07.10.2021 | 1. SŽNL
Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano

Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.

SŽNL, 7. krog, 10.10.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30)
Krim – ŽNK Radomlje (18.00)

preloženo:
ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje

Z novim pristopom

»Dobro smo, prišel je nov trener, z njim tudi nove zahteve,« pred tekmo razmišlja Špela Kolbl, kapetanka Pomurk,  ki je izpostavila, da ekipa iz Pomurja prihaja na tekmo z novim trenerjem. Ekipo je minuli mesec prevzel trener Marjan Rajbar, ki je nadomestil Sandija Bauerja.

»Trener je prinesel novo energijo, novo zagnanost, predvsem pa željo po novem dokazovanju. Ima svoj pristop, ki smo ga dobro sprejele,« pove Špela Kolbl, ki so jo navdušile novosti, ki jih je uvedel novi strateg.

»Predvsem je prinesel nove taktične zahteve po agresivnosti, kar nam je v preteklosti na derbijih manjkalo. Pri vseh igralkah je prisotna nova želja, predvsem, da se na treningu dokazujemo 100-odstotno,« poudari Špela Kolbl, ki bo v nedeljo odigrala 162. tekmo v SŽNL, kjer je dosegla 193 golov, v tej sezoni 16.

Ko smo se pogovarjali s trenerjem Rajbarjem, je izrazil zadovoljstvo, ker je imel pred sabo nekaj tekem, da zasedbo spozna in pripravi na derbi z Ljubljančankami. »Čeprav nismo imele toliko tekem, kot je bilo načrtovano, to ni bilo slabo. Trenirale smo dobro, tudi med sabo smo odigrale tekmo. Predvsem pa smo se posvetile svoji igri,« nadaljuje Špela Kolbl, ki svoje misli usmerja na nedeljske tekmice.

Napad, hitrost, mladost

»Komaj čakamo! Zadnje derbije smo izgubile, zato nam ne manjka želje, da jih spet premagamo. Bo pa vse odvisno od dnevne forme in želje,« nadaljuje naša sogovornica, ki pozna recept, kako igrati z Olimpijo. »Predvsem ne smemo v tekmo prenervozno. Niti pritiska si ne smemo nalagati. Nenazadnje nam bo lažje, kjer je v vlogi favorita Olimpija. Naša naloga pa je, da od prve sekunde odigramo odločno, agresivno. Naše prednosti so dober napad, hitrost, mladost,« poudari Špela, ki dodaja, da je Olimpija dobra ekipa, ki je v zadnjih letih po njenih besedah zrasla kot celota.

»V Ljubljani nas zanima zmaga, gostovanja v Ljubljani pa so vedno zahtevna,« še doda in hkrati pristavi, da bi jih zadovoljil tudi pozitiven rezultat. »Tekma bo odprta, verjamem, da bo veliko golov, z obilo duelov, želje,« napoveduje kapetanka gostij, ki hkrati izpostavi, da je prehitro reči, da bi že kar prva medsebojna tekma odločala o vprašanju državnih prvakinj.

»Bo pa uspeh na tej tekmi dobra motivacija za naprej,« sklene Špela.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA