10.09.2021 | 1. SŽNL
V soboto tri tekme 4. kroga

Pred nami so tri tekme 4. kroga SŽNL. ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Doxakey, ŽNK Ljubljana pričakuje ŽNK Cerklje, ŽNK Radomlje pa Primorje Gaia Naturelle. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim je preložena.

SŽNL, 4. krog, 11.9.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Doxakey (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Radomlje – Primorje Gaia Naturelle (16.00)

24.9.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim (17.30)

Pomembni reprezentančni akciji

V nedeljo se bo zbrala mladinska reprezentanca (vodi jo selektorica Petra Mikeln), ki potuje na kvalifikacije v Rusijo, tam se bo merila za preboj na EP 2022. V ponedeljek se bo zopet zbrala ženska članska reprezentanca, ki začenja ciklus kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo. 

Razigrana Olimpija

Olimpija, najučinkovitejša ekipa SŽNL, pričakuje novinke s Ptuja. Domači trener Miki Kondič ne odstopa od svojih principov, na vsaki tekmi želi iz svoje ekipe izvleči maksimum in narediti korak naprej. Tudi od tu homogena celota, ki v tej sezoni deluje prepričljivo. Ptujčanke so novinke v tekmovanju, v Ljubljano pa z jasno željo, da se pokažejo v dobri luči.

»Stopamo korak za korakom. Z začetkom sezone smo zadovoljni. Učimo se, to je proces. V Ljubljano odhajamo žal brez prve vezne linije, saj so igralke odsotne, bi pa radi nudili kar se da dober odpor,« pove trener Uroš Šmigoc.

Ajdovke želijo popraviti medsebojno statistiko

Članska ekipa ŽNK Radomlje, vodi jo Aljaž Gornik, v četrtem krogu SŽNL že jutri, ob 16. uri, pričakuje Primorje Gaia Naturelle. »Potrebno bo biti zbran v napadu kot tudi v obrambi ter odigrati čimbolj mirno in kakovostno,« v imenu ŽNK Radomlje na klubski Facebook strani obračun s Primorkami napove Margit Kosirnik, ki se z mladinsko reprezentanco v prihodnjem tednu odpravlja v Rusijo. 

»Pričakujem zelo borbeno in napeto tekmo, z veliko priložnostmi z obeh strani. Potrebno bo biti zbran v napadu kot tudi v obrambi ter odigrati čimbolj mirno in kakovostno. Verjamem, da lahko zmagamo, a le, če bo vsaka igrala osredotočeno do zadnje sekunde,« pred peto preizkušnjo sezone sporoča Margit Kosirnik.

Prvič v zgodovini SŽNL Ajdovke na prvenstveni lestvici mesto pred  Radomljankami čakamo medsebojno tekmo. V Radomlje prihajajo z dvema zaporednima zmagama – premagale so krimovke in Ptujčanke. To bo sicer že 17. medsebojna tekma, vseh 16 so dobile Radomljanke, ki imajo tudi impresivno gol razliko: 110 golov so zabile v mrežo Ajdovk, prejele so enega.

Do 3. mesta in finala pokala

Vsak s svojo računico pa prihajata na tekmo tudi ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje. Oboji premorejo po treh tekmah po tri točke.

»S štartom v sezono sem zelo zadovoljna, saj iz tekme v tekmo rastemo,« v imenu ŽNK Ljubljana uvod v sezono opiše kapetanka Katja Turk, ki se pred tekmo proti Cerkljam ozre na zmago proti Radomljam.

»V začetnih minutah smo bile nekoliko v krču, potem pa smo se uspele umiriti in nadzorovati potek igre skozi celotno tekmo. Menim, da smo igrale bolj ekipno in organizirano, v obrambi pa strnjeno, kar je na koncu odražal tudi rezultat,« pove kapetanka, ki pojasni, da trenerka Urška Žganec od nje, kapetanke, pričakuje, da prevzame odgovornost. Z jasno željo, da se ekipa zavihti vsaj na 3. mesto v letošnji debitantski sezoni v SŽNL. » Veseli me, da se je ta sezona začela s klubom več, vendar pa si želim, da bi bile vse tekme bolj enakovredne, ter da bi s tem konkurenčnost lige narasla. Nas vidim vsaj na 3.mestu in v finalu pokala,« še doda Katja, ki jutri s soigralkami gosti Gorenjke.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA