29.08.2021 | 1. SŽNL
Tokrat prenos tekme iz Ajdovščine

Po pokalnem četrtfinalu se pozornost spet vrača na SŽNL, kjer se danes igra 2. krog. Pomurke in Radomljanke gostijo novinke v ligi, Olimpija pričakuje Gorenjke, tekma iz Ajdovščine pa tudi v spletnem prenosu na www.nzs.si.

SŽNL, 2. krog, 29.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Ljubljana (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Doxakey (11.00)
Primorje Gaia Naturelle – Krim (17.00) (prenos na  www.nzs.si)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje (17.00)

Pomurke so v tednu dni ostale brez evropskega tekmovanja, za nameček pa so izpadle tudi v pokalu NZS. Prihajajo trenutki, ko ekipa rabi dober rezultat, dobro tekmo, da se dvigne in nadaljuje po začrtani poti. Danes jim v goste prihaja novoustanovljena ŽNK Ljubljana. Ekipi sta se pomerili v času priprav, Pomurke so tedaj slavile s 6:1. »Menim, da bo današnja tekma s Pomurjem zelo zanimiva, saj se lahko obrne tako na eno ali drugo stran. Vsekakor bo potrebno ostati zbran, izkoristiti vsako ponujeno priložnost, v obrambi pa igrati disciplinirano in borbeno,« kapetanka Ljubljane Katja Turk razkrije ambicije novink, ki odhajajo v Bratonce.

Radomljanke in Ptujčanke so optimalno začele sezono: oboje že imajo tri točke po 1. krogu SŽNL, za nameček pa so se oboji uvrstili v polfinale pokala. V tokratni tekmi pa so zavoljo vseh izkušenj in kilometrine v SŽNL v prednosti domačinke, ki pa bodo morale to potrditi proti gostjam. "Čeprav je ekipa Ptuja nova v SŽNL, pričakujemo zahtevno tekmo. Pri Ptuju najdemo nekaj izkušenih igralk, ki so prej pretežno nastopale za ŽNK Maribor. V tekmo moramo iti odločno in zbrano. Prepričana sem, da bomo dale vse od sebe za zmago," za klubsko spletno stran pred tekmo razmišlja Ana Černelič.

V Ajdovščini bodo naše kamere, pričakovati pa je zanimivo in izenačeno tekmo. Na klopi se bosta predstavila nova obraza, ki od letošnjega poletja vodita ekipi, to sta Andi Mamič in Žiga Grgasovič.

V Olimpiji ne skrivajo, da so zadovoljni po uspehu v pokalu, kjer so se prebili v polfinale. A hkrati vedo, da se točke zbirajo v domačem prvenstvu. Trener Miki Kondič od svojih varovank zahteva resnost in zavzetost. Tudi danes ne bo nič drugače, ko gostijo ŽNK Cerklje. »Pričakujemo težko tekmo, na kateri verjamem, da bomo s soigralkami kljub nasprotniku, dale vse od sebe ter se pokazale v kar se da najboljši luči. Nimamo pritiska, veselimo se igranja in si želimo vsako minuto igre izkoristiti za uživanje in napredovanje v nogometni igri,« Nika Koprivnikar v imenu ŽNK Cerklje napoveduje gostovanje v Ljubljani.

Tekst: D.P.
Foto: Primorje Gaia Naturelle

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA