17.11.2020 | 1. SFL
Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor

Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.

1.SFL, 7. krog, 17.11.
KMN Tomaž Šic Bar – Siliko Vrhnika (19.30)
FK Dobrepolje – FC Hiša daril Ptuj (19.30)
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Mislijo predvsem na sebe

„Trenutna situacija je prinesla kar nekaj negotovosti, karte so se vmes malce premešale. Načeloma so igralci zdravi, nekaj nas je bolezen že tudi prebolelo, imamo pa probleme s poškodbami in delovnimi obveznostmi. Dejstvo je, da smo se pred prekinitvijo tekmovanja po slabem uvodu sestavili in z izjemo zadnjih 10 minut proti Dobovcu odigrali, kot si želimo,“ začne domači trener Matej Gajser. „V času, ko je spet možno trenirati, smo opravili dva treninga, s katerima sem zadovoljen, vmes so se igralci pripravljali individualno,“ izvemo, kako so se pripravili na današnjo tekmo.

„Nasprotnik je favorit, sploh v formi, kot jo je kazal v zadnjem obdobju pred prekinitvijo. Mi smo skoncentrirani na sebe, vemo da zmoremo več kot kaže lestvica, a to bo potrebno potrditi na igrišču,“ se svojih kvalitet zavedajo v domači zasedbi, ki v tem hipu zaseda 9. mesto v 1. SFL.

Zahtevno gostovanje

Nadaljevanja prvenstva so se razveselili tudi v taboru vrhniškega Silika. „Za nami je 16 dni brez treningov. V zadnjem tednu dni pa smo izgledali že precej boljše kot pa na dan, ko smo po prekinitvi spet vadili. Ko smo se vrnili v dvorano, je bilo, kot da so moji igralci skregani z žogo. A eno so treningi, drugo pa tekme,“ trener Silika Mile Simeunovič razmišlja pred tekmo v Ljutomeru, kjer njegova četrtouvrščena ekipa gostuje pri KMN Šic bar, ki zaseda 9. mesto v letošnji že 26. po vrsti izvedbi 1. SFL.

„To bo tekma, ki so težka za nas in za njih. Odhajamo za zahtevno in dolgo gostovanje k ekipi, ki nikoli ne veš, kaj bo dala. Lahko so zelo vrhunski, sicer pa so prava turnirska ekipa, ki zna igrati. To dokazujejo že lep čas!“ ocenjuje Simeunovič, ki pa računa, da ima njegova ekipa odgovor tudi na to in da bo dobila, kar si bo pač ta torkov večer pač zaslužila!

V tem premoru pa je bila aktivna slovenska reprezentanca, v njej pa tudi Aljaž Končan, igralec FK Siliko. „To je lepo, veseli in ponosni smo, ker je selektor Tomislav Horvat opazil in poklical našega igralca. Da imamo še nekaj poleg Benjamina Tušarja in Nejca Berzelaka,“ pove Simeunovič, ki se nadeja, da bodo z dobrimi igrami in rezultati še kateri od igralcev opozoril nase.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Zoran Tesko je vodil torkova tekmeca
  Tokratni 7. krog prinaša tudi tekmo v Kobaridu, kjer domači KMN Oplast Kobarid gosti novinca v ligi ŠD Mlinše.

DELI NA