25.04.2019 | 1. SŽNL
Za 3. mesto in primat v Ljubljani ter na Primorskem

Domače prvenstvo za nogometašice se nadaljuje v pospešenem ritmu, danes so na sporedu štiri tekme 17. kroga, igra pa se v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in Ajdovščini.

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor (16.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim Rolljet (16.30)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Cerklje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Ankaran Obala (17.30)

Prepoved igranja na tekmah 17. kroga:
Ana Černelič (ŽNK Cerklje)
Manca Kutnjak (ŽNK Krim Rolljet)
Staša Čagran (ŽNK Moje-lece.si Radomlje)
Sara Makovec (ŽNK Telemach GMT Beltinci)

Lestvica strelk po 16. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 39
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25

Brez popuščanja

Vodilne Pomurke danes gostijo gorenjskega prvoligaša. Domačinke so absolutne favoritinje, to potrjuje tudi pogled na lestvico – obračun prve in šeste ekipe lige. Kljub točkovni in kakovostni razliki pa v domačem taboru ni popuščanja, razvoj igralk, napredek v igri in totalni fokus so vodilo, ki šteje pri trenerki Nuši Ladinek. „Pričakujemo nove tri točke, a hkrati poudarjamo, da nasprotnika ne smemo jemati z rezervo, moramo pa biti osredotočene zgolj nase. Želim si, da izboljšamo realizacijo v zaključku akcij, saj si pripravimo lepo število priložnosti. Poleg vsega bi bil že čas, da prekinem svoj strelski post (smeh),“ za klubsko spletno stran napove Tjaša Nemec. Obe ekipi bosta nastopili oslabljeni, saj zavoljo rumenih kartonov počivata Sara Makovec in Ana Černelič.

Za 3. mesto

Derbi kroga, bolje rečeno kar obračun za 3. mesto, bo v Radomljah, pri katerih gostujejo razigrane Mariborčanke (mimogrede - včeraj je ravno podmladek ŽNK Maribor nekaj krogov pred koncem že osvojil naslov državnih prvakinj v kategoriji U17). „Veselimo se tekme v Radomljah. Pametno se bomo postavili in skušali priti do točk,“ napoveduje trener gostij Semir Šabotič. V tej sezoni sta se ekipi pomerili že dvakrat – oboji pa so slavili v gosteh, nazadnje Mariborčanke z 2:1 v Radomljah, ki imajo pred današnjo tekmo dve točki naskoka pred vijoličastmi.

V Radomljah pa je pred tokratno tekmo spregovorila predsednica kluba Andreja McQuarrie, ki je obelodanila spremembo na trenerski klopi: "Potem, ko je trener Gregor Mohar po pokalni tekmi s Krimom odstopil, smo v strokovnem vodstvu začrtali novo pot do uspeha, zavedajoč se, da ni mogoče priti v nov kraj, če nadaljuješ po isti poti. Pomemben pogoj za uspeh bo tudi medsebojno zaupnje med novim trenerjem in ekipo ter vsako igralko. V klubu imamo velike načrte, do katerih bomo seveda prišli postopno. Trenutno pa je najpomembnejše, da dekleta pokažejo svojo ljubezen do nogometa in ga tako tudi igrajo, brez obremenitev. Jutri je nov dan, nova tekma, nova priložnost, da naša dekleta zaigrajo tako, kot znajo, s srcem." Dokler v Radomljah ne najdejo novega trenerja, bo ekipo vodil Meho Bašić, trener ekipe U17.

Za primat v Ljubljani in na Primorskem

Oznako derbi kroga pa smemo dodati še dve tekmama: v Ljubljani Olimpija gosti ŽNK Krim Rolljet. Trener zmajčic Andrej Janežič poudari, da Olimpija ostaja na začrtani poti, ob tem pa pohvali napredek in razvoj današnjih tekmic krimovk, ki so dve točki za 4. oz. štiri točke za 3. mestom.  V dresu krimovk so letošnji rezultatski presežek že naredili s prebojem v finale ženskega pokala, zadnje pa niso rekli v prvenstvu.

„Kljub seriji težkih tekem in utrujenosti, ki se je nabrala v zadnjih dveh tednih, je motivacija za za zmago na mestnem derbiju visoka. Če nam uspe držati visok ritem tekme, imamo dobre možnosti, saj smo tekalno boljša ekipa,“ pred obračunom razmišlja David Fekonja, trener krimovk.

Krog bo obeležil tudi primorski obračun – Ajdovke gostijo ŽNK Ankaran Obalo.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 22.09.2019 | 1. SŽNL
  Prve za ŽNK Cerklje in ŽNK MB Tabor
  Peti krog je prinesel visoko zmago Pomurk pred kamerami Nogometne zveze Slovenije ter prve tri točke za Cerkljanke in Mariborčanke. Olimpiji je pripadel mestni derbi.
 • 22.09.2019 | 1. SŽNL
  Ko je vsaka tekma derbi, ena tudi v prenosu
  Današnja nedelja je rezervirana za tekme 5. kroga SŽNL, obračuni so na sporedu v Cerkljah, Mariboru, Radomljah in Ljubljani. Tekmo iz Radomelj boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, začnemo ob 11.00.
 • 21.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Radomelj, Olimpija na mestni derbi
  V nedeljo je na sporedu 5. krog SŽNL, z njim pa tudi prenos prvenstvene tekme. Tokrat bodo kamere Nogometne zveze Slovenije v Radomljah, kjer gostujejo aktualne državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki si z Olimpijo deli vrh prvenstvene lestvice.
 • 15.09.2019 | 1. SŽNL
  Le še dva na vrhu s popolnim izkupičkom
  Za konec smo pustili še tekmo v Bratoncih, ki so si jo ljubitelji nogometa lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Goli so prišli na vrsto v 2. polčasu. Prva je bila uspešna Kim Juršnik, sledil je evrogol Albine Čizmazije, za končnih 3:0 pa gredo zasluge pozorni in marljivi Špeli Kolbl.
 • 15.09.2019 | 1. SŽNL
  Danes SŽNL, v četrtek dan za pokal
  S tekmami 4. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, prenos srečanja bo iz Bratoncev, kjer Pomurke gostijo krimovke. Nov teden prinaša tudi četrtfinale ženskega pokala NZS, obračuni so na sporedu 19.9.
 • 14.09.2019 | 1. SŽNL
  Dober štart bi rade nadgradile proti prvakinjam
  Pred ekipo ŽNK Krim RollJet je nova tekma, nova preizkušnja – v 4. krogu Ljubljančanke odhajajo v goste pokalnim in državnim prvakinjam vrsti ŽNK Nova Pomurje Beltinci. Pred kamerami, prenos se začne ob 11.00, bomo videli ponovitev majskega finala pokala, ki je bil v Celju.
 • 13.09.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke pred TV kamerami proti krimovkam
  V nedeljo se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot v Bratoncih, kjer prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo zasedbo ŽNK Krim RollJet, prenos se začne ob 11.00.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Koprčanke s sedmico, krimovkam derbi
  Tretji krog SŽNL je prinesel tri zmage gostujočim ekipam, domačo čast je v derbiju rešil Krim RollJet. Vodilne tri strelke lige so izboljšale svoj izkupiček tudi to pot.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke po tri točke, za primat pred kamerami
  V minulih dneh smo pisali, da je v 3. krogu SŽNL na sporedu primorski derbi, ki ga bomo lahko od 11.00 naprej spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Danes pa se bo igralo še v Cerkljah, Mariboru in Ljubljani.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.

DELI NA