09.10.2020 | 1. SŽNL
V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami

Deveti krog, vse tri tekme bodo v nedeljo, prinaša tudi derbi – v Ljubljani se bosta pomerili vrsti ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci. To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. V nedeljo bomo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

SŽNL, 9. krog, 11.10.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor Tabor (11.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30) (prenos na spletni strani www.nzs.si)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 18
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 14
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12

Potrebujejo čas

Ljubljančanke prihajajo na derbi z izkupičkom šestih zmag in porazom, 2:6 je bilo v 2. krogu v Bratoncih za Pomurke. Skoraj dva meseca sta že minila od takrat.
„Od avgusta dalje treniramo po ustaljenem ritmu, v prvem planu pa je uigravanje ekipe v sistem. Pred novo sezono smo dobili sedem oz. osem novih igralk. Za uigranost je potreben čas,“ pravi trener Ljubljančank Miki Kondič, ki je prišel v Olimpijo, da na dolgi rok naredi rezultat.

Pomurkam vloga favorita

„Dobro smo. Je pa Pomurje nesporen favoriti državnega prvenstva. Pa ne le zaradi kvalitete, ampak tudi dejstva, da je ekipa pet let že skupaj. Na naši prvi letošnji medsebojni tekmi so pokazale, kako kvalitetna ekipa so,“ pohvali Kondič konkurenco, v isti sapi pa doda, „da njegova ekipa ne more še enkrat odigrati tako slab 2. polčas, kot je bilo to na prvi tekmi.“ Spomnimo: 2:2 je bilo po 45 minutah, v nadaljevanju je sledil delni rezultat 4:0 za ekipo, ki jo uspešno vodi trener Sandi Bauer.

V taboru Olimpije tudi spomnijo, da so pred tekmo v Bratoncih ostali brez treh igralk, ki so bile v karanteni, svoje so naredile tudi poškodbe.

„Pomurje premore zelo visoko individualno kvaliteto, ki ji zelo hitro lahko dodaš pridih taktike,“ pa je tisto, kar Kondič še izpostavi, ko se ozira proti nedelji in tekmi 9. kroga SŽNL.

Pritisk prisoten

„Vedno nas zanimajo tri točke. Ne bo pa enostavno. Moramo biti previdni, umirjeni, predvsem pa zelo potrpežljivi, a hkrati zelo odločni!“ še doda Kondič. Kaj pa pritisk, še povprašamo.
„Ekipi Pomurja in Olimpije se borita za naslov državnih prvakinj. Zato morata obe ekipi čutiti pritisk, predvsem pa se morajo igralke naučiti, da se s tem nosijo in lahko igrajo tudi v takih razmerah.“

Dvoma ni, v Ljubljani se v nedeljo obeta pravi praznik nogometa.

15. medsebojna tekma

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 14 tekem (devet zmag Pomurja, pet Olimpije), od prve medsebojne, 23.8. 2015, je minilo pet let, 10:0 je bilo za Pomurke.

Zadnja tekma datira v 2. krog letošnje sezone, 6:2 je bilo v Bratoncih.

Zadnja zmaga Olimpije proti Pomurju v SŽNL sega v 20.5. 2018, 3:1, Ljubljana.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/MI-PRESS

SORODNE NOVICE

 • 22.11.2020 | 1. SŽNL
  Olimpija s petico na zimski premor
  V teh dneh so na sporedu preložene tekme jesenskega dela SŽNL. Prva je bila že danes, ljubljanska Olimpija pa je s 5:0 porazila ŽNK Radomlje, ki jih v prihodnjih dneh čakata še dve tekmi.
 • 15.11.2020 | 1. SŽNL
  Uspela generalka Pomurk
  To je bila tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov. Danes se ni vpisala med strelke, v 80. minuti je namesto nje v igro vstopila Kaja Horvat. Pred tekmo so se Tjaše Tibaut s pozornostjo spomnili v domačem klubu.
 • 13.11.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami narediti piko na i domače jeseni
  Tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. To bo tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov!
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 07.11.2020 | 1. SŽNL
  Nadaljuje se SŽNL
  Po slabem mesecu dni se nadaljuje tudi tekmovanje v SŽNL, na sporedu je 11. krog, odigrani pa bosta tekmi v Stražišču in v Mariboru. Preložena pa je tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je prosta.
 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA