25.04.2019 | 1. SŽNL
Za 3. mesto in primat v Ljubljani ter na Primorskem

Domače prvenstvo za nogometašice se nadaljuje v pospešenem ritmu, danes so na sporedu štiri tekme 17. kroga, igra pa se v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in Ajdovščini.

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor (16.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim Rolljet (16.30)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Cerklje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Ankaran Obala (17.30)

Prepoved igranja na tekmah 17. kroga:
Ana Černelič (ŽNK Cerklje)
Manca Kutnjak (ŽNK Krim Rolljet)
Staša Čagran (ŽNK Moje-lece.si Radomlje)
Sara Makovec (ŽNK Telemach GMT Beltinci)

Lestvica strelk po 16. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 39
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25

Brez popuščanja

Vodilne Pomurke danes gostijo gorenjskega prvoligaša. Domačinke so absolutne favoritinje, to potrjuje tudi pogled na lestvico – obračun prve in šeste ekipe lige. Kljub točkovni in kakovostni razliki pa v domačem taboru ni popuščanja, razvoj igralk, napredek v igri in totalni fokus so vodilo, ki šteje pri trenerki Nuši Ladinek. „Pričakujemo nove tri točke, a hkrati poudarjamo, da nasprotnika ne smemo jemati z rezervo, moramo pa biti osredotočene zgolj nase. Želim si, da izboljšamo realizacijo v zaključku akcij, saj si pripravimo lepo število priložnosti. Poleg vsega bi bil že čas, da prekinem svoj strelski post (smeh),“ za klubsko spletno stran napove Tjaša Nemec. Obe ekipi bosta nastopili oslabljeni, saj zavoljo rumenih kartonov počivata Sara Makovec in Ana Černelič.

Za 3. mesto

Derbi kroga, bolje rečeno kar obračun za 3. mesto, bo v Radomljah, pri katerih gostujejo razigrane Mariborčanke (mimogrede - včeraj je ravno podmladek ŽNK Maribor nekaj krogov pred koncem že osvojil naslov državnih prvakinj v kategoriji U17). „Veselimo se tekme v Radomljah. Pametno se bomo postavili in skušali priti do točk,“ napoveduje trener gostij Semir Šabotič. V tej sezoni sta se ekipi pomerili že dvakrat – oboji pa so slavili v gosteh, nazadnje Mariborčanke z 2:1 v Radomljah, ki imajo pred današnjo tekmo dve točki naskoka pred vijoličastmi.

V Radomljah pa je pred tokratno tekmo spregovorila predsednica kluba Andreja McQuarrie, ki je obelodanila spremembo na trenerski klopi: "Potem, ko je trener Gregor Mohar po pokalni tekmi s Krimom odstopil, smo v strokovnem vodstvu začrtali novo pot do uspeha, zavedajoč se, da ni mogoče priti v nov kraj, če nadaljuješ po isti poti. Pomemben pogoj za uspeh bo tudi medsebojno zaupnje med novim trenerjem in ekipo ter vsako igralko. V klubu imamo velike načrte, do katerih bomo seveda prišli postopno. Trenutno pa je najpomembnejše, da dekleta pokažejo svojo ljubezen do nogometa in ga tako tudi igrajo, brez obremenitev. Jutri je nov dan, nova tekma, nova priložnost, da naša dekleta zaigrajo tako, kot znajo, s srcem." Dokler v Radomljah ne najdejo novega trenerja, bo ekipo vodil Meho Bašić, trener ekipe U17.

Za primat v Ljubljani in na Primorskem

Oznako derbi kroga pa smemo dodati še dve tekmama: v Ljubljani Olimpija gosti ŽNK Krim Rolljet. Trener zmajčic Andrej Janežič poudari, da Olimpija ostaja na začrtani poti, ob tem pa pohvali napredek in razvoj današnjih tekmic krimovk, ki so dve točki za 4. oz. štiri točke za 3. mestom.  V dresu krimovk so letošnji rezultatski presežek že naredili s prebojem v finale ženskega pokala, zadnje pa niso rekli v prvenstvu.

„Kljub seriji težkih tekem in utrujenosti, ki se je nabrala v zadnjih dveh tednih, je motivacija za za zmago na mestnem derbiju visoka. Če nam uspe držati visok ritem tekme, imamo dobre možnosti, saj smo tekalno boljša ekipa,“ pred obračunom razmišlja David Fekonja, trener krimovk.

Krog bo obeležil tudi primorski obračun – Ajdovke gostijo ŽNK Ankaran Obalo.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 14.08.2020 | 1. SŽNL
  Mika jih boj za 3. mesto
  V 29. sezoni SŽNL bo nastopala tudi sredina ŽNK Cerklje, ki predstavlja v nogometni druščini gorenjsko regijo. Na klopi zasedbe je ostal trener Primož Štrajhar.
 • 14.08.2020 | 1. SŽNL
  Primer Zale in Izabele vzor in cilj
  „Trenirali smo dobro, trudili smo se delati normalno, se razume v okviru situacije in zmožnosti, ki vladajo,“ pove Luka Kompara, ki že od samega začetka bdi nad delom članske ekipe, ki je letos priprave opravila doma, ne pa v Bovcu, kjer so bili nazadnje.
 • 12.08.2020 | 1. SŽNL
  V Mariboru pripravljene na novo sezono
  Na začetek 29. sezone SŽNL se pripravljajo tudi v ekipi ŽNK Maribor Tabor, kjer pa so pred začetkom sezone in priprav imenovali novega trenerja. To je postal Martin Cvetič, ki je na tem mestu nadomestil Semirja Šabotiča.
 • 07.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke želijo med tri v državi
  Ekipo sta okrepili Staša Čagran (ŽNK Radomlje) in Manuela Keršič (ŽNK Olimpija Ljubljana). „Izrazili sta željo, da prideta k nam, sprejeli smo ju. Pričakovati je, da pride še vratarka Saša Oblak, saj je Maja Zajc na preizkušnji v tujini,“ pove trener David Fekonja.
 • 06.08.2020 | 1. SŽNL
  Pred štartom prvenstva še generalka s Sturmom
  Odločno so se priprav na novo sezono lotili tudi v ŽNK Radomlje, kjer bo delo glavnega trenerja še naprej opravljal Aljaž Gornik. Ekipa je v 4. tednu priprav.
 • 14.07.2020 | 1. SŽNL
  V Ljubljani začnejo prihodnji teden
  Priprave na novo sezono bodo zmajčice začele 23. julija, 25.7. pa jih že čaka uvodna preizkušnja, potem še 31.7. in 5.8. Vse z željo, da pripravljene pričakajo uvod v sezono SŽNL, ki se začne 16. avgusta.
 • 13.07.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke v pričakovanju začetka priprav
  Precej prej pa se bodo začele borbe za točke v domačem prvenstvu. Osemčlansko tekmovanje, v njem bodo igrali ŽNK Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Radomlje, NK Krim RollJet, FC Koper, NK MB Tabor, ŽNK Cerklje, ND Primorje, se bo pričelo s 1. krogom 16. avgusta.
 • 11.03.2020 | 1. SŽNL
  Okrepljene po točke in izkušnje za novo sezono
  V nedeljo, 15. marca, se sezona nadaljuje tudi za ŽNK Radomlje, ki v prvem spomladanskem krogu doma gostijo ljubljansko Olimpijo.
 • 08.03.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke suvereno proti Ajdovkam
  Aktualne državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je v naprej odigrani tekmi 13. kroga z 9:0 porazila Ajdovke. S štirimi zadetki se je izkazala Neli Hofman. Preostale tri tekme uvodnega kroga pomladi bodo v nedeljo, 15. marca.

DELI NA