26.09.2021 | 1. SŽNL
ŽNK Cerklje rešil domačo čast

Tokratni 5. krog je prinesel zmago ŽNK Olimpiji Ljubljana, ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 premagale Radomljanke. Prav Gorenjke so edina ekipa, ki je slavila zmago doma.

SŽNL, 5. krog, 26.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje 1:0 (1:0)
ŽNK Doxakey – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 0:8 (0:6)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:14 (0:10)
Krim – ŽNK Ljubljana 1:7 (0:5)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 16
Izabela Križar (ŽNK Olimpija Ljubljana) 14

SŽNL, 6. krog, 3.10.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Primorje Gaia Naturelle (11.00)
ŽNK Cerklje – Krim (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey (16.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (16.00)

Za tri točke

Do svoje 2. zmage v tej sezoni so prišle tudi igralke ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 porazile ŽNK Radomlje. Odločilen gol je v 8. minuti dosegla Zala Šenk. V svoji četrti tekmi v članski ligi je s svojim prvencem v mrežo priborila Cerkljam tri točke, s katerimi so se točkovno izenačile z Radomljami (5 tekem, 6 točk).

Razigrane Pomurke

Ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je prišla do druge zmage pod taktirko novega trenerja Marjana Rajbarja. Tokrat so Pomurke z 8:0 premagale Ptujčanke. Kar šest golov so gostje dosegle v 1. polčasu. Mrežo domačink je načela Špela Kolbl, ki je zadela v 9. in 13. minuti za vodstvo 1:0 oz. 2:0. Maja Dimitrijević je v 18. minuti zabila za 3:0, potem so se do konca polčasa med strelke vpisale še Špela Kolbl (to je bila njena 161. tekma v SŽNL, dosegla je 193 golov), Sara Makovec in Kaja Korošec. Prav kapetanka Kolblova in Kim Juršnik sta v 2. polčasu potrdili visoko zmago.  

»Kljub porazu smo s predstavo naših igralk zadovoljni, z malimi vendar trdnimi koraki napredujemo in zlagamo koščke mozaika. Najpomembneje je, da punce pridobivajo na samozavesti. Tudi ko igrajo proti ekipam, kot je Pomurje. Na zadnjih dveh tekmah nam je manjkalo priložnosti za napad, kar bomo poizkušali izboljšati v naslednjih tekmah. Naši dolgoročni cilji segajo izven letošnje sezone, še naprej moramo ostati potrpežljivi in vztrajati na začrtani poti,« je po tekmi povedal Uroš Šmigoc, ki vodi ŽNK Doxakey.

Pet golov Ane Milović

Podobno se je godilo tudi Ajdovkam na tekmi proti Olimpiji, ki je do polčasa dosegla 10 golov. Po štiri sta dosegli Ana Milović in Izabela Križaj, dva je dodala Manja Rogan. V drugem polčasu se je mreža domačink zatresla še štirikrat (Izabela Križaj, Ana Milović, Manja Rogan, Priscilla Hagan).

Visoka zmaga Ljubljane

ŽNK Ljubljana je vknjižila visoko zmago proti Krimu. Nika Pintarič je načela domačo mrežo v 10. minuti, potem pa zadela še za 0:3 (31.). Vmes je svoj 146. gol v SŽNL dosegla Lucija Grad.

Mirjam Kastelec je z dvema goloma poskrbela za komotno nadaljevanje gostij, ki so v nadaljevanju potrdile zmago. Častni gol za krimovke je zabila Nina Krajnc.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Cerklje

SORODNE NOVICE

 • 17.10.2021 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec do minimalnih zmag
  S tekmami na Ptuju, v Radomljah, Ljubljani in v Ajdovščini se je končal 8. krog SŽNL. Vodilna do minimalni zmag, tri točke tudi Ptujčanke in Cerkljanke. Zaradi reprezentančnih kvalifikacij se SŽNL nadaljuje 31. oktobra s tekmami 9. kroga.
 • 16.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke stavijo na pristop, Ljubljana po točke k Olimpiji
  Peta in šesta ekipa SŽNL, torej ŽNK Cerklje in Primorje Gaia Naturelle, se bosta pomerili v Ajdovščini, to bo že osma medsebojna tekma ekip, vse so dosedaj dobile Gorenjke! »V bistvu nismo imele posebnih priprav, razen tega da smo na treningih več pozornosti namenili hitrim protinapadom in hitrejšemu vračanju v obrambo,« pojasni Lara Ferjančič, prva strelka Ajdovk.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurju veliki derbi, točke za Radomlje in Ljubljano
  Končani so tri od štirih tekem 7. kroga SŽNL; prvi dve pa sta imeli precej podoben tek: ob polčasu 0:0, na koncu zmaga gostij 0:2. Pomurke so zmagale v Ljubljani, ŽNK Ljubljana v Ajdovščini. Na zadnji tekmi dneva so bile Radomljanke prevelik zalogaj za krimovke. Tekma ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje je bila preložena.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Vse oči uprte v derbi pred kamerami
  Nedelja prinaša tri krasne tekme v SŽNL, vključno z derbijem vodilnih v Ljubljani, ki ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani nzs.si. S 7. krogom se končuje prva tretjina rednega dela SŽNL.
 • 08.10.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo
  Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 07.10.2021 | 1. SŽNL
  Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano
  Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljana rekordno, do zmag še Olimpija in Cerklje
  Nedelja je prinesla tri tekme 6. kroga SŽNL, vlogo favoritinj pa so upravičile ekipe ŽNK Cerklje, ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Bratoncih je bila preložena. Sedmi krog prinaša derbi med vodilnima ekipama Olimpije in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju treh tekem SŽNL
  V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo Krim, v Ljubljano k ŽNK Ljubljana prihaja ŽNK Doxakey, pri ŽNK Radomlje gostuje ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Primorje Gaia Naturelle je preložena.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  Z novim trenerjem okrepiti ekipni duh in parirati Olimpiji
  Po reprezentančnih akcijah članic in mladink je danes na sporedu redni, že peti krog v SŽNL. V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo ŽNK Radomlje, na Ptuju pri ŽNK Doxakey gostuje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, Primorje Gaia Naturelle pričakuje ŽNK Olimpijo Ljubljano, za konec dneva pa se ob 18. uri obeta še tekma med Krimom in ŽNK Ljubljana.

DELI NA