12.09.2019 | 1. SFL
Spektakel na Vrhniki zagotovljen

Vse je nared za začetek 25. sezone 1. SFL, ki se bo pričela jutri, v petek, 13. septembra. Uvodoma nas čakajo tekme v Sevnici, Rogaški Slatini, na Vrhniki in Škofijah.

Tudi v novi sezoni bo z vami Futsal semafor, kjer boste lahko v živo spremljali rezultate tekem 1. SFL.

Vsak teden bomo za vas pripravili Futsal magazin, ob ponedeljkih pa se bomo v posebnih zgodbah spominjali prehojene poti, saj vstopamo v jubilejno 25. sezono.

1. SFL, 13.9.
KMN Sevnica – FC Litija (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.30)
Siliko – FSK Stripy (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)

Medsebojne tekme v minuli sezoni:
Siliko – FSK Stripy 6:5*
FSK Stripy – Siliko 1:3*
Siliko – FSK Stripy 0:7
FSK Stripy – Siliko 3:3
Siliko – FSK Stripy 3:3

* - po 6-metrovkah

Škofjeločani k novim superpokalnim prvakom

Tekme Silika in FSK Stripy so v lanski sezoni navdušile – tako z igro kot z rezultatom in nepredvidljivostjo. Sosedje in rivali so poskrbeli za spektakel, ki se obeta tudi jutri v dvorani, kjer domuje novi aktualni slovenski superpokalni prvak! Spomnimo: Siliko je na predvečer 25. sezone 1. SFL v superpokalu s 5:3 porazil Dobovec Pivovarno Kozel. Pred tem so Vrhničani doživeli nekaj kadrovskih sprememb, očitno pa so s prihodom Nikole Jandriča pridobili precej.

„Tekmo čakamo v popolni zasedbi. Upam, da nadaljujemo tam, kjer smo lani končali,“ se trener Silika Mile Simeunovič pred napovedjo ozre na lanskoletno 3. mesto v 1. SFL, v četrtfinalu so Vrhničani izločili ravno Škofjeločane.

„Mi delamo dalje. Ekipa je izkušenejša in za leto manj naivna. Verjamem, da bo boljše kot lani. Nas pa že uvodoma čaka Stripy, ki je za nas zelo neugoden zavoljo svoje hitrosti in agresije. V lanski sezoni smo imeli veliko težav z njimi,“ dodaja Simenovič, ki spomni, da bodo Gorenjci po vrnitvi trenerja Tomislava Horvata še za odtenek ali dva bolj disciplinirani in še bolj posvečeni obrambi.

Vrnitev Tomislava Horvata

Da bo temu tako, pritrdi tudi Aleš Bešter, ki se je s soigralci razveselil vrnitve Tomislava Horvata. Da obudimo spomin: Horvat je leta 2018 Škofjeločane popeljal v 1. SFL, potem pa se preselil v Maribor, zdaj je spet na Gorenjskem, kjer bo razvijal mlade upe, ki jih v Stripyju ne manjka. Tudi ali predvsem za to je bil Horvat pripeljan, za njegov prihod pa se je zavzel vodja stroke v klubu Franci Ahčin.

„Pripravljeni smo na prvo tekmo. S prihodom Tomija Horvata smo dobili bogate izkušnje in tehnično znanje, ki nam še manjka,“ je kapetan vesel Horvatove vrnitve.

„Radi bi ponovili lansko sezono, ko smo bili v zgornjem delu prvenstvene lestvice. Kar bo več, toliko boljše. Že takoj pa nas čaka epska tekma – nobena tekma s Silikom ni bila razočaranje za gledalce. To so tekme, na katerih vsi uživamo,“ sklene Bešter.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.B.

SORODNE NOVICE

 • 20.09.2019 | 1. SFL
  Prvaki v Posočje, Stripy v Litijo, Siliko v Ljutomer
  Petek je dan za futsal, na sporedu pa tekme 2. kroga 1. SFL, ki je minuli petek vstopila v jubilejno 25. izdajo. Tekme v Litiji, Ljutomeru, Kobaridu in Sevnici se začno ob 20. uri.
 • 19.09.2019 | 1. SFL
  Po 3416 dneh spet v 1. SFL
  Petek je dan za futsal, na sporedu pa tekme 2. kroga 1. SFL, ki je minuli petek vstopila v jubilejno 25. izdajo. Tekme v Litiji, Ljutomeru, Kobaridu in Sevnici se začno ob 20. uri.
 • 18.09.2019 | 1. SFL
  Prva za Jonteza, remi na Vrhniki osrečil vse
  Prvi krog 1. SFL 25. jubilejne sezone je postregel z dobrim futsalom in zanimivimi obračuni, temu primerne pa so bile tudi reakcije trenerjev po koncu obračuna.
 • 16.09.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: kako se je rodil derbi med Litijo in Sevnico
  Uvodoma se ustavljamo ob Savi in tekmi 8. kroga sezone 2009/2010. Pravi klasični derbi za Savo, tekmeca pa soseda FC Litija in KMN Sevnica, obračun je bil na sporedu 13.11. 2009 (petek trinajsti je bil – takisto kot derbi, ki je bil na sporedu minuli petek!).
 • 15.09.2019 | 1. SFL
  Dušan Razboršek se veseli dela v Avstriji
  Priprave začnejo 11. oktobra, prvenstvo pa 17. novembra, saj igralci prej igrajo nogomet. V prvi avstrijski ligi tekmuje 12 ekip, ki so razdeljene v tri kakovostne skupine. Tam vsak klub odigra po šest tekem, po dva najboljša pa se uvrstita v ligo šestih, kamor pa se ne prenašajo točke.
 • 13.09.2019 | 1. SFL
  Prve tri točke za Sevnico, Bronx in Dobovec
  Za nami je uvodni krog 1. SFL, ki je na petek 13. stopila v jubilejno 25. sezono. Tokratni večer je bil nekaj posebnega za KMN Sevnico, KMN Bronx Škofije in Dobovec Pivovarna Kozel, ki so sezono začeli z zmago. Tekma na Vrhniki se je končala z remijem.
 • 13.09.2019 | 1. SFL
  Novinec povratnik k prvaku, ki je resetiran
  „To je velik dan za KMN Tomaž, vračamo se v 1. SFL. O Dobovcu nima smisla izgubljati besed, gre za reprezentanco v malem. Zavedamo se kakovosti nasprotnika, predvsem pa razmišljamo o sebi. Fantje so željni dokazovanja,“ pa uvodno tekmo napove trener Gajser.  
 • 12.09.2019 | 1. SFL
  Primorski obračun na Škofijah
  „Na Škofijah je vedno neugodno gostovanje,“ opozarja trener Saša Leban, ki si želi popraviti lanski vtis, predvsem pa se zaveda, da bo ekipa potrebovala čas, da se povsem uigra. Ko pa to bo, pa bo to razlog več za veselje v Posočju.
 • 12.09.2019 | 1. SFL
  Za primat ob Savi
  Vse je nared za začetek 25. sezone 1. SFL, ki se bo pričela jutri, v petek, 13. septembra. Uvodoma nas čakajo tekme v Sevnici, Rogaški Slatini, na Vrhniki in Škofijah.

DELI NA