28.11.2019 | 1. SFL
Verjame, da bodo v težkih trenutkih pokazali karakter

Sevničani pozorno čakajo petkov obračun z Litijo, ki pa ob pogledu na lestvico in vseh težavah Sevničanov postavlja Litijane v vlogo favorita.

1. SFL, 10. krog, 29.11.
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)
FSK Stripy – FK Siliko (20.30)

„Ni nam lahko, v tem tednu smo imeli precej težav. A se ne damo, ni predaje, ni bele zastave. V Litiji lahko le pridobimo: predvsem pa tisto samozavest, ki jo rabimo za zadnji dve tekmi koledarskega leta 2020 – proti Bronxu in Ptuju! “ odločno pove trener Mitja Jontez, ki je z ekipo na zadnjem devetem mestu v 1. SFL.

„V ponedeljek smo se z ekipo pogovorili. Izzivov se ne bojimo, vemo pa, da jih čaka še kar nekaj! To je šport, ki ima zmage in poraze. Naredili bomo vse, da zadržimo prvoligaški status KMN Sevnica. Pa če bo treba v dodatne kvalifikacije. Saj veste, kako je: ko zmaguješ, je vse lepo, pravi karakter ekipe se pokaže, ko se izgublja, ko si na dnu. Mi smo v tej situaciji, a vem, da bomo že v petek pokazali karakter,“ je prepričan Jontez, ki se rad spomni na 1. krog letošnje 25. jubilejne sezone 1. SFL. „To je bila tekma, ko sem prvič premagal Litijo kot članski trener Sevnice. Občutki so bili posebni. Predvsem pa se rad spomnim te tekme, ki je pokazala, da je Sebastjan Drobne okrepitev za našo ekipo. Predvsem pa je ta tekma minila v znamenju nezlomljivega sevniškega duha, ki nas je gnal dalje,“ nadaljuje Jontez.

Ponosen

Kje je ta duh zdaj, pobaramo Jonteza. „Vse je povezano s celotno situacijo športa v Sevnici in našega kluba. Malo nas je, ki delamo in se trudimo okoli kluba. Morda bi rabili kako spremembo, da malce „razdrmamo“ ekipo. Pa saj kakovost ni sporna. Poleg tega v ključnih trenutkih nismo imeli sreče, ki jo v športu preprosto rabiš,“ Jontez za hip zastane, pomisli, potem pa pojasni, kaj se dogaja z ekipo.

Ni skrivnost, da je Jontez velik futsal zanesenjak in podpornik. „Rad imam futsal, menim pa, da se vsi kar premalo zavedamo, v kakšnih pogojih naš državni prvak dela in kake uspehe žanje. Minuli petek sem bil izredno ponosen na Dobovec in naše tri pri Makarski, Igorja Osredkarja, Mateja Fiderška in Tomija Horvata, ki so prav tako naredili izjemen posel. To uspeva futsalu. Veliko in močno podporo pa si zasluži tudi naša reprezentanca, zato moramo vsi v Brno, da ji pomagamo na poti do nastopa na svetovnem prvenstvu!“ sklene Jontez.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2019 | 1. SFL
  Sevnica odnesla točke s Ptuja
  „Kapo dol mojim igralcem. Pokazali so karakter in potrdili, da so iz pravega testa. Zdaj se nam je odvalil kamen oz. kar skala od srca. Zdaj bomo lažje igrali. To pa je tisto, o čemer sem zadnjič govoril,“ je bil po zmagi navdušen trener Mitja Jontez.
 • 02.12.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Izola in Sevnica odločali o obstanku
  V sezoni 2007/2008 je o potniku v 2. SFL odločala liga za obstanek, kjer so se merili Benedikt, Tomi Press Bronx, Sevnica in Izola. Mini liga se je začela 25. aprila, končala pa 30. maja, v tem času je bilo odigranih 12 tekem.
 • 29.11.2019 | 1. SFL
  Prvak v 40. minuti, prve za Bronx
  Sevničani so tako prekinili niz brez zmage, ki je trajal od 1. do 10. kroga! S temi tremi točkami so se varovanci trenerja Mitje Jonteza le na dve točki približali KMN Tomažu, KMN Oplastu in FC Ptuju Hiši Daril.
 • 29.11.2019 | 1. SFL
  Praznik v Ljutomeru, derbi v Škofji Loki
  Prvi del prvenstva je končan, začenja se drugi del. Deseti krog prinaša štiri močne tekme, počivajo pa to pot Ptujčani.
 • 27.11.2019 | 1. SFL
  Prvak do treh točk v Škofji Loki
  Z nocojšnjo tekmo v Škofji Loki se je sklenil 9. krog 1. SFL. Aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je s 5:1 porazil domačine, tri gole je k zmagi prispeval Žiga Čeh.
 • 25.11.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Ko debitira Mile Simeunovič
  Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2016, ko se je vrhniški Siliko predstavil v 1. SFL. Uvodoma so Vrhničani doma gostili trofejne Litijane, ki so tisti petek domov odpeljali tri točke, 2:6 je bilo na koncu.
 • 23.11.2019 | 1. SFL
  Žal jim je, ker so Ruse vrnili v igro
  Zasedba Dobovca Pivovarne Kozel si nima kaj očitati, več kot dostojno je vnovič predstavila Slovenijo v Evropi, na koncu pa športno čestitala ruskemu podprvaku za napredovanje na finalni turnir lige prvakov, ki bo konec aprila.
 • 22.11.2019 | 1. SFL
  Derbi vrha na Vrhniki, Oplast in Bronx po prvo
  Na sporedu bodo „le“ tri tekme, saj bo takisto danes v Rusiji državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel proti ruskemu podprvaku lovil mesto na finalnem turnirju lige prvakov! Kozli bodo svojo tekmo prvenstva (torej tekmo 9. kroga 1. SFL proti FSK Stripyju) odigrali v sredo. Danes pa se igra v Litiji, Ljutomeru in na Vrhniki!
 • 21.11.2019 | 1. SFL
  V Moskvi bi v petek radi dosanjali svoje sanje
  Slovenski državni prvak je dobro izkoristil prost dan na turnirju v Moskvi, potem pa misli že usmeril v petek, ki prinaša odločilno tekmo – za 1. mesto v skupini A in vozovnico za finalni turnir lige prvakov! Dobovec Pivovarna Kozel čaka odločilno tekmo z ruskim podprvakom KPRF z boljšo gol razliko.

DELI NA