija, kamor ste vsi lepo vabljeni!

„Mirko Plaznik me je že pred desetimi leti povabil, da bi napisal knjigo o meni. Pred petimi leti me je vnovič pozval, pa sem že drugače gledal na vse skupaj. Pred dvema letoma pa smo se lotili dela, v katerega se je intenzivno vključil tudi Jaka Bregar. Celotna ekipa, ki je pripravljala knjigo, je dve leti garala. Zdaj tudi vem, da sem se prav odločil in sem ponosen ter hvaležen, ker je nastala knjiga, ki je nekaj posebnega zame in futsal,“ je ob izidu knjige povedal Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA