28.02.2024 | 1. SŽNL
Spomladi želijo pokazati pravi DNK

V petek, 1.3., se s tekmo na igrišču v Gažonu začenja spomladanski del v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Domači ŽNK Gažon bo gostil ŽNK Radomlje Medex, ki se veseli gostovanja na Obali.

Ženska nogometna liga Triglav Zdravje, 14. krog, 1.3.
ŽNK Gažon – ŽNK Radomlje Medex (15.30)

2.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)

3.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (13.00) (TV prenos | Planet 2)
ŽNK Ljubljana – WFC Drava Ptuj (15.00)

Dva odhoda

„Pri nas je tako kot ponavadi: vsak prestopni rok ista pesem. Nuša Vidrih se je preselila na Portugalsko, Jova Javorič v Olimpijo. Sezono nadaljujemo brez njiju, v skladu s strateško odločitvijo pa se opiramo na naš kader, zato bodo minute in priložnosti dobile igralke iz mladinskega pogona,“ uvodoma pove Aljaž Gornik, trener Radomljank, ki so se pripravile na začetek spomladanskega dela, ki ga čakajo kot 4. ekipa lige.

„Priprave bi lahko razdelil na dva dela: prvi je bil idealen, drugi del pa so zaznamovale reprezentančne priprave in počitnice. Se pa veselimo, da se sezona nadaljuje,“ pojasni Gornik. Je pa trener Gornik potrdil, da so vnovič registrirali Tijo Vrhovnik, ki bo pomagala na določenih tekmah v letošnjem spomladanskem delu sezone, v klub se je vrnila vratarka Maja Zajc.

Druga pesem

Za Radomljankami so tudi štiri testne preizkušnje. Tako so odigrali tri tekme proti fantovskim ekipam U14 oz. U15 klubov NK Trebnje, NK Bravo in NK Radomlje. Odigrali so tudi tekmo s članicami graškega Sturma. „Vse tekme so bile zahtevne. Vse to z namenom. Če bo vse po sreči, bomo v aprilu in maju igrali zgornji del lige, kjer bodo štiri najboljše ekipe v Sloveniji. To pa bo velik izziv za našo mlado ekipo, zato smo zahtevne pripravljalne tekme igrali tudi s tem namenom, da naše mlade igralke dobijo občutek, kaj pomenijo težke tekme,“ ocenjuje trener Radomljank, ki odhajajo 1. marca na Obalo.

„Sigurno nas čaka drugačna zgodba kot pa jeseni, ko smo doma gladko zmagali z 10:0. Takrat je bil ŽNK Gažon novinec v ligi, niso bili še pripravljeni in še hitro smo igrali z njimi, za nameček še na umetni travi. V petek je pred nami druga tekma: gostujemo v Gažonu, igrali bomo na naravni travi, ki je nismo videli pol leta. Ekipa ŽNK Gažona si je nabrala izkušenj, motivirani čakajo tekmo, ki bo zahteven izziv za vse nas. Bomo pa naredili vse, da potrdimo naš klubski DNK in pridemo do cilja. Ne bo enostavno, garati bo treba in pokazati vse svoje znanje,“ še dodaja Aljaž Gornik.

Tekst: D.P.
Foto: A.C./ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 21.04.2024 | 1. SŽNL
  Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
  Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
 • 21.04.2024 | 1. SŽNL
  Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
  Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
 • 19.04.2024 | 1. SŽNL
  Trenerja pripravila ekipi na derbi
  Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
 • 15.04.2024 | 1. SŽNL
  Remi na ljubljanskem derbiju
  Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
 • 15.04.2024 | 1. SŽNL
  V pričakovanju mestnega derbija
  S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
 • 14.04.2024 | 1. SŽNL
  Krimovke odnesle točke s Ptuja
  V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
 • 13.04.2024 | 1. SŽNL
  Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
  Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
 • 08.04.2024 | 1. SŽNL
  Krimovkam in Radomljankam točka
  V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
 • 06.04.2024 | 1. SŽNL
  Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
  V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
 • 28.03.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje in Ajdovke suverene
  Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA