Datum od
Datum do

27.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Tudi dekleta v Lendavi imajo rade nogomet
»To je bila prava sprostitev, preizkusile pa smo svojo hitrost in natančnost. Prijetno je bilo. Sama igram nogomet. Moja okolica je rabila čas, da je to sprejela. Sprva me pa niso jemali resno,« pa se je nogometašica Zala Meršnik spomnila, kako je bilo, ko se j svojim bližnjim pojasnila, da ima rada nogomet.
26.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Osmerica napredovala v Nike Premier Cupu
Tokratne obračune so si v Kidričevem pozorno ogledali Borut Jarc, Milan Miklavič, Tomi Kostric, Dejan Jelnikar in Goran Sentič. V Kopru sta tekme spremljala Igor Benedejčič in Tomi Kostric, v Domžalah Agron Šalja, Dušan Kosič in Danijel Pavlin, v Celje sta odšla Borut Jarc in Milan Miklavič.
22.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
V soboto in nedeljo Nike Premier Cup
Tekme v Nike Premier Cupu si bodo pozorno ogledali tudi selektorji mlajših reprezentanc in drugi pomembni gostje. V Kidričevo prihajajo Borut Jarc, Milan Miklavič, Tomi Kostric, Dejan Jelnikar in Goran Sentič. V Kopru bosta mlade upe opazovala Igor Benedejčič in Tomi Kostric. Agron Šalja, Dušan Kosič in Danijel Pavlin bodo spremljali turnir v Domžalah, v Celje pa bosta prišla Borut Jarc in Milan Miklavič.
22.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Naslovi v Maribor, Črno in na Ptuj
Igralci in igralke so pokazali zavidljiv nivo nogometa, v igri pa so se zabavali in uživali. Ob koncu so vse ekipe dobile medalje in pokale, fair play naslov pa je šel Mežiški dolini. Pri podeljevanju pokal in priznanj je pomagal tudi Stanislav Pinter, ambasador fair playa v Sloveniji.
20.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
Nad nogometom navdušena tudi dekleta na Gorenjskem
»Nogomet mi pomeni vse, igram ga od otroštva. Navdušena sem, rad pa bi nekoč z reprezentanco zaigrala na evropskem ali pa svetovnem prvenstvu. Festivalni dan v Kranju je bil dobro organiziran,« je povedala 15-letna Manca Jamnik, ki obiskuje športni oddelek Gimnazije Šiška.
12.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
FARE tedni - z nogometom proti diskriminaciji
Ob podpori Nogometne zveze Slovenije, Spolint Inštituta, Društva DIH ter Out in Slovenija so bile 11. oktobra 2015 na tekmi 7. kroga slovenske ženske nogometne lige v Športnem parku Radomlje na tekmi med ekipama ŽNK Moje-lece.si Radomlje in ŽNK Velesovo izvedene dodatne aktivnosti s katerimi so športnice opozorile na problem diskriminacije in nestrpnosti v športu in ob njem.
12.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
Nogometno srečanje Slovencev v svetu
NZS in Izseljensko društvo SVS sta organizirali nogometni turnir Slovenskih zamejcev in izseljencev. Turnirja v Ljubljani se je udeležilo šest ekip, ki so ob igranju nogometa uživali tudi v druženju in ogledu nogometne tekme med Slovenijo in Litvo.
28.09.2015 | Šolska športna tekmovanja
Slovenija dostojno na svetovnem prvenstvu brezdomcev
Sodelovalo je 48 reprezentanc. Sprva so bile razdeljen v osem skupin po 6. Po tri najboljše so se uvrstile v zgornjo polovico (24), po tri najslabše uvrščene pa so se borile za mesta od 25. do 48.
19.09.2015 | Šolska športna tekmovanja
UEFA Grassroots week - Dan Nogometa za vse 2015
Na Trgu Republike je bilo veselo kot že dolgo ne. Različne skupine nogometašev in nogometašic vseh starosti so s svojo prisotnostjo popestrili promocijo nogometne igre, ki je najbolj množična in popularna športna zvrst v Sloveniji. V to se je lahko prepričal vsak, ki se je sprehodil mimo igrišča z umetno travo na Trgu Republike.
16.09.2015 | Šolska športna tekmovanja
UEFA Grassroots week - nogomet za vse se predstavi
V petek 18. septembra bo na Trgu Republike v Ljubljani organizirana posebna prireditev v počastitev UEFA Grassroots programa. Aktivnosti bodo potekale vzporedno s finalno prireditvijo Žogarija na nogometnem igrišču pa se bodo predstavile različne skupine navdušenih nogometašev.
03.09.2015 | Šolska športna tekmovanja
Živi svoje sanje: Pomembna je vsaka deklica
Dekleta imajo rada nogomet, tudi v Sloveniji, kjer iz leta v leto narašča populacija deklet, ki se odloči za to igro. Veliko pozornost promociji zdravega in aktivnega načina življenja namenja tudi Mednarodna nogometna zveza FiFA. Od leta 2011 poteka kampanja Live Your Goals Živi svoje sanje. V teh dneh se temu Fifinem projektu priključuje tudi Slovenija.
03.08.2015 | Šolska športna tekmovanja
SOS osvojili 2. mesto na svetovnih igrah v Los Angelesu
Nogometna ekipa, ki je zastopala Slovenijo na svetovnih igrah Specialne Olimpiade v Los Angelesu v ZDA, od 25. julija do 2. avgusta 2015, se je veselila srebra, s čimer so ponovili uspeh reprezentance iz leta 2007, ko so bile igre na Kitajskem.
10.07.2015 | Šolska športna tekmovanja
Otroci ONŠ Ljubljana po novo nogometno znanje v Bohinj
ONŠ Ljubljana ob sodelovanju Občine Bohinj, NK Bohinj in Gostišča Zoisov grad organizira že sedemnajsto poletno nogometno šolo Bohinj 2015. Nogometnih aktivnosti, ki potekajo v sedmih tedenskih izmenah od 21.06. do 08.08.2015, se bo udeležilo predvidoma okrog 250 otrok v starosti od 6. do 13. leta iz Slovenije, zamejstva in tujine (Rusija - 7 otrok iz CSKA Moskva).
10.07.2015 | Šolska športna tekmovanja
Otroci na počiticah v Kozjem
V Kozjem se letos odvija že 7. Poletni tabor Kozje, kjer se 170 otrok, med njimi tudi 25 otrok iz socialno šibkih družin, preživlja poletne počitnice v duhu športa, druženja, zabave, igre in spoznavanja. Zaradi velikega zanimanja otrok so organizatorji dodali še tretji termin, obiskal pa jih je tudi generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, Aleš Zavrl.
23.06.2015 | Šolska športna tekmovanja
7. festival nogometa MNZ Lendava
V petek, 12.06.2015, soboto, 13.06.2015 in nedeljo, 14.06.2015 je bil v Turnišču organiziran 7. festival nogometa MNZ Lendava, ki je predstavljal zaključno nogometno prireditev sezone 2014/15.
10.06.2015 | Šolska športna tekmovanja
Rada igram nogomet
10.06.2015 | Šolska športna tekmovanja
Naslov Pomurju
Goreč boj je potekal tudi v finalu med ekipama KNK Fužinar in ŽNK Pomurje Beltinci. Najprej so zadele Fužinarke, proti koncu srečanja pa so se v igro vrnile Pomurke in uspešno izenačile. Kazenski udarci so bili naklonjeni Pomurkam in slavje prvakinj se je začelo (2:1 je bilo).
08.06.2015 | Šolska športna tekmovanja
Reprezentance MNZ U-13 v Mariboru
V športnem parku na Taboru v Mariboru so se predstavili talentirani nogometaši vzhodnega dela Slovenije. Reprezentance MNZ Maribor, Ptuj, Celje, Murska Sobota in Lendava so prikazale dober nogomet.
06.06.2015 | Šolska športna tekmovanja
V Radomljah so se predstavile MNZ reprezentance U-13 zahod
Konec sezone se bliža in v lepem športnem parku v Radomljah so nastopile MNZ reprezentance Gorenjske, Ljubljane, Kopra in Nove Gorice. Izbrani nogometaši so se predstav li v dveh revialnih tekmah in pokazali obilico talenta ter znanja.
06.06.2015 | Šolska športna tekmovanja
Zadnje dejanje ŠŠT nogometa v Strunjanu
Tradicionalno kot vsako leto so šolska tekmovanja v nogometu zaključili učenci Osnovnih šol s prilagojenim programom v Strunajnu. Naslov najboljšega je zasluženo pripadel Ljubljanskim nogometašem iz Centra Janeza Levca.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
19
20
21

DELI NA