09.10.2020 | 1. SFL
Z Radiškovičem čakajo novinca v 1. SFL

Bronxi so v 4. krogu pustili na Ptuju več kot le dober vtis, a je vse skupaj slaba tolažba, če domov ne prineseš točk(e). Nova priložnost bo nocoj, v 5. krogu 1. SFL, ko na Škofijah ob 20.30 gostuje novinec ŠD Mlinše. Na Obali se zavedajo, da so točke nuja. To bo tekma 8. in 4. ekipe 1. SFL.

1. SFL, 5. krog, 10.10.
KMN Oplast Kobarid – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.00)
FK Dobovec – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.30)

Z Radiškovičem prišle bogate izkušnje

„V tem tednu je prišlo do manjših sprememb v ekipi. Po daljši odsotnosti se je na treninge vrnil Slaven Radiškovič, ki bo pomagal meni pri članski ekipi. Stanje ni rožnato, saj po dveh visokih porazih proti enakovrednemu tekmecu tudi ne more biti. Treniramo dobro trikrat tedensko, fantje gredo na glavo, ampak tega zadnje tedne ne preklopijo na tekme. Očitno bo tudi za to potreben čas, kot za vsako večjo spremembo,“ trener Marko Hrvatin ne izgublja glave ali potrpljenja.

Gostje za zgled

„Mlinše sem si ogledal, krasi jih velika borba ter predanost. Praktično imajo res 14 enakovrednih igralcev, kjer ne veš, kdo je boljši, zato se je na njih tudi težko pripraviti. Kot novinci v 1. SFL so izjemno organizirani. Če se pri 10 razlike za Dobovec, še vedno boriš kot lev, je to vredno vsakega spoštovanja. To pogrešam velikokrat v naši ekipi,“ Hrvatin potrdi, da je analiziral konkurenco, s pravimi podatki pa bo skušal založiti svojo ekipo.

Brez Klinca

„Najvecji problem mi predstavlja trenutna forma določenih posameznikov ter izostanek trenutno enega naših najboljših igralcev, če ne celo najboljšega, Nika Klinca. Staknil je hujšo poskodbo in iz tedna v teden upam, da bo dobil zeleno luč za povratek na igrišče. A se bojim, da to ne bo še tako hitro,“ zaključi Marko Hrvatin.

Gostje iz Zasavja imajo svoje skrbi, energijo pa trošijo na tisto, na kar lahko vplivajo. „Smo v dobrem ritmu, kvalitetno treniramo, po trikrat na teden se dobimo. Tudi na Bronx smo se dobro pripravili,“ oceni trener ŠD Mlinše Gregor Ceglar, ki bo moral brez treh igralcev – manjkajo Staš Kazič, Nik Smrkolj in Daniel Džombič.

Vrača se Kralj

„Imamo tako dolgo klop, tudi tribuno, da to ne bo minus. Ampak priložnost za ostale, da se izkažejo. Morda bo napad malce pade, a bomo dali prestavo višje in boljše odigrali v obrambi, kar me pred gostovanjem celo veseli,“ opozarja Ceglar, ki je vesel, da je na gol črto vrača vratar Jakob Kralj, kar daje dodatno samozavest ekipi.

V ŠD Mlinše s spoštovanjem gledajo na Bronxe. Tega ne skrivajo. „Na člane smo se pripravili, spoštujemo, všeč nam je delo FC Bronx v mlajših selekcijah. Dejansko želimo kopirati njihovo delo – treningi, vpeljava te futsal mentalitete... V članski vrsti so združili to mladost in izkušnje,“ poudari Ceglar, ki v članski vrsti opozori na dva igralca: Nika Zajca in vratarja Alena Mordeja.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA