12.11.2021 | 1. SFL
V Kopru za beg z dna, na Vrhniki revija mladih

S tekmami 9. kroga se nadaljuje državno prvenstvo članov.

1.SFL, 9. krog, 12.11.
Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko – KMN Meteorplast Šic bar (20.30.0)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.45)

Ponosni na reprezentanta

Druga in šesta ekipa lige se bosta pomerili na Vrhniki. To bo tekma ekip, ki sta prejeli po 24 golov v sedmih tekmah, a so jih Vrhničani dosegli skoraj enkrat več – 37 so jih zabili varovanci trenerja Mileta Simeunoviča, ekipa zbrana okoli vodje članske ekipe Tomislava Novaka pa je v sedmih tekmah zabila 19 golov. To bo tekma klubov, ki sta zrasla od temeljev navzgor – začenši z mlajšimi selekcijami. »Žal me danes ne bo na tekmi, ekipo bo vodil Saša Makoter. Veliko si obetamo od golmana Mihe Prijola, danes bo prvo tekmo za nas igral novinec Niko Vajda, ki že dva tedna vadi z nami,« napove vodja ekipe Novak. »Čaka nas izredno zahtevna tekma proti Siliku, ki sodi v sam slovenski vrh, zelo dobro delajo. Kljub temu pa bomo naredili vse, da se domov vrnemo s pozitivnim rezultatom,« napove Tomislav Novak.

»Imeli smo nekaj premora, vmes je bil tudi pokal. Zadnje dni smo trenirali, ni bilo slabo. Danes pa gostimo neugodno ekipo KMN Meteorplasta, ki so mlada in poletna ekipa, ki je sposobna marsikaj. To je v teh sedmih oz. osmih krogih tudi dokazala. Če bomo želeli kaj doseči, bo treba igrati kot dosedaj. Želimo si novih treh točk,« pove trener Silika Mile Simeunovič, ki je vesel, ker njegovi fantje ostajajo skromni in delavni kljub rezultatu in 2. mestu na prvenstveni lestvici. V minulih dneh pa je bilo še nekaj dodatnega veselja, saj je Max Vesel dobil poziv v člansko vrsto, Marko Mohorič pa se je znašel na širšem seznamu. »Seveda smo ponosni. Hkrati pa je to dokaz, pokazatelj, da delamo dobro, pravilno,« pristavi Simeunovič, ki verjame, da bo kmalu še kako ime iz njegove vrste opozorilo nase.

Osredkar okreva

Z delom nadaljujejo tudi v Litiji in v Dobrepolju, ki se bosta za ligaške tekme udarila v Litiji. Trener Litijanov Andrej Dobovičnik je vesel, ker dobro okreva Igor Osredkar. »Nadejam se, da bom imel na voljo čim več zdravih igralcev in da naredimo še en korak naprej v igri,« se nadeja Dobovičnik, ki je prejšnji teden kot selektor U19 reprezentance s Slovenijo remiziral in enkrat izgubil z Italijo.

Za beg z dna

V Kopru se bosta za ligaške točke udarila domači FC Bronx in ŠD Mlinše. Strogo formalno rečeno bo to tekma 9. in 7. ekipe lige, zasedbi z Obale in Zasavja pa loči le točka. Bronxi so pri treh, Mlinše z eno več. Domačini bodo danes brez trenerja Damirja Pertiča, ki bo zavoljo kazni na tribuni.

»Dobro smo oz. vse boljše, malce nas je dvignila tudi zmaga v osmini finala pokala Terme Olimia,« pa napoved začenja trener Mlinše Gregor Ceglar. »V ekipi imamo dva igralca, ki sta se vrnila po poškodbi. Nik Smrkolj je okrepil naše mesto organizatorja igre. Vesel sem, ker se je vrnil Gašper Trdin. Zadovoljen sem tudi s tem, kako smo trenirali,« nadaljuje Ceglar, ki se veseli današnje tekme na Obali, trdi pa, da so se dobro pripravili na zasedbo FC Bronx.

»Imajo dve četvorki, ena je bolj izkušena druga pa mlada. Vemo, kje so močni, vemo, kje se braniti in na kaj biti pozoren. Prvo njihovo ime je Nik Zajc, pozorni bomo na našega rojaka Dejana Bojkiča in golmana Alena Mordeja,« še doda Ceglar.

Na tekmo z Mlinšami so se dobro pripravili tudi na Obali. Trener Damir Pertič potrdil, da so naredili kvalitetne tri enote treninga. »Samozavestni čakamo Mlinše,« pravi Pertič.
»Moramo do treh točk. Tekma še ni odločilna, je pa zagotovo ena od ključnih. Želimo si, da dobro delo na treningu pretočimo v točke. Nocoj je možnost, da pobegnemo z dna lestvice,«
je jasen Pertič.

»Vsak petek je za nas derbi. Fantom sem že na začetku sezone povedal, da se mora pred vsako petkovo tekmo čutiti intenzivnost, tisti pozitivni pritisk,« doda Pertič, ki bo danes na tribuni, na klopi pa njegov pomočnik Nebojša Vajič. »Kot da bi bil jaz na klopi, suvereno bo to opravil,« Perta ne skriva zaupanja v svojega sodelavca.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2021 | 1. SFL
  Prvak na Češkem brez Mordeja in Čeha
  Slovenski državni prvak Dobovec v teh dneh potuje na Češko, kjer v sredo, 1.12., začenja z nastopi v elitnem delu lige prvakov. Žal pa vodilna ekipa 1. SFL na Češkem ne bo nastopila v optimalni zasedbi. Že prej poškodovanemu Žigi Čehu se je vnovič pridružil kapetan Rok Mordej.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  Litiji derbi, do zmag še Siliko in KMN Meteorplast, remi v Kobaridu
  Tekma meseca, derbi 12. kroga 1. SFL, je z 2:1 dobila Litija. V Kobaridu KMN Oplast in FC Bronx sta remizirala, Siliko se iz Dobrepolja vrača z zmago, v gosteh do treh točk tudi KMN Meteorplast Šic bar. V tem krogu je bil prost FK Dobovec, ki v sredo pričenja z nastopom v elitnem delu lige prvakov na turnirju na Češkem.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  V Zagorju, v Kobaridu in Dobrepolju, kamere na Ptuju
  »Igra Bronxa se ne odraža v številu točk in stanju na lestvici 1. SFL. Zato so vredni še toliko večjega spoštovanja,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki spomni na eno in ključno ime: »V ekipi Bronxa je ogromno odvisno od kapetana Nika Zajca. On je tisti motor. Če ga ustavimo, smo limitirali goste. Ni pa Bronx le Nik Zajc, je pa glavni,« navrže Kavčič, ki uspeh svoje ekipe gradi na domačem terenu in agresiji, ki jo kažejo v svoji dvorani.
 • 25.11.2021 | 1. SFL
  Proti Litiji po točke za skok proti vrhu
  Ptujčani so bili lani hit rednega dela sezone. Po nekaj slabšem začetku pa tudi v tej sezoni opozarjajo nase. Pred 11. krogom 1. SFL in tekmo meseca v njihovi dvorani zasedajo 4. mesto z jasno željo, da se dvignejo za mesto ali dve. Lažje jim bo, če doma premagajo Litijo.
 • 24.11.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami vlogo favorita prepuščajo Ptujčanom
  Tokratni petek ne prinaša le štirih krasnih tekem, ampak tudi tekmo meseca. Kamere bodo tokrat na Ptuju, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Litija in četrtouvrščena Hiša daril Ptuj. Obračun boste lahko spremljali na spletni strani futsal.si.
 • 23.11.2021 | 1. SFL
  Dobovec teden dni loči do elitnega dela lige prvakov
  Prihodnji teden se nadaljuje evropska futsal klubska sezona. Slovenski državni prvak FK Dobovec in vodilna ekipa 1. SFL odhaja na Češko, kjer so nastopila v elitnem delu lige prvakov. Varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo pomerili z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  Dobovcu na Čujčev pogon, Litija prepričljivo
  FK Dobovec je doma s 5:3 porazil FC Hiša daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Oplasta, Siliko in ŠD Mlinše pa sta remizirala na Vrhniki (3:3), na Obali sta si plen razdelila KMN Bronx Škofije in FK Dobrepolje (2:2). To je kratek in jasen rezime 10. kroga 1. SFL, v tem kolu pa je bila prosta ekipa KMN Meteorplast Šic bar.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  S prvim strelcem lige nad vodilnega, Bronx želi zmago, Mlinše po presenečenje
  Litija (na 3. mestu s 17 točkami) na svojem parketu gosti Oplast (5. mesto in osem točk), na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je bilo 2:2 v Posočju. Ekipi vodita prijatelja in sodelavca iz reprezentance U19: Andrej Dobovičnik je na krmilu Litije, Matej Kavčič pa pri Oplastu.
 • 12.11.2021 | 1. SFL
  Suvereni prvak, zmaga za Mlinše, remi na Vrhniki
  Litija je doma strla odpor Dobrepolja (4:0) za 5. zmago v sezoni. V prvem polčasu sta gola prispevala Brazilec Alex in kapetan Gašper Vrhovec, v nadaljevanju je slovensko – brazilska naveza to ponovila: med strelci pa Patrick Osredkar in Brazilec Jediael. Litija je s to zmago s 17 točkami ujela Siliko, ki je vknjižil 2. remi v sezoni.

DELI NA