19.11.2019 | 1. SFL
Slovenski prvak začenja z Belgijci

V Moskvi se danes začenja turnir elitnega dela lige prvakov, gostitelj je ruski podprvak KPRF, ob njem pa igrajo še belgijski Haale Gooik, Mostar in slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki tretjič nastopa v ligi prvakov, še tretjič pa je prišel med 16 najboljših ekip Stare celine.

Liga prvakov, elitni del, 19. - 24.11.

skupina A: 
KPRF* (RUS), Dobovec (SVN), Mostar SG (BiH), Halle-Gooik (BEL)

skupina B: 
Sporting CP (POR), Tyumen* (RUS), Ayat (KAZ), Novo Vrijeme (HRV)

skupina C: 
Benfica (POR), Murcia FS (ŠPA) Pesaro (ITA), Kairat Almaty* (KAZ)

skupina D: 
Barça (ŠPA), Kherson (UKR), Sparta Praha (ČEŠ), Stalitsa Minsk* (BLR)

* - gostitelj

Tekme v skupini A

19.11.
Dobovec – Halle-Goik (14.45)
KPRF – Mostar (17.30)

20.11.
Mostar – Dobovec (14.45)
KPRF – Halle-Gooik (17.45)

22.11.
Halle-Gooik – Mostar (14.45)
Dobovec – KPRF (17.45)

Naj odloča zadnja tekma

Ekipa trenerja Kujtima Morine je včeraj dopoldan prispevala v Moskvo, kjer je je sinoči trenirala ter opravila videoanalizo uvodnega tekmeca, to bo danes ob 14.45. belgijski Haale Gooik, ki je bil tekmec kozlov že lani na turnirju v Litvi. Zmaga je odšla v Slovenijo, 5:4 je bilo. „Vsi smo komaj čakali, da se turnir v Moskvi začne. Domačin je favorit, potem pa smo tu tri ekipe, ki imajo svoje ambicije. Naša želja je, da pridemo na zadnjo tekmo z Moskovčani z možnostjo, da se borimo za finalni turnir. Zato bo kar ključna današnja tekma z Belgijci,“ napoveduje kapetan ekipe Rok Mordej.

„To smo si želeli, za to smo garali vse leto. Prišli smo narediti dobro stvar in svetu se bomo predstavili v najboljši možni luči, kar znamo in zmoremo. V vsako tekmo bomo šli z željo zmagati. Verjamem v svoje fante in upam si trditi, da bodo na uvodni tekmi z belgijskim Halle-Gooikom dodatno motivirani zaradi remija v državnem prvenstvu.  Če bi lahko ponovili lanski uspeh, bi bil to izvrsten dosežek. Moja velika želja in želja vseh v ekipi je, da pridemo do zadnje tekme v skupini z možnostjo boriti se za zaključno končnico štirih najboljših, da se 'potolčemo' z domačini in vidimo, kaj lahko naredimo,“ uvodoma pove Kujtim Morina, potem pa se malce bolj detajlno posveti Belgijcem: „Predstavili se bomo z igro, ki je naš zaščitni znak, to je tesno pokrivanje nasprotnikovih igralcev po celotnem igrišču. Zagotovo bodo tudi trenutki, v katerih jim bomo prepustili igro in poskusili iz protinapadov. Marsikaj bo torej odvisno od samega dogajanja na igrišču.“

Filozofija ostala 

„V belgijski ekipi je prišlo do sprememb, odšel je trener, z njim tudi nekaj igralcev. Poleg tega so prišli v Moskvo brez dvojice. Kljub temu menim, da so ohranili filozofijo igre, ki so jo gojili,“ o Belgijcih spregovori Kristjan Čujec, ki je aprila 2014 okrepil azerbajdžanski Araz Naxçivan  in na koncu ligo prvakov sklenil na 3. mestu.

Tekst: D.P.
Foto: S.Š./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.
 • 17.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Janko Dolenc in Senudin Džafić
  Danes nadaljujemo in hkrati tudi zaključujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Za konec še dva izjemna igralca – Janko Dolenc in Senudin Džafić.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2020/21
  Dodajmo ob tem, da bodo začetki tekmovanj znani naknadno, vse pa bo usklajeno s koledarjem Evropske nogometne zveze Uefa, ki je pred dnevi pripravila videokonferenco s predstavniki nacionalnih zvez, kjer je beseda stekla o futsal aktivnostih v novi sezoni.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Kristjan Čujec in Rajko Uršič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo v Posočju, z nami pa Kristjan Čujec in Rajko Uršič.
 • 15.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Tomislav Horvat in Denis Totošković
  Dodajmo še to, da so si po predstavitvah in glasovanju minuli teden mesto v ekipi (14 članov bo imela) zagotovili tudi Milan Adrinjek, Jože Gačnik in Boštjan Uršič.
 • 14.06.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem, v ekipi Totošković in Jamnik
  45-letni Tomislav Horvat se vrača na trenersko klop FC Litije, kjer sta v minuli sezoni sedela Bojan Žunko, v drugi polovici pa Gašper Vrhovec. Zdaj so Litijani rešitev našli v svojem nekdanjem igralcu in trenerju.
 • 14.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec podaljšal še s tremi
  Že 11. sezono za Dobovec bo odigral vratar Marko Peček (1993), ki je pri 191 tekmah v 1. SFL in dveh doseženih zadetkih. Marko je že nosil kapetanski trak kluba, kjer je začel svojo kariero.

DELI NA