15.06.2022 | 1. SŽNL
Bogato zaznamovali klubski jubilej

V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.

Rezultatski presežek

Radomeljske nogometašice so se v jubilejni sezoni desetletnice delovanja kluba razveselile dveh naslovov državnih prvakinj. Klubske vitrine sta s prvim mestom v državnem prvenstvu obogatili selekciji do 15 in 17 let. V kategoriji U17 so Radomljanke zbrale 19 zmag v prav toliko tekmah. Na drugo mesto so se uvrstile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci (41 točk), tretja je bila ekipa Primorja Ajdovščina (39). V kategoriji U15 so Radomljanke dobile 17 tekem, klonile so le enkrat (v 11. krogu proti ŽNK Ledine), na 2. mesto so se zavihtele Cerklje (45 točk), tretje so bile Radlje (31). »Sezona brez oddane točke je nekaj izjemnega. Dekletom kapo dol, od prve do zadnje tekme. Na začetku sezone so si postavile ekipni cilj, najprej je to bilo prvo mesto, ko je šlo vse boljše, pa je prišlo tudi do tega, da nočejo oddati točke. To je vrhunsko! Upam, da bo šlo tako naprej, da bodo dekleta še bolj napredovale in bomo lahko to v določenem časovnem obdobju prenesli tudi v člansko ekipo,« je po uspehu in kar dvojni kroni povedala trenerka Karmen Ulbin, ki je uspešno vodila obe selekciji. Ulbinova je pri mlajši ekipi državnih prvakinj sodelovala z Moniko Drobnič in Mariko Prošek, kadetsko ekipo pa je v uvodu sezone na nekaj tekmah vodil Aljaž Gornik, sicer trener članic.

Generalni pokrovitelj

Ženski nogometni klub Radomlje se v letu, ko obeležuje desetletnico svojega delovanja, v prihajajoče izzive podaja z novim generalnim pokroviteljem, podjetjem Medex, kar bo dalo zagotovo dodatnega jadra v krila zasedbe in kluba, ki ji predseduje Andreja Leskovšek McQuarrie.

Film ob jubileju

Ob desetletnici uspešnega dela pa so v Radomljah pripravili tudi film. „V desetih letih delovanja Ženskega nogometa kluba Radomlje se je spletlo veliko čvrstih vezi in nastalo še precej več prijetnih spominov. Ob desetletnici ustanovitve kluba smo pred kamero povabili dolgo vrsto tistih, ki so v desetih letih soustvarjali rumenosrčno zgodbo,“ so ob premieri dodali v ŽNK Radomlje.

Tekst: D.P., ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje/T.S.

SORODNE NOVICE

 • 09.06.2022 | 1. SŽNL
  Gabor ostaja na krmilu prvakinj
  „Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje. Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,“ je povedal Gabor.
 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.
 • 15.05.2022 | 1. SŽNL
  Štiri prepričljive zmage, poraženke brez gola
  Za nami je 20. krog SŽNL, ko so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Cerklje (tudi pred kamerami NZS), ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Ob pogledu na lestvico je jasno,  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana na (medsebojno) tekmo zadnjega kroga prihajata točkovno poravnani – oboji so zbrali 57 točk.

DELI NA