14.08.2022 | 1. SŽNL
Le ŽNK Cerklje doma, derbi Pomurkam

Za nami so uvodne tri tekme 1. kroga 31. sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Derbi v Ljubljani je s 4:0 pripadel ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana je s 7:0 zmagal v Ajdovščini, ŽNK Cerklje pa so bile doma s 3:0 boljše od Krima. V soboto, 20. avgusta, bo še tekma na Ptuju, ko bo pri ŽNK Doxakey gostovala zasedba ŽNK Radomlje Medex.

Državno prvenstvo, 2. krog, je na sporedu 27.8., 24.8. pa bodo igrane tekme četrtfinala ženskega pokala.

Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje, 1. krog, 13.8.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 0:4 (0:2)
0:1 Kolbl (20.), 0:2 Rozmarič (40.), 0:3 Makovec (70.), 0:4 Vilčnik (81.)

Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana 0:7 (0:2)
0:1 Kastelec (18.), 0:2 Kastelec (19.), 0:3 Turk (58.), 0:4 Turk (66.), 0:5 Koprivnikar (71.), 0:6 Begić (83.), 0:7 Kastelec (84.)

14.8.
ŽNK Cerklje – Krim 3:0
(2:0)
1:0 Kos (35.), 2:0 Feratović (45.), 3:0 Kos (66.)

20.8.
ŽNK Doxakey – ŽNK Radomlje Medex (11.00)

Tri točke ostale doma

Gorenjke, vodi jih trener Primož Štrajhar, so bile za trud in prizadevnost nagrajene v zadnjih desetih minutah 1. polčasa. Najprej je kapetanka Marcela Kos v 35. minuti zadela za 1:0, v 45. minuti je na 2:0 povišala Hana Feratović. Zmago, tekmo je prenašal Planet TV, je v 66. minuti s svojim 20. prvoligaškim golom potrdila prav Marcela Kos.

„Ekipa se je pokazala v pozitivni luči. Vidi se napredek in dobro delo v primerjavi z lansko sezono. Se nam pa vidi, da smo imeli danes težke noge. Na tekmo smo prišli s priprav v Kranjski Gori. V prihodnje si želim zbranosti in discipline vseh 90 minut,“ je po tekmi povedal Žiga Grgasovič, trener krimovk.

„Navdušila me je všečna kombinatorika v naši igri. Naše nogometašice so igrale zbrano, pokazali smo visok nivo uigranosti,“ je svoje varovanke pohvalil Primož Štrajhar, trener gorenjskih prvoligašic.

Prepričljiva zmaga aktualnih prvakinj

V Ljubljani, tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu, se je prvih treh točk v sezoni veselila ekipa Pomurja. Aktualne državne prvakinje so s 4:0 premagale Olimpijo. Gostje so bili dominantne in suverene, predvsem pa učinkovito, ko je bilo to treba. Prvi gol je v 20. minuti dosegla kapetanka Špela Kolbl, ki je zadela po imenitni akciji celotne ekipe. Akcija se je začela na desni strani, sklenila pa z golom na daljši levi vratnici Olimpijinega gola. Pomurke so na odmor odšle s prednostjo dveh golov. Po prekintvi, 9. kotu v 1. delu, je bila pred golom Olimpije najbolj spretna reprezentančna branilka Špela Rozmarič. V 70. minuti je bilo že 0:3, grešila je ožja ljubljanska obramba, napako pa je izkoristila Sara Makovec. Piko na i visoki zmagi v 25. medsebojni tekmi je postavila Noelle Vilčnik. Pomurkam je uspela generalka za kvalifikacije za ligo prvakinj, prva tekma jih čaka prihodnji teden (v četrtek, 18.8. ob 17.30 v murskosoboški Fazaneriji proti ekipi Shelbourne).

„Videli smo, da smo za rang višje od Olimpije. Super smo odigrale, še več golov bi lahko zabile. Pa tudi bolj smo si želele te zmage, srce smo pustile na terenu,“ je bila vesela kapetanka Pomurja Špela Kolbl. „Najprej bi rad čestital puncam za zasluženo zmago. Končni rezultat je previsok. Olimpija je bila na trenutke celo boljša od nas, a v celoti smo bili boljši mi. Naš plus je, ker smo izkoristili svoje priložnosti,“ je povedal trener Zlatko Gabor.

„Vidi se, da so Pomurke tempirale formo za kvalifikacije za ligo prvakinj. Bolj kot pa je bil naš problem, da nismo izkoristili začetnega presinga in dveh rumenih kartonov. Videlo pa se je tudi to, da so Pomurke boljše fizično pripravljene,“ je tekmo pokomentiral trener Olimpije Matej Bajde.

„Prvih 20 minut smo bile prave, štart v tekmo je bil pravi. Škoda je, ker nismo zdržale do polčasa. Potem bi nam bilo lažje v nadaljevanju. Žalosti pa me, ker smo imeli nekaj polpriložnosti, nismo pa na celi tekme pošteno pomerile proti golu,“ pa je dodala Manja Rogan, kapetanka ŽNK Olimpije Ljubljana.

Pohvalila jih je

Prve tri točke sezone so tudi pri ŽNK Ljubljana, ki je v Ajdovščini s 7:0 premagala domačinke, ki jih je premierno vodil trener Jan Polanc. Za hitro vodstvo je v 18. minuti poskrbela Mirjam Kastelec. V naslednji minuti pa je Mirjam Kastelec Ljubljano popeljala v vodstvo 0:2.

Zmago je v 58. in 66. minuti potrdila kapetanka Katja Turk, v 71. minuti pa je svoj prvi gol v dresu ŽNK Ljubljana dosegla še novinka Nika Koprivnikar. Premoč na terenu sta potrdili Pamela Begić in s svojim tretjim golom še Mirjam Kastelec. „S prikazanim sem zadovoljna. Tekmo smo imeli pod kontrolo od začetka do konca. Punce so igrale disciplinirano in odločno. Čestitke tudi igralkam Ajdovščine za borbeno predstavo,“ je svoje varovanke pohvalila Urška Žganec, trenerka ekipe ŽNK Ljubljana.

„Odigrali smo solidno. Puncam ni kaj dosti očitati. Žal smo veliko golov prejeli iz lastnih napak, prišlo je do padca zbranosti. Končni rezultat ni povsem realen. Je pa treba čestitati ŽNK Ljubljana, v igri v polju so bile precej boljše. Na nas je, da popravimo napake in potem bo tudi končni rezultat boljši,“ je po uvodni tekmi sezone povedal trener Ajdovk Jan Polanc.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA