21.08.2021 | 1. SŽNL
Za konec 1. kroga še Krim in Ptujčanke

Medtem ko so bile tri tekme 1. kroga 30. sezone SŽNL že minulo nedeljo, 15.8., pa jutri, 22.8., začenjajo prvenstvo tudi v zasedbah ŽNK Krim in ŽNK Doxakey.

SŽNL, 1. krog, 15.8.
ŽNK Cerklje – Primorje Gaia Naturelle 5:0 (1:0)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje 6:1 (3:0)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana 2:7 (1:3)

22.8.
ŽNK Krim – ŽNK Doxakey (17.00)

Najmlajše in odločne

Krimovke so po slovesu trenerk in številnih igralk doživele precej sprememb. A so odločene, da so predstavijo v dostojni luči v novi sezoni med elito. Za trenerja članic je bil imenovan Žiga Grgasovič, ki že štiri sezone delu pri Krimu, vodil je ekipe U13, U15 in U17, v dosedanjih štirih sezonah njegova ekipa ni doživela poraza.

»Letos bomo imeli mlado, najmlajšo ekipo v ligi. Sklenili smo tudi sodelovanje z ŽNK Olimpijo Ljubljana. K nam je prišlo na posojo nekaj igralk iz Olimpije. Dogovor pa je tak, da se lahko k njim preseli ime, ki bi opozorilo pri nas,« pove trener krimovk, ki je pohvalil ekipo, ki je dobro izkoristila priprave. Kapetanka zasedbe bo Ema Erman.

»Ekipa bo doživela še nekaj sprememb, se pa veselimo nedeljske tekme, da se pokažemo v dobri luči,« sklene Grgasovič.

Nova prvoligaška zgodba

Ptuj piše novo nogometno zgodbo na članskem področju. Trener Uroš Šmigoc je z zanesenjaki prijavil ekipo v SŽNL in zbraL dobro ekipo. Šmigoc je že osem let v ženskem nogometu, z generacijo 2000/2001 je bil državni prvak.

»Zakaj članska lige? Imajo kar nekaj igralk letnika 2004, ki so prestare za nastope v selekciji U17. Ob tem pa je tudi nekaj igralk, ki so se pri nas dobro počutile, pa bi rade igrale člansko ligo. Nogometašic imamo dovolj,« pravi Šmigoc. Ekipa je začela s pripravami 15.7.

»Predvsem si želim, da bi igralke uživale, v štirih, petih letih pa bi radi naredili korak naprej in postali stabilna sredina,« še doda Šmigoc, ki bo lahko računal na kar 26 igralk, med njimi tudi nekaj odmevnih imen: Eva Vidovič, Pia Ciganovič, Ana Fluher, Špela Pernek, Aneja Lorbek in druge.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim

SORODNE NOVICE

 • 17.10.2021 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec do minimalnih zmag
  S tekmami na Ptuju, v Radomljah, Ljubljani in v Ajdovščini se je končal 8. krog SŽNL. Vodilna do minimalni zmag, tri točke tudi Ptujčanke in Cerkljanke. Zaradi reprezentančnih kvalifikacij se SŽNL nadaljuje 31. oktobra s tekmami 9. kroga.
 • 16.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke stavijo na pristop, Ljubljana po točke k Olimpiji
  Peta in šesta ekipa SŽNL, torej ŽNK Cerklje in Primorje Gaia Naturelle, se bosta pomerili v Ajdovščini, to bo že osma medsebojna tekma ekip, vse so dosedaj dobile Gorenjke! »V bistvu nismo imele posebnih priprav, razen tega da smo na treningih več pozornosti namenili hitrim protinapadom in hitrejšemu vračanju v obrambo,« pojasni Lara Ferjančič, prva strelka Ajdovk.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurju veliki derbi, točke za Radomlje in Ljubljano
  Končani so tri od štirih tekem 7. kroga SŽNL; prvi dve pa sta imeli precej podoben tek: ob polčasu 0:0, na koncu zmaga gostij 0:2. Pomurke so zmagale v Ljubljani, ŽNK Ljubljana v Ajdovščini. Na zadnji tekmi dneva so bile Radomljanke prevelik zalogaj za krimovke. Tekma ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje je bila preložena.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Vse oči uprte v derbi pred kamerami
  Nedelja prinaša tri krasne tekme v SŽNL, vključno z derbijem vodilnih v Ljubljani, ki ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani nzs.si. S 7. krogom se končuje prva tretjina rednega dela SŽNL.
 • 08.10.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo
  Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 07.10.2021 | 1. SŽNL
  Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano
  Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljana rekordno, do zmag še Olimpija in Cerklje
  Nedelja je prinesla tri tekme 6. kroga SŽNL, vlogo favoritinj pa so upravičile ekipe ŽNK Cerklje, ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Bratoncih je bila preložena. Sedmi krog prinaša derbi med vodilnima ekipama Olimpije in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju treh tekem SŽNL
  V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo Krim, v Ljubljano k ŽNK Ljubljana prihaja ŽNK Doxakey, pri ŽNK Radomlje gostuje ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Primorje Gaia Naturelle je preložena.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  ŽNK Cerklje rešil domačo čast
  Tokratni 5. krog je prinesel zmago ŽNK Olimpiji Ljubljana, ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 premagale Radomljanke.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  Z novim trenerjem okrepiti ekipni duh in parirati Olimpiji
  Po reprezentančnih akcijah članic in mladink je danes na sporedu redni, že peti krog v SŽNL. V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo ŽNK Radomlje, na Ptuju pri ŽNK Doxakey gostuje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, Primorje Gaia Naturelle pričakuje ŽNK Olimpijo Ljubljano, za konec dneva pa se ob 18. uri obeta še tekma med Krimom in ŽNK Ljubljana.

DELI NA