SOS na finalu pokala

Nogomet je strast in veselje tudi med ljudmi posebnih potreb. Specialci, kot se radi poimenujejo sami, so se tudi letos predstavili ob polčasu pokalnega finala v Kopru in prisotne niso razočarali.

Liga Specialne Olimpijade Slovenije v nogometu je lansko leto doživela že 20. obletnico. Ta je bila obeležena z nastopom na svetovnih igrah ljudi s posebnimi potrebami v Los Angelesu. Drugo mesto je bilo razlog za še večjo motivacijo z nadaljevanjem programa, katerega del je tudi NZS. Posebno priznanje je prišlo iz strani mednarodne organizacije SOEE, ki nam je na kongresu na temo nogomet med ljudmi s posebnimi potrebami podelila posebno priznanje za integracijo nogometa med to populacijo.

Po vsem tem je bilo letošnje igranje nogometa med polčasom pokalnega finala nekaj posebnega. Visoka motivacija nastopajočih in njihovih spremljevalcev je bila zagotovilo za učinkovito predstavitev nogometa na igrišču. Čeprav drugačni pa nič manj zagreti za nogomet od ostalih, so nogometaši na igrišču prikazali dober nogomet in poželi velik aplavz pred polno tribuno v Kopru. Besede »spoštovanje« in »sem nogometaš« kot slogana velike nogometne družine pa so potrdile dejstvo, da je nogomet veliko več kot le zmaga in gol v nasprotnikovi mreži.

Tekst in foto: RK/NZS

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA