Učenci zaključili šolsko tekmovanje v Mariboru

Tokratno finalno prireditev so izpeljali zavzeti delavci OŠ Janka Glazerja iz Ruš. V dramatični končnici so po kazenskih udarcih izgubili naslov prvaka proti zmagovalni ekipi 2. Osnovna šola Slovenska Bistrica, ki je tako osvojila naziv prvaka v kategoriji učenci. Čestitke za prikazano pa gredo tudi tretjeuvrščeni šoli OŠ Brezovica in četrti OŠ Ivana Roba iz Šempetra pri Novi Gorici.

V telovadnici Srednje Lesarske šole v Mariboru smo bili priča finalnemu turnirju ŠŠT tekmovanj v nogometu za učence. Turnir je vzorno organizirala osnovna šola iz Ruš z ravnateljem Ladislavom Pepelnikom. Vodja tekmovanja  je bil Aleksander Soršak. Šola se je predstavila tudi s kulturnim programom v katerega so se vključili številni učenci in učenke organizatorja. Ton vzdušju pa so dodajali gledalci na polni tribuni ne le iz Mariborske ampak tudi ostalih šol.

Vse štiri ekipe sta pozdravila predstavnik Zavoda za šport g. Boštjan Vintar in koordinator šolskih tekmovanj iz NZS Rajko Korent. Prireditev pa si je ogledal tudi selektor mlajših reprezentanc NZS g. Borut Jarc. Poleg vzdušja pa si bomo turnir zapomnili po izenačenih tekmah v katerih je prednjačilo tehnično znanje in velika želja po dobrem rezultatu. Najprej so domačini iz Maribora uspeli premagati goste iz Brezovice z minimalnim rezultatom v izenačenem srečanju. Drugo polfinale je bilo prav tako zanimivo in kvalitetno katero so dobili učenci iz Slovenske Bistrice z dvema zadetkoma za hrbtom nasprotnega vratarja. V tekmi za tretje mesto so uspeli zmagati fantje iz Brezovice, finalna tekma pa je bila zelo dramatična. Po vodstvu z dvema zadetkoma Bistričanov so uspeli domačini izenačiti in uspešno izvajanje kazenskih strelov je na koncu odločilo, da je 2. OŠ Slovenska Bistrica dvignila pokal najboljšega v sezoni 2015/16. Čestitke gredo vsem, saj je uvrstitev med štiri v konkurenci 450. šol že sam po sebi velika zmaga.

Tekst: RK
Foto: Boštjan Vintar

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA