25.04.2019 | 1. SŽNL
Za 3. mesto in primat v Ljubljani ter na Primorskem

Domače prvenstvo za nogometašice se nadaljuje v pospešenem ritmu, danes so na sporedu štiri tekme 17. kroga, igra pa se v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in Ajdovščini.

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor (16.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim Rolljet (16.30)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Cerklje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Ankaran Obala (17.30)

Prepoved igranja na tekmah 17. kroga:
Ana Černelič (ŽNK Cerklje)
Manca Kutnjak (ŽNK Krim Rolljet)
Staša Čagran (ŽNK Moje-lece.si Radomlje)
Sara Makovec (ŽNK Telemach GMT Beltinci)

Lestvica strelk po 16. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 39
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25

Brez popuščanja

Vodilne Pomurke danes gostijo gorenjskega prvoligaša. Domačinke so absolutne favoritinje, to potrjuje tudi pogled na lestvico – obračun prve in šeste ekipe lige. Kljub točkovni in kakovostni razliki pa v domačem taboru ni popuščanja, razvoj igralk, napredek v igri in totalni fokus so vodilo, ki šteje pri trenerki Nuši Ladinek. „Pričakujemo nove tri točke, a hkrati poudarjamo, da nasprotnika ne smemo jemati z rezervo, moramo pa biti osredotočene zgolj nase. Želim si, da izboljšamo realizacijo v zaključku akcij, saj si pripravimo lepo število priložnosti. Poleg vsega bi bil že čas, da prekinem svoj strelski post (smeh),“ za klubsko spletno stran napove Tjaša Nemec. Obe ekipi bosta nastopili oslabljeni, saj zavoljo rumenih kartonov počivata Sara Makovec in Ana Černelič.

Za 3. mesto

Derbi kroga, bolje rečeno kar obračun za 3. mesto, bo v Radomljah, pri katerih gostujejo razigrane Mariborčanke (mimogrede - včeraj je ravno podmladek ŽNK Maribor nekaj krogov pred koncem že osvojil naslov državnih prvakinj v kategoriji U17). „Veselimo se tekme v Radomljah. Pametno se bomo postavili in skušali priti do točk,“ napoveduje trener gostij Semir Šabotič. V tej sezoni sta se ekipi pomerili že dvakrat – oboji pa so slavili v gosteh, nazadnje Mariborčanke z 2:1 v Radomljah, ki imajo pred današnjo tekmo dve točki naskoka pred vijoličastmi.

V Radomljah pa je pred tokratno tekmo spregovorila predsednica kluba Andreja McQuarrie, ki je obelodanila spremembo na trenerski klopi: "Potem, ko je trener Gregor Mohar po pokalni tekmi s Krimom odstopil, smo v strokovnem vodstvu začrtali novo pot do uspeha, zavedajoč se, da ni mogoče priti v nov kraj, če nadaljuješ po isti poti. Pomemben pogoj za uspeh bo tudi medsebojno zaupnje med novim trenerjem in ekipo ter vsako igralko. V klubu imamo velike načrte, do katerih bomo seveda prišli postopno. Trenutno pa je najpomembnejše, da dekleta pokažejo svojo ljubezen do nogometa in ga tako tudi igrajo, brez obremenitev. Jutri je nov dan, nova tekma, nova priložnost, da naša dekleta zaigrajo tako, kot znajo, s srcem." Dokler v Radomljah ne najdejo novega trenerja, bo ekipo vodil Meho Bašić, trener ekipe U17.

Za primat v Ljubljani in na Primorskem

Oznako derbi kroga pa smemo dodati še dve tekmama: v Ljubljani Olimpija gosti ŽNK Krim Rolljet. Trener zmajčic Andrej Janežič poudari, da Olimpija ostaja na začrtani poti, ob tem pa pohvali napredek in razvoj današnjih tekmic krimovk, ki so dve točki za 4. oz. štiri točke za 3. mestom.  V dresu krimovk so letošnji rezultatski presežek že naredili s prebojem v finale ženskega pokala, zadnje pa niso rekli v prvenstvu.

„Kljub seriji težkih tekem in utrujenosti, ki se je nabrala v zadnjih dveh tednih, je motivacija za za zmago na mestnem derbiju visoka. Če nam uspe držati visok ritem tekme, imamo dobre možnosti, saj smo tekalno boljša ekipa,“ pred obračunom razmišlja David Fekonja, trener krimovk.

Krog bo obeležil tudi primorski obračun – Ajdovke gostijo ŽNK Ankaran Obalo.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke skočile na 3. mesto
  V predzadnjem dejanju sezone so štirje favoriti upravičili vlogo favoritinj. Pomurke so v 2. polčasu napolnile mrežo Radomljank, Maribor Ankarančank. Krimovke so že prvem polčasu opravile z Gorenjkami, Olimpija pa z Ajdovkami.
 • 18.05.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje iz Budimpešte na derbi v Radomlje
  Še dva kroga nas ločita do konca sezone v ženski elitni ligi SŽNL, kjer dilem praktično ni več: ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak, Špela Kolbl pa ima na prvem mestu lestvice strelk 11 golov naskoka pred prvo spremljevalko.
 • 15.05.2019 | 1. SŽNL
  Dočakale naslov, zdaj pred misijo ligo prvakinj
  Nogometašice ŽNK Telemach GMT Beltinci so tri kroge pred koncem osvojile naslov državnih prvakinj. Ekipo je do sedme tovrstne lovorike pripeljala trenerka Nuša Ladinek, ki je po aktivni karieri igralke leta 2007 začela z delom v mlajših selekcijah, kjer je nanizala štiri naslove državnih prvakinj (U12 leta 2013, U13 2014, U15 2015, U17 2017), dvema pokaloma (2017 in 2018) je dodala še letošnji naslov državnih prvakinj.
 • 12.05.2019 | 1. SŽNL
  Nov mejnik Tjaše Tibaut, remi na derbiju
  V 19. krogu SŽNL so najvišjo zmago dosegle igralke ŽNK Krim Rolljet, s sedmico v mreži pa so aktualne prvakinje domov pospremile Mariborčanke. V Ljubljani remi, tekmo v Ajdovščini preprečila burja.
 • 11.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke bodo čakale na napako prvakinj
  S tekmo v ŠRC Ankaran se danes začenja dvodnevje SŽNL, saj bo 19. krog na sporedu od danes do jutri. Obalne prvoligašinje gostijo ljubljanski ŽNK Krim Rolljet, ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 06.05.2019 | 1. SŽNL
  Olimpiji točke v Mariboru, v Ljubljani v sredo
  Kar 27 zadetkov je prinesel nepopolni 18. krog SŽNL. Ob zmagah Olimpija, Radomelj in Cerkelj je bila zavoljo dežja predstavljena tekma v Ljubljani. Domači ŽNK Krim Rolljet in ŽNK Telemach GMT Beltinci se bosta pomerila v sredo, 8. maja.
 • 04.05.2019 | 1. SŽNL
  Prva zaključna žoga za vodilne Pomurke
  Tretja in druga ekipa lige, ŽNK Maribor in ŽNK Olimpija Ljubljana, se bosta udarili v mestu ob Dravi. Olimpija ima 11 točk naskoka, za nameček pa jih Mariborčanke še niso ugnale v SŽNL. Ekipi sta se dosedaj pomerili na osmih tekmah – sedem (vključno z zadnjo – 0:2) jih je dobila Olimpija, ena se je končala z remijem (2:2 – 31.10. 2015).
 • 26.04.2019 | 1. SŽNL
  Prva za Ajdovke, Olimpiji mestni derbi
  V SŽNL je doseženih po 6,38 gola na tekmo v tej sezoni. Kljub temu pa se zgodi tekma, ko se mreži ne zatreseta. To se je zgodilo v Radomljah, kjer sploh prvič v tej sezoni ni bilo zadetka na eni od tekem SŽNL, v kateri je bilo v tej sezoni že 68 srečanj. Radomljanke in Mariborčanke so si razdelile plen.

DELI NA