25.04.2021 | 1. SŽNL
V znamenju vodilne trojice

Sklenil se je 17. krog SŽNL, zmag so se veselile vodilne tri ekipe lige. V četrtek, 29. aprila, bosta na programu polfinalni tekmi pokala, prvenstvo pa se nadaljuje 2. maja z 18. krogom.

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje 9:0 (7:0)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor 2:0 (1:0)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje 6:0 (3:0)

SŽNL, 18. krog, 2.5.
ŽNK MB Tabor – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Cerklje – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (17.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 30
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 24
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 22
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 18

Pomurke so prišle do 14. zmage v tej sezoni. Z 9:0 so odpravile ŽNK Cerklje. V prvem polčasu so varovanke trenerja Sandija Bauerja dosegle sedem golov, v nadaljevanju še dva. S štirimi goli se je izkazala kapetanka Špela Kolbl, tri je dodala Kaja Korošec, med strelki sta se vpisali še Sara Makovec in Nina Kajzba.

Z učinkovito igro so se izkazale tudi igralke ŽNK Olimpije Ljubljana, ki so bile s 6:0 boljše od Radomelj. V prvih petih minutah je s 30 goli vodilna strelka lige Ana Milović zadela dvakrat. Izabela Križaj je v 34. minuti postavila rezultat polčasa (3:0), potem pa tudi prva načela mrežo gostij v 2. polčasu. Do konca tekme se je z dvema zadetkoma proslavila še Manja Rogan„Za nami je zelo zahtevna tekma proti močnim nasprotnicam. Tekma je potekala tako kot smo pričakovali. Glede na razmerje moči med ekipama, so nasprotnice pričakovano večji del tekme napadale, naše punce pa so imele veliko dela v fazi branjenja. Generalno gledano jih moramo pohvaliti, saj so prikazale ogromno taktičnega znanja in voljnega momenta v fazi branjenja. Na tak način smo tudi dokaj uspešno nevtralizirali kakovost nasprotnic. Končni rezultat bi lahko bil nižji, ampak žal naša vratarka danes ni imela najboljšega dne. Prav tako pa se moramo izboljšati tudi ob prekinitvah v fazi branjenja, kjer morajo punce prevzeti odgovornost, pokazati karakter in biti veliko bolj odločne. Glede na to, da imamo polovico ekipe mladoletne, pa so taki izzivi popolnoma pričakovani in jih moramo vzeti v zakup. Si pa vsi skupaj želimo, da bi mlade punce čim prej osebnostno in nogometno dozorele. To jim bo potem dalo osnovo, da bodo znotraj nogometne igre lahko bolj sproščene in učinkovite, hkrati pa bomo lahko tudi proti močnejšim ekipam bolj konkurenčni. Sicer pa smo imeli tudi na današnji zahtevni tekmi dovolj poguma, da smo ostali zvesti filozofiji kluba - uveljavljanju mladih igralk. Tokrat smo poleg letnika 2003 in 2004, priložnost za igro ponudili tudi igralki letnika 2005. Za tako mlade punce so tako zahtevne tekme, kot je bila današnja, neprecenljiva izkušnja. Veseli smo, da mlade igralke dobro izkoriščajo svojo priložnost ter zaostrujejo konkurenco v članski ekipi. Srčno upam, da bodo te punce ostale na realnih tleh ter da bodo še naprej nadaljevale s tako delovno vnemo in željo po dokazovanju ter napredku. V tem primeru je naša prihodnost zagotovo zelo svetla!“ je po tekmi razmišljal trener Radomljank Aljaž Gornik, ki to pot tekmo spremljal s tribune.

Sosedski derbi, tekmo 3. in 4. ekipe SŽNL, so dobile krimovke, ki so bili z 2:0 boljše od ŽNK Maribor Tabor. Mirjam Kastelec je povedla domačinke v vodstvo v 18. minuti. To je bil njen sploh prvi gol v SŽNL po 18.10. 2020, končni rezultat pa je v svoji 4. tekmi s prvencem v SŽNL postavila Karin Miklič. Gostje so prišle na tekmo v močno zdesetkani postavi, brez rezerve na klopi. „Nad prikazano igro ne moremo biti ravno zadovoljne. Pred pokalno tekmo bo treba nekaj malenkosti še popraviti. Čestitam ekipi Maribora za borbeno igro,“ je v imenu krimovk povedala trenerka igralka Lucija Grad.

„Težka tekma, prišli smo z močno oslabljeno postavo. Čestital bi svojim puncam za prikazan pristop, borbo in željo v tekmi. Žal se nam ni izšlo za pozitiven rezultat. Čestitam ekipi Krima za zmago,“ pa je pristavil trener Mariborčank Martin Cvetič.

Ženski pokal NZS, polfinale, 29.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Krim RollJet (17.00)
ŽNK MB Tabor – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/Mi-Press

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA