21.05.2017 | 1. SŽNL
V pričakovanju ključnih tekem

Tekmovanje v ženski konkurenci je v taki fazi, ko bo v desetih dneh jasno vse. Prav vse. Do konca sezone sta ostala še dva kroga SŽNL, 20. se igra danes, 21. pa čez teden dni. Zadnji dan maja je na sporedu še finale pokala članic. Vmes pa bo 25. maja odigrana tudi v 19. krogu prestavljena tekma Velesovo – Ajdovščina.

SŽNL, 20. krog, 21.5.
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Teleing GMT Beltinci (17.00)
Ajdovščina – Velesovo (17.00)
Fužinar – ŽNK Maribor (17.00)
ŽNK Ankaran – ŽNK Krim (17.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.30)

Lestvica strelk po 19. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 41
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 40
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 35

Brez Vambergerjeve

V Ljubljani pri Olimpiji gostujejo Radomljanke. V domačo vrsto se vrača Manja Benak, poškodovala pa se je prva vratarka Eva Vamberger. Gostje prihajajo neobremenjene, za Ljubljančanke pa pripravljajo posebno presenečenje. Vsaj tako je napovedal trener Radomljank Peter Kristan. Letošnji tekmi sta se končali v korist Olimpije.

„Po dobrih predstavah ekipe v zadnjem času me naslednja tekma ne skrbi preveč. Žal se je poškodovala prva vratarka, tako da nekaj skrbi vseeno je. Se pa v ekipo vrača izkušena Manja Benak,“ pred tekmo pravi trener Olimpije Tomaž Upelj. „V Ljubljano gremo povsem sproščeno. Veseli me dejstvo, da se po odsotnosti vračajo nekatere igralke. Pričakujem težko tekmo, za domačo ekipo pa imamo pripravljeno presenečenje,“ je pristavil Peter Kristan.

19:2

V Velenju bodo gledalci na delu videli zadnjo generalko za pokalni finale. Pri ŽNK Rudar Škale gostujejo aktualne prvakinje. 13:1 in 6:1 je bilo na letošnjih medsebojnih tekmah. Varljiv pa je rezultat 6:1, saj so Pomurke prišle do tako visoke zmage v zadnjih desetih minutah tekme. „Tudi tokrat si želimo zmagati. S hitro in kombinatorno igro si bomo poskušali ustvariti čim več priložnosti ter jih tudi realizirati,“ pred tekmo napoveduje trenerka Beltinčank Nuša Ladinek.

Ustavili bi Krim

V spodnjem delu prvenstvene lestvice so na sporedu tri tekme. Peti Krim gostuje na Obali pri Ankaranu, ki bi rad porazil Ljubljančanke, najbolj prijetno presenečenje te sezone SŽNL. „Na domačem terenu imamo vsekakor malo prednosti. Ekipa ŽNK Krim je nasprotnik, ki je vsako leto boljši. Odigrati moremo disciplinirano in zbrano. Ekipa Krima je zadela proti vsaki ekipi, zato moramo biti pazljivi. Skušali bomo dobiti tri tocke in se približati 7. mestu. Zmaga nam prinese odlično popotnico za zadnjo tekmo v Mariboru. Verjamem v ekipo in upam, da bo rezultat v našo korist,“ še pove trener ŽNK Ankaran Miha Gaberc.

V Ravnah na Koroškem pri šestem Fužinarju gostuje ŽNK Maribor, na Gorenjskem pa gostuje Velesovo. To bo tekma 9. in 10. ekipe lige.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Rudar Škale, ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 28.07.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija z novim trenerjem, za ekipo prva tekma
  S pripravo na novo sezono nadaljujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki so minulo sezono sklenile s pokalnim naslovom in 2. mestom v državnem prvenstvu. Članska ekipa je dobila novega trenerja, to je postal Matej Bajde, ki je nadomestil Mikija Kondiča, ki se je poslovil po koncu lanske sezone.
 • 27.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje do prve zmage, ekipa sestavljena
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je gostovala v Sopronu na Madžarskem, kjer je s 4:1 premagala ekipo DVTK. Za zmago so zadele Kaja Korošec, Neli Hofman, Noelle Vilčnik in novinka Japonka Saki Yoshida.
 • 12.07.2022 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov SŽNL, Ženskega pokala in DU17
  Dober mesec pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili opravili žrebanje tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala in Lige deklet U17 za sezono 2022/2023 ter podelitev nagrad za dosežke v preteklem tekmovalnem letu 2021/22.
 • 04.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje opravile prvi trening
  Ekipo bo še naprej vodi trener Zlatko Gabor, ki je v zadnji tretjini prejšnje sezone prevzel ekipo in jo vodil do naslova državnih prvakinj. Na prvem treningu še ni bilo vseh igralk. Kljub odsotnosti nekaterih igralk sta bila prisotna dva nova obraza, ki ju v lanski sezoni v Pomurju ni bilo.
 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.

DELI NA