19.11.2019 | 1. SFL
Slovenski prvak začenja z Belgijci

V Moskvi se danes začenja turnir elitnega dela lige prvakov, gostitelj je ruski podprvak KPRF, ob njem pa igrajo še belgijski Haale Gooik, Mostar in slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki tretjič nastopa v ligi prvakov, še tretjič pa je prišel med 16 najboljših ekip Stare celine.

Liga prvakov, elitni del, 19. - 24.11.

skupina A: 
KPRF* (RUS), Dobovec (SVN), Mostar SG (BiH), Halle-Gooik (BEL)

skupina B: 
Sporting CP (POR), Tyumen* (RUS), Ayat (KAZ), Novo Vrijeme (HRV)

skupina C: 
Benfica (POR), Murcia FS (ŠPA) Pesaro (ITA), Kairat Almaty* (KAZ)

skupina D: 
Barça (ŠPA), Kherson (UKR), Sparta Praha (ČEŠ), Stalitsa Minsk* (BLR)

* - gostitelj

Tekme v skupini A

19.11.
Dobovec – Halle-Goik (14.45)
KPRF – Mostar (17.30)

20.11.
Mostar – Dobovec (14.45)
KPRF – Halle-Gooik (17.45)

22.11.
Halle-Gooik – Mostar (14.45)
Dobovec – KPRF (17.45)

Naj odloča zadnja tekma

Ekipa trenerja Kujtima Morine je včeraj dopoldan prispevala v Moskvo, kjer je je sinoči trenirala ter opravila videoanalizo uvodnega tekmeca, to bo danes ob 14.45. belgijski Haale Gooik, ki je bil tekmec kozlov že lani na turnirju v Litvi. Zmaga je odšla v Slovenijo, 5:4 je bilo. „Vsi smo komaj čakali, da se turnir v Moskvi začne. Domačin je favorit, potem pa smo tu tri ekipe, ki imajo svoje ambicije. Naša želja je, da pridemo na zadnjo tekmo z Moskovčani z možnostjo, da se borimo za finalni turnir. Zato bo kar ključna današnja tekma z Belgijci,“ napoveduje kapetan ekipe Rok Mordej.

„To smo si želeli, za to smo garali vse leto. Prišli smo narediti dobro stvar in svetu se bomo predstavili v najboljši možni luči, kar znamo in zmoremo. V vsako tekmo bomo šli z željo zmagati. Verjamem v svoje fante in upam si trditi, da bodo na uvodni tekmi z belgijskim Halle-Gooikom dodatno motivirani zaradi remija v državnem prvenstvu.  Če bi lahko ponovili lanski uspeh, bi bil to izvrsten dosežek. Moja velika želja in želja vseh v ekipi je, da pridemo do zadnje tekme v skupini z možnostjo boriti se za zaključno končnico štirih najboljših, da se 'potolčemo' z domačini in vidimo, kaj lahko naredimo,“ uvodoma pove Kujtim Morina, potem pa se malce bolj detajlno posveti Belgijcem: „Predstavili se bomo z igro, ki je naš zaščitni znak, to je tesno pokrivanje nasprotnikovih igralcev po celotnem igrišču. Zagotovo bodo tudi trenutki, v katerih jim bomo prepustili igro in poskusili iz protinapadov. Marsikaj bo torej odvisno od samega dogajanja na igrišču.“

Filozofija ostala 

„V belgijski ekipi je prišlo do sprememb, odšel je trener, z njim tudi nekaj igralcev. Poleg tega so prišli v Moskvo brez dvojice. Kljub temu menim, da so ohranili filozofijo igre, ki so jo gojili,“ o Belgijcih spregovori Kristjan Čujec, ki je aprila 2014 okrepil azerbajdžanski Araz Naxçivan  in na koncu ligo prvakov sklenil na 3. mestu.

Tekst: D.P.
Foto: S.Š./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 06.12.2019 | 1. SFL
  Prvak suvereno, remi na Vrhniki, Šturm v 39.
  Državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel se je utrdil na 1. mestu, FSK Stripy pa na 2. poziciji. Na Vrhniki remi. Že med tednom so Sevničani slavili zmago na Ptuju.
 • 06.12.2019 | 1. SFL
  Šest jih želi po poti Sevnice
  Prva tekma 11. kroga je že končana, ostale tri pa bodo na sporedu danes. Državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel gosti Oplast, FSK Stripy Litijo, Siliko pa KMN Tomaž Šic Bar. Prosta zasedba je to pot KMN Bronx Škofije.
 • 04.12.2019 | 1. SFL
  Sevnica odnesla točke s Ptuja
  „Kapo dol mojim igralcem. Pokazali so karakter in potrdili, da so iz pravega testa. Zdaj se nam je odvalil kamen oz. kar skala od srca. Zdaj bomo lažje igrali. To pa je tisto, o čemer sem zadnjič govoril,“ je bil po zmagi navdušen trener Mitja Jontez.
 • 02.12.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Izola in Sevnica odločali o obstanku
  V sezoni 2007/2008 je o potniku v 2. SFL odločala liga za obstanek, kjer so se merili Benedikt, Tomi Press Bronx, Sevnica in Izola. Mini liga se je začela 25. aprila, končala pa 30. maja, v tem času je bilo odigranih 12 tekem.
 • 29.11.2019 | 1. SFL
  Prvak v 40. minuti, prve za Bronx
  Sevničani so tako prekinili niz brez zmage, ki je trajal od 1. do 10. kroga! S temi tremi točkami so se varovanci trenerja Mitje Jonteza le na dve točki približali KMN Tomažu, KMN Oplastu in FC Ptuju Hiši Daril.
 • 29.11.2019 | 1. SFL
  Praznik v Ljutomeru, derbi v Škofji Loki
  Prvi del prvenstva je končan, začenja se drugi del. Deseti krog prinaša štiri močne tekme, počivajo pa to pot Ptujčani.
 • 28.11.2019 | 1. SFL
  Verjame, da bodo v težkih trenutkih pokazali karakter
  „Ni nam lahko, v tem tednu smo imeli precej težav. A se ne damo, ni predaje, ni bele zastave. V Litiji lahko le pridobimo: predvsem pa tisto samozavest, ki jo rabimo za zadnji dve tekmi koledarskega leta 2020 – proti Bronxu in Ptuju! “ odločno pove trener Mitja Jontez, ki je z ekipo na zadnjem devetem mestu v 1. SFL.
 • 27.11.2019 | 1. SFL
  Prvak do treh točk v Škofji Loki
  Z nocojšnjo tekmo v Škofji Loki se je sklenil 9. krog 1. SFL. Aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je s 5:1 porazil domačine, tri gole je k zmagi prispeval Žiga Čeh.
 • 25.11.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Ko debitira Mile Simeunovič
  Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2016, ko se je vrhniški Siliko predstavil v 1. SFL. Uvodoma so Vrhničani doma gostili trofejne Litijane, ki so tisti petek domov odpeljali tri točke, 2:6 je bilo na koncu.
 • 23.11.2019 | 1. SFL
  Žal jim je, ker so Ruse vrnili v igro
  Zasedba Dobovca Pivovarne Kozel si nima kaj očitati, več kot dostojno je vnovič predstavila Slovenijo v Evropi, na koncu pa športno čestitala ruskemu podprvaku za napredovanje na finalni turnir lige prvakov, ki bo konec aprila.

DELI NA