19.03.2023 | 1. SŽNL
Za konec 13. kroga dvojni program v Ljubljani

Današnja nedelja prinaša dvojni ligaški program v Ljubljani. S tekmama ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) in ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00) se bo sklenil 13. krog Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje.

SŽNL, 13. krog, 11.3.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona 2:3
 (0:1)
0:1 Korošec (17./11-m), 1:1 Madon (53.), 1:2 Rozmarič (58.), 1:3 Eferl (82.), 2:3 Vilčnik (89.)

18.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje 1:4 (0:1)
0:1 Kos (44.), 0:2 Špiler (52.), 0:3 Špiler (55.), 1:3 Vrhovnik (81.), 1:4 Špiler (89.)

19.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 38
Anja Eferl (ŽNK Mura Nona) 35
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Radomlje Medex) 23

Pred tekmo ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana

Olimpija je po jesenskem delu pristala na 2. mestu, a jasnimi ambicijami. „Hvala klubskemu vodstvu, ki se izredno trudi, da imamo dobre pogoje za delo, ki so verjetno najboljši v Sloveniji. Imamo vse, nimamo pa rezultatov. Verjamem, da bodo tudi ti prišli. V nadaljevanju sezone je vse podrejeno le enemu cilju, to pa je, da na vsaki tekmi do konca sezone zmagamo. Za kaj bo to dovolj, bo jasno ob koncu. A cilj je jasen,“ je ob vstopu v spomladanski del napovedal trener Zlatko Gabor. „V lanskem letu nam to ni uspelo, v nadaljevanju pa imamo isti cilj,“ poudari kapetanka ekipe, tudi prva strelka lige, Ana Milović.

Zmajčice vstopajo v spomladanski del okrepljene, okrepitve pa so ciljno izbrane. Jovana Petrović,  Zala Lucija Balažic, Agnieszka Jędrzejewicz so tri novinke, poslovila se je golmanka Sara Nemet. Uvodoma se bo Olimpija pomerila s Krimom, ki je še brez točk v tej sezoni, a z zvrhano mero odločnosti.

„Delali smo v skladu s pričakovanji in načrtom. Odigrali smo pet pripravljalnih tekem, predvsem pa smo se ciljno okrepili. Prišle so Mia Tuvić, Julija Poplašen in Zoja Čebokelj. Vesel sem, ker ni bilo odhodov,“ pojasni trener krimovk Žiga Grgasovič. Ekipa ima novo kapetanko, to je postala Rubi Krmelj.

„Zame to ni nova stvar. Pričakujem pa od mojih soigralk, da so na treningu in tekmah resne in zavzete, da dajemo svoj maksimum,“ pa je v imenu ekipe povedala nova kapetanka. Trener Žiga Grgasovič ji je namenil kapetanski trak. Ob tem pa poudari, da so ponosni na Rubi, ki je igrala za vse mlajše selekcije Krima, zdaj pa prišla do članic, kjer jo čaka pomembna vloga.

Pred tekmo ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj

Ambiciozno v drugi del sezone vstopa tudi ŽNK Ljubljana, ki je bil aktiven pri kadrovanju. Monika Kastelec se je odločila za odhod v ŽNK Radomlje Medex, novinke v ekipi pa so Gala Dasovič Ravnik, Katjuša Kern in Ksenija Marolt. „S pripravami smo glede na pogoje, ki jih lahko nudimo puncam, lahko zadovoljne. Vemo pa, da so tudi pri teh pogojih še rezerve, ki jih želimo slej ko prej uresničiti,“ je v imenu ŽNK Ljubljana povedala Tjaša Tibaut. Glavna trenerka ekipe ostaja Urška Žganec. „Naša pričakovanja so vedno ista: da smo vedno boljša verzija sebe. Z nasprotnicami se skušamo ukvarjati čim manj v tej fazi razvoj kluba. Pri sebi imamo še toliko zadev, ki jih je potrebno urediti. Zato je želja na vsaki tekmi, na vsakem treningu, tako individualno kot ekipno, biti boljša verzija sebe,“ pa Tjaša Tibaut z izbranimi besedami opozori, kaj je dejansko cilj ekipe. „Če imamo fokus na trdo delo, če ostanemo ostanemo povezane, da smo ekipa in delamo na naš način, potem bomo samo rasli,“ pa dodaja Pamela Begić.

Danes ŽNK Ljubljana gosti Ptujčanke, ki se otepajo s kadrovskimi težavami. „Imamo težave s sestavo ekipe. Vsako leto nas zapusti nekaj igralk, letos so tri odšle v Avstrijo. Delamo naprej s tem, kar imamo na voljo,“ pa nadaljevanje sezone napove trener Uroš Šmigoc.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Točke za Krimovke in Ajdovke, v ponedeljek derbi
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta do zmag prišli še ekipi Primorje Gaia Naturelle in Krima.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA