11.10.2019 | 1. SŽNL
Za vrh pred kamerami NZS

Po reprezentančnih akcijah članic in mladink ne bo manjkalo nogometa. Že v nedeljo, 13. oktobra, je na sporedu derbi vodilnih zasedb SŽNL. V Bratoncih ŽNL Nona Pomurje Beltinci gostijo ŽNK Olimpijo. Tekmo boste lahko spremljali v spletnem prenosu na www.nzs.si.

SŽNL, 7. krog, 13.10.
ŽNK Maribor Tabor – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Radomlje – Koper Obala (13.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Cerklje (15.30)

Poravnani zasedbi

Kaj pravi pogled na lestvico? Olimpija ima 18 točk, dosegla je 47 golov, prejela dva. Pomurke imajo identično število točk in prejetih golov, dosegle so jih osem manj. Olimpija in ŽNK Pomurje sta tudi edini dve ekipi, ki sta v zadnjih šestih sezonah postali državni prvak SŽNL. Pomurke so nanizale pet naslovov, temu sta sledila dva, ki sta končala v Ljubljani, letos spomladi se je lovorika spet selila na severovzhod Slovenije. Ekipi druži tudi dejstvo, da na klopeh ni več trenerjev/trenerk, ki sta v minuli sezoni vodila ekipo, obe zasedbi sta doživeli tudi nekaj kadrovskih sprememb na igrišču, primat pa sta ohranili.

Za to se trenira

„Videli smo, obe ekipi redno premagujeta vse ostale, zato so to tekme, ki bodo vplivale na končni vrstni red,“ je našemu sogovorniku trenerju Olimpije Petru Kristanu jasno, da je tokratna tekma ena od tistih izjemno pomembnih. To so obračuni, ki lahko že določajo oceno oz. kurs sezone. „To so tekme, za katere se trenira in pripravlja,“ poudari naš sogovornik iz vrst Olimpije, ki pravi, da so bili v minulih dneh brez trening tekem, da pa so se dobro in optimalno pripravili na obračun.

Dobro razpoloženje in forma

„Tudi psihološko smo trdni in pripravljeni na obračun, tudi psihologiji smo namenili precej pozornosti,“ razkrije Kristan, ki zatrjuje, da v dobrem stanju in razpoloženju čakajo derbi. Kristan ima na voljo vse razpoložljive sile.

Da bi rade Ljubljančanke zadržale vrh, je jasno tudi po načinu priprave na tekmo. „Na pot se odpravljamo že v soboto po kosilu,“ napove trener zmajčic. „Pričakujem, da bo to ena tistih gledljivih in za gledalce zanimivih tekem. Če pa nas bodo prijele visoko, imamo tudi za to rešitev,“ navrže Kristan, ki se nadeja dobri reakciji reprezentantk.

Vsakič gol razlike

Še skok v minulo sezono – tri tekme, tri tesne zmage Pomurk, ki so zmagoviti gol dosegale v 76. minuti ali kasneje!

Medsebojne tekme v sezoni 2018/2019:
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 2:1
ŽNK Olimpija Olimpija – ŽNK Pomurje Beltinci 0:1
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 3:2

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA