21.05.2017 | 1. SŽNL
V pričakovanju ključnih tekem

Tekmovanje v ženski konkurenci je v taki fazi, ko bo v desetih dneh jasno vse. Prav vse. Do konca sezone sta ostala še dva kroga SŽNL, 20. se igra danes, 21. pa čez teden dni. Zadnji dan maja je na sporedu še finale pokala članic. Vmes pa bo 25. maja odigrana tudi v 19. krogu prestavljena tekma Velesovo – Ajdovščina.

SŽNL, 20. krog, 21.5.
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Teleing GMT Beltinci (17.00)
Ajdovščina – Velesovo (17.00)
Fužinar – ŽNK Maribor (17.00)
ŽNK Ankaran – ŽNK Krim (17.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.30)

Lestvica strelk po 19. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 41
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 40
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 35

Brez Vambergerjeve

V Ljubljani pri Olimpiji gostujejo Radomljanke. V domačo vrsto se vrača Manja Benak, poškodovala pa se je prva vratarka Eva Vamberger. Gostje prihajajo neobremenjene, za Ljubljančanke pa pripravljajo posebno presenečenje. Vsaj tako je napovedal trener Radomljank Peter Kristan. Letošnji tekmi sta se končali v korist Olimpije.

„Po dobrih predstavah ekipe v zadnjem času me naslednja tekma ne skrbi preveč. Žal se je poškodovala prva vratarka, tako da nekaj skrbi vseeno je. Se pa v ekipo vrača izkušena Manja Benak,“ pred tekmo pravi trener Olimpije Tomaž Upelj. „V Ljubljano gremo povsem sproščeno. Veseli me dejstvo, da se po odsotnosti vračajo nekatere igralke. Pričakujem težko tekmo, za domačo ekipo pa imamo pripravljeno presenečenje,“ je pristavil Peter Kristan.

19:2

V Velenju bodo gledalci na delu videli zadnjo generalko za pokalni finale. Pri ŽNK Rudar Škale gostujejo aktualne prvakinje. 13:1 in 6:1 je bilo na letošnjih medsebojnih tekmah. Varljiv pa je rezultat 6:1, saj so Pomurke prišle do tako visoke zmage v zadnjih desetih minutah tekme. „Tudi tokrat si želimo zmagati. S hitro in kombinatorno igro si bomo poskušali ustvariti čim več priložnosti ter jih tudi realizirati,“ pred tekmo napoveduje trenerka Beltinčank Nuša Ladinek.

Ustavili bi Krim

V spodnjem delu prvenstvene lestvice so na sporedu tri tekme. Peti Krim gostuje na Obali pri Ankaranu, ki bi rad porazil Ljubljančanke, najbolj prijetno presenečenje te sezone SŽNL. „Na domačem terenu imamo vsekakor malo prednosti. Ekipa ŽNK Krim je nasprotnik, ki je vsako leto boljši. Odigrati moremo disciplinirano in zbrano. Ekipa Krima je zadela proti vsaki ekipi, zato moramo biti pazljivi. Skušali bomo dobiti tri tocke in se približati 7. mestu. Zmaga nam prinese odlično popotnico za zadnjo tekmo v Mariboru. Verjamem v ekipo in upam, da bo rezultat v našo korist,“ še pove trener ŽNK Ankaran Miha Gaberc.

V Ravnah na Koroškem pri šestem Fužinarju gostuje ŽNK Maribor, na Gorenjskem pa gostuje Velesovo. To bo tekma 9. in 10. ekipe lige.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Rudar Škale, ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2022 | 1. SŽNL
  Olimpiji mestni derbi
  Derbi 5. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje je pripadel ŽNK Olimpiji, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje Medex pa sta vknjižila visoki gostujoči zmagi. Tekma v Ajdovščini je bila preložena. Tekmovanje se nadaljuje v soboto, 1. oktobra.
 • 24.09.2022 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani, prenos tudi na Planet TV
  Že dopoldan bo na spletni strani Nzs.si na ogled tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci, popoldan ob 16. uri pa na Planet TV2 še mestni derbi ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana. Takisto ob 16. uri se bo začela v Ljubljani tudi tekma Krim – ŽNK Radomlje Medex.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Iz Pomurja v Olimpijo
  Trener ŽNK Olimpije Ljubljana Zlatko Gabor bo imel na voljo dve igralki več. Iz tabora ŽNK Pomurje Nona Beltinci sta se v dres Olimpije preselili 22-letna Sara Makovec in 31-letna Maja Dimitrijević.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Pri ŽNK Ljubljana že pogledujejo na nedeljsko tekmo
  Po 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so na vrhu Pomurke. Prvič so bile poražene igralke ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana na mestni derbi prihaja z zmago. Trenerji ŽNK Ptuja, Primorja Gaia Naturelle in Krima tudi v porazu našli nekaj dobrega.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  Derbi Ljubljani, Cerklje do novih treh točk
  V 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je najvišjo zmago zabeležila ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki je bila z 18:0 boljša od Krima. ŽNK Olimpija Ljubljana je z 11:0 premagala Primorje Gaia Naturelle.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  V pričakovanju 4. kroga, kamere v Beltincih
  Nedelja, 18.9., prinaša 4. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, tekme pa v Velesovem, Beltincih, Ljubljani in Radomljah.
 • 10.09.2022 | 1. SŽNL
  Krog v znamenju gostujočih ekip
  Tokratni 3. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so obeležile tri gostujoče ekipe. ŽNK Nona Pomurje Beltinci je s 26:0 slavila na Ptuju, ŽNK Radomlje Medex so z 11:0 odpravile ekipo Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila že v soboto z 8:0 boljša od ŽNK Cerklje.
 • 09.09.2022 | 1. SŽNL
  Lanska konkurenta z novim trenerjem, prenos na Planet TV
  Po reprezentančnem premoru se v središče pozornosti vrača  Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje. Sobota prinaša dve tekmi, dve tudi nedelja. Med reprezentančno pavzo sta v lanski sezoni vodilni ekipi lige segli po novih trenerjih. Zlatko Gabor se je iz Beltincev preselil na klop Olimpije, Amir Karić pa je postal novi trener ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 08.09.2022 | 1. SŽNL
  Državne prvakinje bo vodil Amir Karić
  V soboto se nadaljuje Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje. Pomurke imajo po odhodu Zlatka Gaborja novega trenerja. To je postal nekdanji slovenski članski reprezentant Amir Karić.
 • 02.09.2022 | 1. SŽNL
  Zmajčice v nadaljevanju sezonoe z novim trenerjem
  V Olimpiji so hitro našli rešitev, vrzel bo zapolnil Zlatko Gabor, ki je v lanski sezoni popeljal Pomurje do naslova državnih prvakinj, na pomurski klopi pa je tudi začel to sezono. Vodstvo ŽNK Nona Pomurje se je Gaborju pred dnevi zahvalilo za sodelovanje.

DELI NA