31.12.2018 | 1. SŽNL
Z Lucijo in Urško dobili pravi mentorici

Ljubljanska zasedba Krim Rolljet je uvodni del SŽNL končala na 4. mestu. Varovanke trenerja Davida Fekonje so zbrale 20 točk, eno manj imajo Radomljanke, štiri več pa Mariborčanke, ki so na tretjem mestu. Pred začetkom priprav na spomladanski del smo se pogovarjali z Davidom Fekonjo.

Kako bi ocenili uvodni del?
„Mislim, da je bilo super. Lahko bi sicer naredili kak kiks manj, v mislih imam tekmo proti ŽNK Cerklje. Sicer pa smo naredili napredek.“

Kaj točno ima v mislih trener, ko omenja besedo „napredek“?
„Precej smo se osredotočili na fazo napada. Prejšnji sistem, ki smo ga gojili, smo podrli in začeli z ničle. Prej smo tudi dosegali blazno malo golov. Zdaj smo učinkovitejši. Do danes smo dosegli več golov kot v prejšnjih celih sezonah. Smo pa jih tudi nekaj več dobili, a to je cena spremembe sistema.“

Kako so igralke sprejele spremembo?
„Tiste bolj napadalno orientirane so navdušene, tudi več so pri žogi. Je pa nekaj več dela za vezistke, obrambne igralke pa so bolj izpostavljene.“

Pred začetkom sezone ste dobili tudi odmevni okrepitvi. Iz Olimpije sta se k vam preselili Lucija Grad in Urška Žganec.
„Izjemno sta se v vključili v ekipo. Lucija igra nekaj več in je super nosilka, s svojimi izkušnjami pa pomaga mlajšim. Urška dela kot pomočnica v članski in kadetski vrsti, tudi ona je izvrstna okrepitev.“

Kako ste zadovoljni z razvojem mlajših igralk?
„Težko je. Praviloma pridejo do neke stopnje, ko same ne morejo dalje. Zato potrebujejo igralke kova Lucija Grad in Urška Žganec, da lahko naredijo preskok. Mlade igralke vlečejo za sabo še mlajše. Dejansko pa sta Lucija in Urška prevzeli vlogo in učita mlade, tudi tiste nosilke, ki so se ravno s prihodom Lucije in Urške malce razbremenile in se imajo zdaj tudi čas učiti druga od druge.“

Opravljen je bil tudi žreb pokala NZS.
„Z žrebom smo lahko zadovoljni, naše tekmice bodo ekipa ŽNK Moje-lece.si Radomlje. Ker vemo, koliko težav smo imeli z Olimpijo in ŽNK Telemach Pomurje, so Radomljanke ekipa, ki ji bomo najlažje parirali.“

Kam pa ciljate v SŽNL?
„Radi bi končali tam, kje smo bili v lanski sezoni. Imamo pa s sedanjim 4. mestom opcije tudi za kaj več. Ekipe, ki smo uvrščene od 2. do 5. mesta, smo zelo skupaj in precej enakovredne. Kdo bo delal napake, se mu bo poznalo. Zagotovo pa bo napeto do konca.“

Je potemtakem 1. mesto že oddano Pomurkam?
„Mislim, da je. Imajo le preveliko razliko in prednost, na 1. mestu pa so povsem zasluženo.“

Se obetajo kako spremembe pred nadaljevanjem sezone?
„Ne, ne načrtujemo niti prihodov niti odhodov.“

So imele igralke kaj počitka?
„Zadnji trening smo opravili 21. decembra, zberemo pa se 4.1. Pretiranega počitka ni bilo.“

Se tudi letos odpravljate na priprave?
„Da. Bomo pa za razliko od dosedanjih sezon zimski del priprav opravili v Čatežu, kjer imamo ogrevane terene, pred tem pa smo bili kar šestkrat v Umagu.“

Zasedba ŽNK Krim Rolljet je v 12 tekmah letošnje sezone SŽNL zbrala šest zmag, dva remija in štiri poraze. Nika Pintarič je prispevala devet golov, Katja Turk osem, Nika Babnik sedem.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim Rolljet

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.
  • 29.04.2024 | 1. SŽNL
    Dan po naslovu pogled usmerja v Evropo
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so z zmago proti ŽNK Ljubljana prišle do 11. naslova državnih prvakinj v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do lovorike jih je popeljal trener Vladimir Kokol, ki je ob koncu minulega koledarskega leta nasledil Bojana Jančarja.

DELI NA