16.09.2023 | 1. SŽNL
Tri točke ostale v Murski Soboti

Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.

V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:0 
(0:0)
0:1 Vilčnik (71.)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00)
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (20.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8

Trenerja, svoj čas tudi soigralca pri Muri, Bojan Jančar in Zlatko Gabor, sta tekmo začela z najboljšo postavo, ki jo premoreta.

Po začetnem ogrevanju je Olimpija iz protinapada v 15. minuti prvič resneje ogrozila gol Ive Kocijan. Strel Sare Makovec je Mura blokirala, po podaji s kota pa je bila spet pri žogi Sara Makovec, a je šel strel mimo desne vratnice. Murašice niso ostale dolžne. Kapetanka Špela Kolbl je z natančno globinsko žogo našla Josilene De Jesus Matos, a je bila na drugem koncu igrišča na pravem mestu Sara Nemet. V nadaljevanju spet nevarnost za gol Olimpije: Lea Dolinar je dvakrat stresla okvir vrat. V 35. minuti protinapad domačink, iz katerega so gostiteljice izsilile kot. V 40. minuti se je stresel tudi okvir domače gola – s prostega strela je poizkusila Ana Milović. Varovanke trenerja Bojana Jančarja bi lahko povedle v 45. minuti, a je Izabela Križaj na gol črti izbila žogo ob strelu Matos.

Zadnjih 25 minut tekme je bilo izredno dinamičnih. Trener Jančar je iz igre poslal Lucijo Kos, ki jo je nadomestila Noelle Vilčnik. V 70. minuti se je vodilna strelka lige Ana Milović znašla iz oči v oči z Ivo Kocijan, strel reprezentančne napadalke pa je šel mimo gola. Kar ni uspelo Olimpiji, je Muri. Ljubljančanke so bile premalo odločne pri izbijanju žoge, le ta je ob poizkusu Yane Malakhove prišla do Noelle Vilčnik, ki je povsem neovirana s kakih 20 metrov poslala žogo v daljši kot Olimpijinega gola.

Noelle Vilčnik, junakinja tokratnega derbija, je odigrala svojo 44. člansko tekmo, dosegla pa je svoj 39. gol v članski konkurenci.

Jubilejna 30. tekma, 15. zmaga ŽNK Mure Nona

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 24 tekem (petnajst zmag ŽNK Mure Nona, osem Olimpije), ena tekma se je končala z remijem. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili šestkrat, prve tri tekme so dobile igralke ŽNK Mura Nona, naslednji dve Olimpija (takrat je bila pokalni prvak), zadnjo letos pa spet ŽNK Mura Nona.

„Muri čestitam za zmago. Žalostno je, to se nam ponavlja iz derbija v derbi, da dobimo gol iz naših napak. Vedeli smo za njihove dolge žoge, ene nismo izbili, kot je treba in dobili smo gol. In tekme je bilo konec,“ je po tekmi povedal Zlatko Gabor, trener Olimpije.

Tekst: D.P.
Foto: B.R.

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Mura bo prezimila na vrhu, za konec še dva prenosa
  Vodilna ŽNK Mura Nona je z 8:0 slavila zmago proti Krimu, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila s 7:2 boljša od Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Cerklje so z 2:1 odpravile ŽNK Gažon. Proste so bile nogometašice WFC Drave Ptuj.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še dva prenosa
  Uvodoma nas danes čaka tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ob 11. uri se začne televizijski prenos na Planet TV2. Temu sledita tekmi v Ljubljani: ob 13. uri se bo pričel obračun ŽNK Olimpija Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle, uro za tem pa še Krim – ŽNK Mura Nona. Ob 19. uri nas čaka še spletni prenos, v njem pa tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana.
 • 23.11.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija z zmago iz Radomelj
  Četrtek je postregel s preloženo tekmo 9. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je gostovala v Radomljah in pred kamerami Nogometne zveze Slovenije vknjižila zmago (5:0).
 • 23.11.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje in Olimpija v spletnem prenosu
  V 9. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Ljubljana, ŽNK Mura Nona in Primorje Gaia Naturelle. Danes pa je ob 13.30 pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, prenos bo na spletni strani Nzs.si, še obračun ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 19.11.2023 | 1. SŽNL
  Ljubljana rešila domačo čast, tri tekme gostjam
  V 12. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je vodilna ŽNK Mura Nona z 9:1 premagala Primorje Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija v gosteh z 10:0 ŽNK Gažon, ŽNK Ljubljana pa doma s 7:0 ŽNK Cerklje. Pred kamerami Planet TV-ja so Radomlje Medex z golom v 84. minuti porazile WFC Dravo Ptuj.
 • 19.11.2023 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju, za točke še v Kopru, Ljubljani in Ajdovščini
  Še dva kroga sta ostala nogometašicam v jesenskem delu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Tokratni 12. krog prinaša tekme v Ajdovščini, v Ljubljani, na Ptuju in v Kopru. Prosta je ekipa ŽNK Krim.
 • 13.11.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga krimovk
  Krimovke so povedle v 45. minuti, takrat je bila uspešna Neža Trost. Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju domačink: Natalia Blagojević je v 55. minuti povišala na 2:0, Ema Erman pa je v 60. minuti postavila končni rezultat 3:0.
 • 05.11.2023 | 1. SŽNL
  Do zmag ŽNK Mura, Primorje in ŽNK Cerklje
  Od sobote do nedelje potekal 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje.
 • 05.11.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem
  Z ljubljanskim mestnim derbijem se je v soboto začel 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo pa so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – WFC Drava Ptuj, ŽNK Mura Nona – ŽNK Gažon in Krim – Primorje Gaia Naturelle.
 • 04.11.2023 | 1. SŽNL
  Mestni derbi Ljubljani
  To je bila sploh prva ligaška zmaga Ljubljane proti Olimpiji, ki je od 15.8. 2021 nanizala osem zaporednih zmag, danes pa so se prvič veselile mestne tekmice ekipa ŽNK Ljubljana.

DELI NA