28.11.2019 | 1. SFL
Verjame, da bodo v težkih trenutkih pokazali karakter

Sevničani pozorno čakajo petkov obračun z Litijo, ki pa ob pogledu na lestvico in vseh težavah Sevničanov postavlja Litijane v vlogo favorita.

1. SFL, 10. krog, 29.11.
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)
FSK Stripy – FK Siliko (20.30)

„Ni nam lahko, v tem tednu smo imeli precej težav. A se ne damo, ni predaje, ni bele zastave. V Litiji lahko le pridobimo: predvsem pa tisto samozavest, ki jo rabimo za zadnji dve tekmi koledarskega leta 2020 – proti Bronxu in Ptuju! “ odločno pove trener Mitja Jontez, ki je z ekipo na zadnjem devetem mestu v 1. SFL.

„V ponedeljek smo se z ekipo pogovorili. Izzivov se ne bojimo, vemo pa, da jih čaka še kar nekaj! To je šport, ki ima zmage in poraze. Naredili bomo vse, da zadržimo prvoligaški status KMN Sevnica. Pa če bo treba v dodatne kvalifikacije. Saj veste, kako je: ko zmaguješ, je vse lepo, pravi karakter ekipe se pokaže, ko se izgublja, ko si na dnu. Mi smo v tej situaciji, a vem, da bomo že v petek pokazali karakter,“ je prepričan Jontez, ki se rad spomni na 1. krog letošnje 25. jubilejne sezone 1. SFL. „To je bila tekma, ko sem prvič premagal Litijo kot članski trener Sevnice. Občutki so bili posebni. Predvsem pa se rad spomnim te tekme, ki je pokazala, da je Sebastjan Drobne okrepitev za našo ekipo. Predvsem pa je ta tekma minila v znamenju nezlomljivega sevniškega duha, ki nas je gnal dalje,“ nadaljuje Jontez.

Ponosen

Kje je ta duh zdaj, pobaramo Jonteza. „Vse je povezano s celotno situacijo športa v Sevnici in našega kluba. Malo nas je, ki delamo in se trudimo okoli kluba. Morda bi rabili kako spremembo, da malce „razdrmamo“ ekipo. Pa saj kakovost ni sporna. Poleg tega v ključnih trenutkih nismo imeli sreče, ki jo v športu preprosto rabiš,“ Jontez za hip zastane, pomisli, potem pa pojasni, kaj se dogaja z ekipo.

Ni skrivnost, da je Jontez velik futsal zanesenjak in podpornik. „Rad imam futsal, menim pa, da se vsi kar premalo zavedamo, v kakšnih pogojih naš državni prvak dela in kake uspehe žanje. Minuli petek sem bil izredno ponosen na Dobovec in naše tri pri Makarski, Igorja Osredkarja, Mateja Fiderška in Tomija Horvata, ki so prav tako naredili izjemen posel. To uspeva futsalu. Veliko in močno podporo pa si zasluži tudi naša reprezentanca, zato moramo vsi v Brno, da ji pomagamo na poti do nastopa na svetovnem prvenstvu!“ sklene Jontez.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.01.2020 | 1. SFL
  Igor Bratič okrepil Litijo
  Bratič dejansko ni novinec v Litiji, saj je tu že igral, bil je tudi član prve zasedbe, igral je tudi za litijsko razvojno ekipo Zlatarna Lea.
 • 13.01.2020 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Brazilski dvojec ni pozabil Litije
  Smo v letu 2006 na tekmi Svea Lesna Litija – Dobovec, 4:4 je bilo. Šlo pa je za tekmo 12. kroga, igrana pa je bila 28.1. 2006 v Litji pred 250 gledalci. Sodila sta Borut Šivic in Alojz Žerak, delegat je bil Gorazd Jakopič.
 • 11.01.2020 | 1. SFL
  Bronxi boljši od Ptujčanov
  Nocoj je KMN Bronx dobil zadnjo tekmo 13. kroga 1. SFL. Doma so bili varovanci trenerja Marka Hrvatina s 4:0 boljši od Ptujčanov.
 • 10.01.2020 | 1. SFL
  V Ljutomeru, Rogaški Slatini in Škofji Loki že danes, na Obali pa jutri
  Tri tedne je trajalo, da se spet nadaljuje tekmovanje v jubilejni 25. sezoni 1. SFL. Dobovec Pivovarna Kozel vstopa v leto 2020 s prednostjo, ostali pa nabrušeni, da jo kozlom zagodejo ali pa pomešajo račune ostalim favoritom.
 • 09.01.2020 | 1. SFL
  Škofjoti brez Kamenčiča
  „Pričakujem zelo težko tekmo, kjer se točke štejejo dvojno. Ptuj se je velikokrat letos pokazal za zelo neugodnega nasprotnika, vendar če želimo višje, potrebujemo zmago. To je v tem trenutku prioriteta,“ je jasen trener Marko Hrvatin, ki si veliko obeta od mladega vala svojih igralcev.
 • 09.01.2020 | 1. SFL
  Ptujčani spet odločno v leto 2020
  „Pred nami je izjemno zahtevna tekma. Za to sta dva razloga: gostitelj se nam bo želel maščevati za poraz v prvem delu sezone, po drugi strani pa gostujemo pri izredno dobri ekipi. A imamo tudi mi svojo računico, saj želim do točk,“ je jasen Šabeder, ki ima na tokratnem gostovanju na voljo vse igralce.
 • 08.01.2020 | 1. SFL
  Litijani verjamejo, da bodo konkurenčni za naslov
  V Litiji so ob koncu minulega leta opravili trenersko menjavo. Namesto Bojana Žunka je na klop sedel Gašper Vrhovec., asistiral mu bo Borut Bučar, za vratarje bo skrbel Vojko Majcen.
 • 07.01.2020 | 1. SFL
  Prvaki okrepljeni v leto 2020
  V ekipi državnega prvaka Dobovca Pivovarne Kozel so se okrepili pred nadaljevanjem sezone. Novi član ekipe, ki jo uspešno vodi hrvaški trener Kujtim Morina, je 26-letni Renato Rumbak.
 • 30.12.2019 | 1. SFL
  Začenja se futsal prestopni rok
  Za registracije in prestope igralcev se poleg teh navodil uporabljajo določila veljavnega FIFA pravilnika (FIFA Regulations on status and transfer of players) in Pravilnika NZS (Pravilnik NZS o registraciji in statusu igralcev).
 • 28.12.2019 | 1. SFL
  V Litiji sprememba na trenerski klopi
  Bojan Žunko ni več trener FC Litije, so sporočili iz kluba in ob tem obelodanili, da ga bo na tem mestu nadomestil slovenski reprezentant Gašper Vrhovec, ki okreva po poškodbi.

DELI NA