29.08.2020 | 1. SŽNL
Anulirati napake ter parirati Pomurkam in Olimpiji

Nedelja prinaša 4. krog SŽNL. Vodilna ekipa ŽNK Krim RollJet je prosta, Pomurke pred kamerami v neposrednem prenosu gostijo Mariborčanke, za primat v ljubljanski kotlini se bosta pomerila ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Do prvih točk bo prišla ena od ekip (ali pa celo obe), ki jih do sedaj še ni osvojila: Ajdovke gostijo Gorenjke.

SŽNL, 4. krog, 30.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Maribor Tabor (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Cerklje (17.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6
Neli Hofman (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 3

Odločale bodo napake

Pomurke ne popuščajo, še naprej prisegajo na predano delo, spoštovanje tekmic: v takem ozračju čakajo domačo tekmo proti ŽNK Maribor Tabor. „Nova tekma, novo dokazovanje. Vesel sem, ker bomo nastopili v popolni postavi,“ napove trener Martin Cvetič.

„Priprava na tekmo je bila taka kot vsakič. Smo pa se prilagodili na igro Pomurk. Se pa zavedamo, da bodo štele napake. Če jih ne bo, bo rezultat za nas ugoden. Se pa tudi zavedamo, da igramo proti ekipi, ki zna kaznovati vsako najmanjšo napako,“ nadaljuje Cvetič.

„ŽNK Nona Pomurje Beltinci premore mlado zagnano ekipo. Tudi če onemogočiš eno igralko, je ekipa tako uravnotežena, da ne padejo... Širok kader premorejo, vsaka igralka lahko odloči tekmo. Bistveno je, da se dobro postavimo, pravilno zapiramo in smo taktično disciplinirani,“ sklene Cvetič.

V lanski sezoni so varovanke Sandija Bauerja doma porazile Mariborčanke z rezultatom 2:0.

Zaupajo in verjamejo v svoje delo

V taboru Olimpije se odpravljajo v 4. krogu na 3. letošnje gostovanje, to pot (le) do Radomelj. „Dobro smo trenirali te dni. Se pa zavedamo, da je gradnja ekipe proces, da ne gre čez noč,“ opozarja trener zmajčic Miki Kondič.

„V Radomljah nas čaka zahtevna preizkušnja, proti nam pa so vsi tako ali tako zelo motivirani. Z mirno vestjo odhajamo po tri točke. Se pa bo v danem trenutku pokazalo, kako bo to izgledalo na igrišču,“ napove Kondič, ki tudi pričakuje kvalitetno tekmo. „Radomlje imajo dobro ekipo, dobro delajo,“ še pohvali gostujoči trener gostiteljice. Na klopi ŽNK Olimpije Ljubljana bo to pot tudi Manca Suhoveršnik, ki se vrača po poškodbi.

Svojo računico imajo tudi Radomljanke, ki so ob Pomurju in Krimu edina neporažena ekipa v SŽNL.“Naredili smo vse, kar je v naši moči. Našo priložnost pa vidimo v tem, da sledimo zahtevam, ki jih izvajamo na treningu. Da ni odstopanja, da smo v tem perfektni in da delujemo kot ekipa, da dihamo vsi kot eno,“ pove Aljaž Gornik, trener Radomljank.

„Olimpija je izjemna kakovostna ekipa, ki zna hitro kaznovati vsako napako. A povsem zaupam v svojo ekipo, delo, klub in to, kar počnemo. Sposobni smo, da se zelo dobro zoperstavimo Olimpiji,“ napove Gornik.

V lanski sezoni je bila na sporedu ena medsebojna tekma, z 8:0 so slavile Ljubljančanke, pred dvema sezonama pa sta bili dve tekmi v koristi Olimpije, ena pa se je končala z remijem. V 18. marec 2018 pa datira zadnja zmaga Radomljank na tekmah proti Olimpiji (2:1).

Če bi štela le statistika

V Vipavski dolini je na sporedu derbi začelja. Svoje bo povedano na zelenici, a medsebojna statistika je krepko na strani Gorenjk – osem tekem, osem zmag za ŽNK Cerklje, gol razlika pa 53:6.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje/A.S.

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke oslabljene na derbi, pritiska ne čutijo
  „Zjutraj smo opravili trening,“ opiše trener Pomurk Sandi Bauer uvod v soboto, dan pred derbijem. „Trening je bil pravi, da se igralke zbudijo,“ nadaljuje Bauer, ki postreže tudi s tem, kaj je to pot pripravil za igralke. „Ponovili smo prekinitve, preverili taktično postavitev, vsaka od nogometašic pa je dobila tudi svojo nalogo,“ pove Bauer.
 • 09.10.2020 | 1. SŽNL
  V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami
  To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. Kot se za gre, bomo v nedeljo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk
  Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favorita. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomemben mesec za Pomurke, danes minute za rezervistke
  Osmi krog poleg tekme v Mariboru, ki jo bomo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si prinaša tudi tekmi v Bratoncih in Ljubljani. Tako za Pomurke kot Ljubljančanke bo to zadnji test pred derbijem, ki bo čez teden dni v Ljubljani.
 • 03.10.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade pokazale napredek
  Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

DELI NA