06.05.2023 | 1. SŽNL
Za 3. mesto

Danes in jutri sta na sporedu tudi dve zaostali tekmi 17. in 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes se bosta v Ljubljani pred kamerami NZS pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, jutri še tekma v Ajdovščini.

SŽNL, 17. krog, 6.5.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (17.00)

SŽNL, 18. krog, 7.5.
Primorje Gaia Naturelle – Krim (17.00)

Razviti svojo igro

ŽNK Ljubljana zaseda 3. mesto, pred Radomljankami ima pet točk prednosti. A do konca sezone se bosta ekipi pomerili še dvakrat, zato je mogoče prav vse – potrditev 3. mesta za Ljubljano ali pa lov Radomljank na bron. Govori pa ta sezona v prid Ljubljane, ki je že dvakrat porazila Radomlje – s 7:1 in 3:0.

„Mislim, da nas čaka zanimiva in gledljiva tekma.  Obe ekipi imata za sabo niz porazov po tekmah z vodilnimi na lestvici, zato menim, da motivacije za zmago na obeh straneh ne bo primanjkovalo. Vzdušje v ekipi je super, treningi in priprava so bili kvalitetni, kar je dobra podlaga, da razvijemo svojo igro in igramo po naših principih,“ pred tekmo pove nogometašica Jana Intihar.

Boj za 3. mesto dodaten motiv

Za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex je serija dvobojev z Muro in Olimpijo, v soboto pa bo prvič v drugem delu sezone nasproti stala še ŽNK Ljubljana. Zasedba trenerja Aljaža Gornika bi z zmago še lahko ujele tretje mesto.

„Zagotovo nam to dviguje motivacijo in nam daje dodaten zagon. Imamo veliko željo po novih točkah in se maksimalno trudimo, da bomo v soboto dosegle vse tri in tako ujele priključek s tretjim mestom,“ pove Ana Gerjolj.

Dvoboj Ljubljana in Radomelj bo poseben tudi zaradi dvojnega dvoboja sestričen. Nasproti si bosta stali Mirjam Kastelec in Monika Kastelec, prvič pa tudi Zala Petrič in Jona Javorič. Sorodstveni vezi bodo na zelenici pozabljene, Ana pa je razkrila še recept za uspeh na sobotni preizkušnji: „Na tokratni tekmi ne bomo podcenjevale nobenih situacij, kot ekipa bomo delovale usklajeno in pokazale vse, kar znamo, ter s tem maksimizirale našo možnost za zmago. Igrale bomo z enako mentaliteto kot do zdaj, kar je osnovni recept za uspeh in zmago,“ še dodajo v taboru Radomelj.

Tekst: D.P., ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Ljubljana

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.
  • 29.04.2024 | 1. SŽNL
    Dan po naslovu pogled usmerja v Evropo
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so z zmago proti ŽNK Ljubljana prišle do 11. naslova državnih prvakinj v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do lovorike jih je popeljal trener Vladimir Kokol, ki je ob koncu minulega koledarskega leta nasledil Bojana Jančarja.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Gažon in ŽNK Radomlje Medex v Ljubljano
    Poleg tekme ŽNK Ljubljana – ŽNK Mura Nona sta v 21. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje na sporedu še tekmi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (ob 16.30, tudi v prenosu na Planet TV-ju) in Krim – ŽNK Gažon (ob 17.30). Tekma na Ptuju bo 19.5., prosta pa je ekipa ŽNK Cerklje.
  • 27.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju derbija pred kamerami
    V Ljubljani bo tretjuvrščena ŽNK Ljubljana v spletnem prenos na Nzs.si gostila vodilno ŽNK Muro Nona. Ob 16.30 bo na Planet TV-ju prenos tekme ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex, nedeljska ljubljanska nogometna trilogija se bo sklenila s tekmo Krim – ŽNK Gažon. Tekma na Ptuju bo 19.5., prosta pa je ekipa ŽNK Cerklje.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.

DELI NA